• Weer
  • Weersverwachting
  • Weernieuws

Vanochtend kans op gladheid

Zeist (weeronline.nl), 1 februari 2015 - Vandaag is er vrij veel bewolking met af en toe neerslag. In de noordoostelijke helft van het land kan het in de eerste helft van de ochtend glad zijn. In het noorden breekt vanmiddag voorzichtig de zon door. Morgen wordt een dag met winterse buien en tussendoor zon. De dagen daarna verlopen op veel plaatsen droog.

Uitgebreide weersverwachting

 
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
do 10 jan 2013, 09:50

Vorst valt in!

Van onze weerman
SOEST - 

Binnen enkele dagen kan er op diverse plekken in het binnenland worden geschaatst.

Foto: ANP

Doordat er vanaf morgen op diverse plaatsen sprake zal zijn van ijsdagen groeit de ijslaag op ondergelopen weilanden en in sloten snel aan. De vorst valt vanavond Nederland binnen.

Komende nacht vriest het in opklaringsgebieden tot 4 graden. Er kan ook wat sneeuw vallen. Morgen schijnt de zon en is het in de middag rond nul graden. Morgennacht vriest het licht tot matig. Zaterdag heeft het zuiden te maken met sneeuwval omdat een storing net ten zuiden van Nederland naar het oosten trekt. Er steekt een gure oostenwind op die het ijzig koud maakt. Zondag en de dagen erna is het overdag een graad of 2 onder nul. In de nachten vriest het 4 tot 8 graden.

In de loop van de nieuwe week kan er dan ook op steeds meer plaatsen worden geschaatst. Op de langere termijn lijkt de vorst duidelijker stand te houden en verscherpt die zich mogelijk zelfs tot matig of streng. Een aanzwellend gebied van hogedruk boven Scandinaviƫ zet ons in een fraaie vorstperiode. Storingen loeren wel op de zachte Noordzee maar stuiten op het steeds sterker wordende winterbastion dat zich nu eindelijk lijkt op te bouwen.


1.9 °C
WZW2
 
files 120
73 km.
Beurs AEX
AEX 450.39
+ / - -0.46%