Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Koningin Beatrix samen met kroonprins Willem-Alexander.
Foto: ANP

Hotels in centrum Amsterdam al volgeboekt

29 JAN 2013

AMSTERDAM - Na de bekendmaking van de troonswisseling is er een run ontstaan op hotelkamers in het centrum van Amsterdam. Onder meer bij NH Grand Hotel Krasnapolsky aan de Dam (468 kamers), bij het Victoria Hotel tegenover het Centraal Station (306 kamers) en bij Hotel l'Europe (111 kamers) is via boekingssites op 29 en 30 april geen kamer meer te krijgen.

„Zoals verwacht zat Krasnapolsky al snel vol. April is sowieso een drukke maand met toeristen. Ook in de overige 12 NH-hotels in Amsterdam zien we het aantal boekingen toenemen”, zegt een woordvoerster van NH Hoteles, waaronder Barbizon Palace en het Carlton.

Het Amstel Hotel (79 kamers) is vrijwel volgeboekt. Het reserveringssysteem is nu 'op slot' gezet, liet directeur Anita Bos weten. „We kijken welke verzoeken we binnenkrijgen en die gaan we beoordelen.”

Hetzelfde geldt voor Hotel De Roode Leeuw aan het Damrak (79 kamers). „We nemen twee weken lang geen reserveringen aan”, zegt directeur René Wildeman. „We willen kijken welke partijen geïnteresseerd zijn. Misschien zijn er wel kamers nodig voor persbureaus of mensen uit Den Haag.”

Omdat het reserveringssysteem op internet niet is uit te schakelen, vraagt dit hotel een fictieve prijs van meer dan 1000 euro voor een kamer tijdens de inhuldigingsperiode. „Dat boekt niemand”, verklaart Wildeman.

Volgens de vergelijkingswebsite Trivago leverde de stormloop op de hotelkamers ook een flinke prijsstijging op. Twee dagen terug kostte een kamer gemiddeld nog 92 euro per nacht, hoteleigenaren vroegen daar dinsdag 147 euro per nacht voor.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%