Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Bewolkt en regenachtig

03 FEB 2013

Zeist, 3 februari 2013 - De komende dagen blijft het onverminderd wisselvallig weer. Vandaag en morgen is het daarbij relatief zacht, maar daarna wordt het toch weer kouder. De stroming draait geleidelijk van west naar noord en daarmee komt koude lucht het land binnen. In de tweede helft van de week neemt de kans op winterse perikelen weer toe.

Vanavond is het zwaar tot geheel bewolkt en daarbij regent of motregent het af en toe. In het uiterste oosten en zuidoosten is eerst nog kans op een beetje natte sneeuw. Later vanavond wordt het wat droger, maar een enkele drup regen of motregen is niet uitgesloten. De wind is matig tot vrij krachtig en komt uit het westen.

Ook vannacht overheerst de bewolking en regent of motregent het licht. Tegen de ochtend neemt de regen in intensiteit toe. De nachtelijke temperaturen komen rond 6 graden uit.

Morgen begint de dag bewolkt en daarbij perioden met regen. In de loop van de ochtend trekt het regengebied naar het oosten en wordt het vanuit het westen droger. ’s Middags breekt vervolgens de zon door. De wind komt eerst uit zuidwest en is matig tot vrij krachtig. Overdag wordt de wind westelijk, vlagerig en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig. Aan de kust komt een harde wind te staan, kracht 7. Het wordt 8 tot plaatselijk 10 graden.

Dinsdag lijkt een wat gure dag te worden; er staat overdag een stevige zuidwesten- tot westenwind en daarbij trekken regelmatig winterse buien over het land. Naast regen is er dus kans op natte sneeuw en hagel. Het kwik stijgt met moeite naar een graad of 5-6.

Woensdag en de dagen daarna blijft het wisselvallig weer. De stroming wordt noordelijker en daarmee stroomt koude lucht het land binnen. Eind van de week wordt het overdag nog maar 3 à 4 graden, ’s nachts keert de vorst terug. De neerslag vertoont steeds meer winterse trekjes, met daarbij de perikelen tot gevolg.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.4 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - 0.0%
Meer Premium