• Weer
  • Weersverwachting
  • Weernieuws
Zoeken
  Zoeken met  
12.7 °C
ZZO2
 
files 281
242 km.
euro95
diesel
1,821
1,499
 
 

Groeizaam lenteweer

Zeist (weeronline.nl), 23 april 2014 - Komende dagen is het warm, maar ook vochtig lenteweer. Er is vrijwel iedere dag kans op buien. Vooral in de ochtend is het zonnig, 's middags komen meer stapelwolken. Met middagtemperaturen rond 20 graden is het aangenaam warm.

Uitgebreide weersverwachting

 
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
do 07 feb 2013, 09:33

Winter zet aan

Van onze weerman
SOEST - 

De februariwinter zet de komende dagen een forse demarrage in. Afgezien van sneeuw- en hagelbuien gaat de vorst zich verscherpen. Ook zijn vooral in het zuiden af en toe perioden met langduriger sneeuwval mogelijk. Schaatsen op natuurijs zal medio volgende week op ondiepe sloten en ondergelopen land vermoedelijk weer mogelijk zijn.

Foto: ZETTEN, PETER VAN

De toename van de kou heeft alles te maken met versterking van hogedruk. Er ontstaat een soort blokkade tussen hogedrukgebieden boven de Azoren, Scandinaviƫ en Rusland. Het is geen supersterk winterbastion maar stevig genoeg om de wind bij ons voor langere tijd in de oosthoek te houden. De oostelijke stroming komt vanaf morgenavond op gang waarbij de temperaturen gaan dalen.

Vandaag vallen er verspreid winterse buien met hagel en natte sneeuw. Het wordt 2-5 graden. De wind is noordwest. Komende nacht vriest het licht en kunnen er nog altijd sneeuwbuien vallen met lokaal kans op gladheid. Morgen is de buienactiviteit er nog steeds en wordt de kans op sneeuwbuien groter, aan zee regen of natte sneeuw. De temperatuur ligt morgen op circa 3 graden. In de nacht naar zaterdag vriest het landinwaarts tot 4 graden. In het carnavalsweekeinde is het winters koud. Overdag lig het kwik rond nul graden. In d nachten vriest het 2 tot 5 graden. Begin volgende week liggen de minima tussen 3 en 7 graden onder nul. De verder rest van de week lijkt er weinig of geen verandering te komen in dit weerbeeld.

Storingen met zachtere lucht trekken ten zuiden van de Benelux Frankrijk in. Periodiek kunnen die tot het zuiden van Nederland doordringen. Daar kan zo af en toe langere tijd sneeuw vallen bij een gure oostenwind.