Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Winters weekje

17 FEB 2013

Zeist, 17 februari 2013 - We hebben opnieuw een winters weekje voor de boeg. Gedurende de week wordt de kans op vorst in de nacht alleen maar groter en overdag wordt het later nog maar een graad of 3. Ook komende nacht kan het in opklaringen al licht vriezen. Vooral dinsdag is er kans op wat neerslag. Verder overwegend droog.

Vanavond en vannacht is het wisselend bewolkt. In opklaringsgebieden komt het tot lichte vorst en kan lokaal mist ontstaan. Onder bewolking ligt de temperatuur rond +2. Waar de opklaringen zich zullen bevinden is niet echt aan te geven, al lijkt het noordoosten het gevoeligst voor bewolking.

Morgen komt in het noordoosten veel bewolking voor. Elders komt in de loop van de dag de zon af en toe tevoorschijn. Het wordt 4 graden in het noorden tot 6 in het zuiden. De wind is in de ochtend zwak uit het oosten. In de middag draait de wind naar het noordwesten.

In de avond en nacht neemt vanuit het noordoosten de bewolking toe. Tegen de ochtend valt in de noordoostelijke helft van het land neerslag. Er valt hoofdzakelijk regen, maar er is ook kans op natte sneeuw. Voor de neerslagzone uit kan het lokaal nog licht vriezen.

Dinsdag trekt het neerslaggebied langzaam naar het zuiden. De wind draait naar het noorden tot noordoosten. Hierdoor komt de aanvoer van koudere lucht op gang. Het wordt maximaal 3 graden in Groningen tot 6 in Zeeland. In de nacht naar woensdag komt het op veel plaatsen tot een paar graden vorst.

De dagen daarna verlopen koud met in de nachten lichte tot matige vorst. Overdag wordt het slechts 2 of 3 graden boven nul. Het ziet er naar uit dat de kou tot het einde van de maand aanhoudt. Pluspunt is dat er nauwelijks neerslag valt. Bovendien lijkt de temperatuur met het begin van de meteorologische lente (op 1 maart) direct te gaan stijgen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 527.97
+ / - -0.09%
Meer Premium