• Uit Winkelen
  • Meer artikelen
  • Shoptips
  • Hebbeding
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
di 26 feb 2013, 19:14

Vergunning voor megasupermarkt langs A32

STEENWIJK - 

Bij Steenwijk langs de A32 komt een hypermarkt. De megasupermarkt wordt gevestigd in een pand van circa 30.000 vierkante meter. Het college van de gemeente Steenwijkerland verleende dinsdag de vergunning voor het zogeheten Focus-U-park te Eeserwold.

De megasupermarkt zelf wordt met een vloeroppervlakte van 7000 tot 8000 vierkante meter een van de grootste van het land. Daarnaast komt er allerlei andere detailhandel. Tegen het plan hebben eerder ondernemers uit de binnenstad van Steenwijk geageerd. Die vrezen een leegloop van het oude centrum.

Een hypermarkt biedt naast levensmiddelen ook het assortiment van een warenhuis. Het plan voldoet aan de eisen van het bestemmingsplan, zei wethouder Peter van der Terp (CDA). „Winkeliers in de binnenstad zullen de champagne niet ontkurken”, verwachtte hij.

Nederland kent geen aparte wetgeving voor dergelijke megasupermarkten. Toch verwacht hij de nodige bezwaren tegen het plan. „Men vreest een Frans beeld van een lege stad en een volle hypermarché.”


Meest gelezen op UitWinkelen.nl