Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Winter van de kaart

17 DEC 2012

Zeist, 17 december 2012 - De komende dagen houden we te maken met lagedrukgebieden. Er is weinig ruimte voor de zon en van tijd tot tijd vallen er buien. Geleidelijk dalen de temperaturen naar normale waarden voor de tijd van het jaar. Vanmiddag is er veel bewolking en vallen er buien. Maxima rond 7 graden bij een matige zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden met kans op een paar buien. Het koelt af naar gemiddeld 3 graden.

Dinsdagochtend is het bewolkt en houden de buien aan, in de middag wordt het droger en met een beetje geluk komt lokaal de zon even tevoorschijn. De temperatuur ligt, net als vandaag, rond 5 graden.

Woensdag is het overwegend droog. Aan het begin van de dag is de zon nog even te zien, maar al snel neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Met een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt koude lucht aangevoerd. Het wordt 4 graden in het binnenland en 6 aan zee. In de avond en nacht blijft het droog en koelt het in het oosten af tot rond het vriespunt.

Donderdag en vrijdag trekt een storing vanuit het zuidwesten langzaam over het land. Hiermee botst zachte lucht op de aangevoerde koude lucht. Mogelijk gaat dit in het noordoosten gepaard met winterse neerslag. De temperatuur komt daar mogelijk niet of nauwelijks boven nul, terwijl het in het zuidwesten een graad of 6 wordt.

De dagen daarna wint de zachte lucht waarschijnlijk verder terrein. Er is slechts een kleine kans dat de koude lucht het wint. In het noordoosten van het land is de kans dat het koud blijft een stukje groter.

19.0 °C
NO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.1
+ / - +0.22%