Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Nog een koude nacht

21 APR 2013

Zeist, 21 april 2013 - Vanavond winnen opklaringen terrein. Langs de oostgrens blijft het lang overwegend bewolkt. Het koelt af tot rond het vriespunt, met vorst aan de grond. Morgen begint de dag met flinke zonnige perioden. Later neemt de bewolking toe. Het wordt 10 tot 16 graden. De dagen daarna is er veel bewolking en wordt het warmer!

Vanavond beperken de wolkenvelden zich geleidelijk weer tot het oosten van het land. Vannacht klaart het uiteindelijk ook daar op. Onder een vrij heldere hemel koelt het, bij een meest zwakke westelijke wind, af tot rond het vriespunt. Aan de grond komt het op veel plaatsen tot lichte vorst en lokaal kan een mistbank ontstaan. Langs de oostgrens en vlak aan zee blijft het wat warmer.

Morgen zijn er opnieuw flinke zonnige perioden. Gedurende de middag trekken vanuit het westen velden met sluierbewolking over het land, waardoor de zon steeds meer afgeschermd wordt. Er steekt gedurende de dag een meest matige, aan zee later vrij krachtige, zuidwestenwind op. Het wordt 10 graden op de Wadden tot 15 of 16 graden in Limburg.

Dinsdagochtend is het bewolkt en valt hier en daar een beetje regen. In de middag maakt vooral het noordwesten kans op enkele opklaringen. Het zuidoosten houdt het bewolkt met kans op een spatje regen. Het wordt ongeveer 13 graden en er staat een meest matige westenwind.

Woensdag komen er eveneens veel wolkenvelden voor, maar er zijn ook enkele zonnige perioden. Er stroomt warmere lucht het land binnen. Het wordt 13 graden in het Waddengebied tot 18 in het zuidoosten.

Donderdag wordt het mogelijk nog een graadje warmer en neemt de kans op wat regen toe. De dagen daarna krijgen we een dip in het lenteweer. Dit is vooral te merken aan de temperatuur die flink inlevert. Ook wordt de kans op neerslag groter.

16.2 °C
NO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 451.79
+ / - +0.19%