Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Koude avond en nacht

23 MRT 2013

Zeist, 23 maart 2013 - Na een koude dag, volgt ook een bitterkoude maartnacht met lichte tot matige vorst. In het zuiden en zuidwesten valt daarnaast af en toe wat (natte) sneeuw. Morgen waait de oostenwind nog onverminderd hard en ligt de gevoelstemperatuur weer ver beneden het vriespunt. Na het weekend wordt het langzaam wat aangenamer.

Vanavond en vannacht valt in het zuiden en zuidwesten af en toe lichte sneeuw. Grote hoeveelheden vallen er niet, maar doordat de temperatuur daalt kan lokaal een paar centimeter blijven liggen. In de rest van het land blijft het droog en in eht noorden zijn er opklaringen. De oostenwind waait onverminderd stevig door en het gaat licht tot matig vriezen.

Morgen begint de dag in het zuiden mogelijk nog met wat lichte neerslag. De gevoelstemperatuur ligt in de vroege ochtend tussen -10 en -15 graden. Vanuit het noordoosten komt de zon in de loop van de dag op steeds meer plaatsen tevoorschijn. In Zeeland zal de bewolking hardnekkig blijven. De temperatuur komt, mede door de zon, enkele graden boven het vriespunt uit. Met de doorstaande oostenwind zal het opnieuw ijzig koud aanvoelen

Na het weekend wordt het geleidelijk wat aangenamer. Er zijn zonnige perioden en de wind neemt geleidelijk in kracht af. Dit zorgt er ook voor dat de temperatuur vooral overdag langzaam wat omhoog kruipt. Later in de week neemt de kans op neerslag toe, maar dit zou dan wel de overgang moeten vormen naar een zachter weertype. De kans op normale temperaturen voor de tijd van het jaar stijgt tijdens het Paasweekend naar 60%.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.1 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 513.58
+ / - 0.0%
Meer Premium