Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Op veel plekken sneeuw

09 FEB 2013

Zeist, 9 februari 2013 - Voorlopig lijkt er geen einde te komen aan het winterweer. In tegendeel, komende week wordt het onder invloed van een oostenwind nog wat kouder. Vanavond en vannacht valt in grote delen van het land sneeuw. Morgenochtend trekt de sneeuw naar het noorden weg. Het wordt een koude dag met een snijdende wind.

In het westen, zuidwesten en midden van het land komen sneeuwbuien voor. De sneeuwbuien trekken momenteel langzaam naar het oosten. Later vanavond en vannacht trekt de sneeuwval geleidelijk naar het noorden. De minimumtemperatuur ligt vannacht tussen 0 graden aan zee en -5 in het oosten en zuidoosten.

Morgenochtend trekt de sneeuw naar het noorden weg. Overdag is er ruimte voor de zon, maar in de loop van de middag raakt het vanuit het zuidwesten geheel bewolkt. Het wordt maximaal een graad of 2, maar een snijdende (zuid)oostenwind maakt het voor het gevoel een stuk kouder. In de avond gaat het in Zeeland sneeuwen.
In de nacht naar maandag breidt de sneeuwval zich wat naar het noorden en oosten uit, maar of het in Noord-Nederland ook tot sneeuw komt is sterk de vraag.

Maandag
start in de zuidwestelijke helft van het land met lichte sneeuwval. In de middag wordt het overal droog en komt voorzichtig de zon te voorschijn. Er waait een matige tot vrij krachtige oostenwind en de temperatuur ligt rond of net boven het vriespunt.

Dinsdag en woensdag worden droge dagen met af en toe zon. Overdag komt de temperatuur iets boven nul uit, in de nachten vriest het licht tot matig. Daarna neemt de neerslagkans weer wat toe. De kans op winterse neerslag is in eerste instantie weer groot, maar in het volgende weekend loopt de temperatuur waarschijnlijk dusdanig op dat het allemaal regen wordt.

Check hier de carnavalsweercijfers.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.3 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%
Meer Premium