Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

Van Dobben beste in supermarktkrokettentest

17 DEC 2012

Nederlanders zijn verslaafd aan kroketten zo blijkt uit onderzoek. We eten er ieder jaar 350 miljoen. De lunch en het 5-uur moment in de middag zijn de momenten voor een kroket. Reden genoeg om tien kroketten uit het supermarktassortiment aan een smaaktest te onderwerpen.

De Van Dobben croquet is afgelopen zaterdag als beste getest in de supermarktkrokettentest van Kassa, het consumentenprogramma van de VARA. Een expert panel o.l.v. de bekende banketbakker Cees Holtkamp uit Amsterdam gaf de Van Dobben croquet een 8.3, de andere kroketten ver achter zich latend.

Ook kijkers die live konden sms-en kozen met een 7.9 voor Van Dobben als meest smaakvolle kroket.

Volgens Holtkamp zit het geheim van een goede kroket in een dunne krokante korst. Van Dobben scoorde op dit punt het beste in combinatie met de blanke, niet te stijve, ragout. Zo hoort een goede blokjes rundvleeskroket te smaken, aldus Holtkamp in het TV programma over de Van Dobben croquet.

Voor de krokettenmakers van Van Dobben is de uitslag van deze meest recente krokettentest een enorme opsteker. “We hebben bij Van Dobben een Amsterdamse delicatessentraditie hoog te houden”, aldus Meester Croquettenbakker Piet Brink van Van Dobben fabrikant Royaan. “Ik ben trots op al onze mensen die dagelijks met passie werken aan de kwaliteit en smaak waar Van Dobben voor staat en die honderdduizenden consumenten vaak wekelijks verwachten.”

 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%

Meest gelezen op UitWinkelen.nl