Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Winter wordt verdrongen

26 JAN 2013

Zeist, 26 januari 2013 - De winter wordt dit weekend het land uit verdreven en dat gaat vandaag al gepaard met een eerste dooiaanval. Vandaag loopt deze nog stuk op de "kou" boven het Europese land. Morgen volgt een betere aanval: eind van de ochtend valt in het hele land regen. Na het weekend is het ronduit wisselvallig.

Vanavond is het overal droog en zijn er aanvankelijk brede opklaringen. De temperatuurverdeling blijft komende nacht in stand: aan zee iets boven nul, in het oosten nog lichte vorst. Aan het einde van de nacht trekt vanuit het westen een nieuwe storing het land binnen en valt er regen. Op de veelal koude wegen levert dit ijzel op.

Morgenochtend breidt de regen zich uit en is in de eerste uren in het hele land kans op ijzel. Later in de ochtend regent het op veel plaatsen warm water en staat er een stevige zuidwestenwind, aan zee is deze hard (windkracht 7). In de middag wordt het vanuit het westen weer droog en breekt de zon zelfs even door. De temperatuur loopt op tot een graad of 5 en daarmee wordt de winter definitief uit het land verdrongen. De gladheidsperikelen houden in de nacht naar maandag nog wel even aan. Door vorst in de grond is dan kans op opvriezing van natte wegdelen.

Na het weekend is het herfstachtig met veel regen, wind en temperaturen ruim boven het vriespunt. Van winterweer is voorlopig geen sprake.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.0 °C
O2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%
Meer Premium