• Uit Winkelen
  • Meer artikelen
  • Shoptips
  • Hebbeding
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
di 05 feb 2013, 12:43

Tilburg verliest zaak over koopzondagen

DEN HAAG - 

Tilburg heeft behalve de kermis niet genoeg toeristische voorzieningen om 52 koopzondagen per jaar toe te staan. Het college van beroep voor het bedrijfsleven heeft dat geoordeeld in een zaak die was aangespannen door bijna 150 zelfstandige winkeliers. De kleine winkeliers zeggen dat zij de dupe worden omdat zij moeilijk zeven dagen per week open kunnen zijn.

Foto: Koen Suyk

„Naast de Tilburgse kermis resteren in Tilburg niet veel meer dan de gebruikelijke culturele voorzieningen”, staat in de uitspraak.

De rechtbank heeft de vrijstelling geschrapt en dat betekent dat winkels in Tilburg niet het recht meer hebben om zondag open te gaan. De gemeente Tilburg laat echter in een reactie weten dat er niet actief gecontroleerd wordt.

Tilburg is teleurgesteld en herkent zich niet in de uitspraak, laat een woordvoerder in een reactie weten. Volgens de gemeente zijn er genoeg toeristische activiteiten in de regio.

De gemeente denkt dat de koopzondagen voorzien in een behoefte. Het college wil op korte termijn een nieuwe besluit nemen over de koopzondagen en hoopt dat de Eerste Kamer snel beslist over een beoogde wetswijziging die gemeenten meer vrijheid biedt.


7.4 °C
WNW5
 
files 256
174 km.
Beurs AEX
AEX 485.96
+ / - -0.08%