Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Enkele graden vorst

10 DEC 2012

Zeist, 10 december 2012 - Met een noordstroming wordt vanavond en vannacht steeds koudere lucht aangevoerd. Daardoor is er meer en meer kans op winterse buien. Het gaat vannacht enkele graden vriezen en morgen is er veel zon, maar komen vooral in de kustprovincies winterse buien voor.

Vanavond en vannacht komen vooral in de kuststreken en rond het IJsselmeer lichte buitjes voor. Er valt regen en natte sneeuw en geleidelijk ook drogere sneeuw. In het binnenland is een beetje sneeuw ook niet uitgesloten (zie ook de sneeuwradar) en vannacht zijn er af en toe opklaringen bij minimumtemperaturen van gemiddeld -3 graden.

Dinsdag is het meest droog en is er grote kans op zonneschijn. In de loop van de middag neemt vanuit het noorden de kans op winterse buien toe, waarbij het in de zuidoostelijke helft van het land op veel plaatsen de hele dag droog blijft. De temperatuur loopt uiteen van 4 graden aan de westkust tot rond het vriespunt in het uiterste oosten van het land. De noordenwind is zwak tot matig boven land en lokaal vrij krachtig aan zee.

Woensdag positioneert het hogedrukgebied zich boven Zuid-Duitsland en wordt de stroming zuidelijk. Een zwakke storing veroorzaakt ’s middags wat sneeuw en regen. De middagtemperatuur komt rond 2 graden uit.

Daarna blijft het donderdag en vrijdag licht wisselvallig winterweer. In het weekend wordt een nieuwe dooiaanval verwacht, waarna een periode met zacht en wisselvallig weer volgt.

13.2 °C
NO2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 449.09
+ / - +0.42%