Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Wegtrekkende neerslag

12 DEC 2012

Zeist, 12 december 2012 - Er vallen nog enkele buitjes in het noorden van het land, maar geleidelijk moet het vanavond droog worden. Wel wordt het koud met minimumtemperaturen van -2 tot -6 graden. Morgen wordt een koude, maar overwegend droge dag, met alleen 's avonds kans op een beetje neerslag. Daarna volgt overtuigende dooi.

Vanavond en vannacht zijn er enkele opklaringen en gaat het licht tot matig vriezen. Het koudst wordt het in het zuidoosten van het land. In het noorden van het land komen nog enkele regen of (natte) sneeuwbuitjes voor, maar de nacht verloopt overwegend droog. De wind draait van west naar zuid en neemt in kracht af.

Morgen heeft de temperatuur in het hele land moeite om boven het vriespunt te komen. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidoostenwind en het is half tot zwaar bewolkt. Het zuidwesten heeft de beste zonkansen. In de avond volgt mogelijk een beetje neerslag. Dit kan als motsneeuw beginnen, maar gaat geleidelijk over in regen of ijzel.

Vrijdagochtend kan er in het noordoosten nog een beetje winterse neerslag vallen. In de rest van het land dooit het dan al overtuigend en volgt vanuit het zuidwesten een flinke hoeveelheid ‘warme’ regen. De temperatuur loopt in de loop van de dag op naar circa 7 graden. De wind draait daarbij van zuidoost naar zuidwest.

In het weekend is het bewolkt en regenachtig. Overdag ligt de temperatuur rond 8 graden. In de nachten wordt het niet kouder dan een graad of 4. De wind is zuidelijk en matig boven land tot krachtig aan zee.

De eerste dagen van volgende week blijft het vrij zacht. Later in de week wordt het weer iets kouder en neemt de kans op vorst in de nachten toe. Het blijft voorlopig wisselvallig.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 528.69
+ / - +0.17%
Meer Premium