Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Expats worden betrokken bij troonswisseling

24 APR 2013

DEN HAAG - De ongeveer 750.000 Nederlanders in het buitenland kunnen sinds woensdag hun gelukwensen aan prins Willem-Alexander en prinses Máxima overbrengen op een speciale kaart van Google Maps. Op deze manier worden de expats betrokken bij de troonswisseling.

Foto: ANP

De expats kunnen een korte tekst of een foto op de kaart plaatsen die te vinden is op de website www.wenswereldwijd.nl. Voor het initiatief hebben het Nationaal Comité Inhuldiging, het ministerie van Buitenlandse Zaken en Google Nederland de handen ineengeslagen.

Minister Lilanne Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking stuurde woensdag als eerste een kaart naar het koningspaar.

Een tweede multimediale initiatief voor de Nederlandse gemeenschap in het buitenland is de Google+ Hangout, een virtuele hangplek. Hierop kunnen de expats zien hoe in ons land 30 april wordt gevierd. Op de Hangout is ook te zien hoe op 16 Nederlandse ambassades de troonswisseling wordt beleefd. De 'hangplek' is te bekijken via You Tube, de website www.mijndroomvooronsland.nl en op 13 grote schermen in het land.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - +0.12%