Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vergunning voor megasupermarkt langs A32

26 FEB 2013

STEENWIJK - Bij Steenwijk langs de A32 komt een hypermarkt. De megasupermarkt wordt gevestigd in een pand van circa 30.000 vierkante meter. Het college van de gemeente Steenwijkerland verleende dinsdag de vergunning voor het zogeheten Focus-U-park te Eeserwold.

De megasupermarkt zelf wordt met een vloeroppervlakte van 7000 tot 8000 vierkante meter een van de grootste van het land. Daarnaast komt er allerlei andere detailhandel. Tegen het plan hebben eerder ondernemers uit de binnenstad van Steenwijk geageerd. Die vrezen een leegloop van het oude centrum.

Een hypermarkt biedt naast levensmiddelen ook het assortiment van een warenhuis. Het plan voldoet aan de eisen van het bestemmingsplan, zei wethouder Peter van der Terp (CDA). „Winkeliers in de binnenstad zullen de champagne niet ontkurken”, verwachtte hij.

Nederland kent geen aparte wetgeving voor dergelijke megasupermarkten. Toch verwacht hij de nodige bezwaren tegen het plan. „Men vreest een Frans beeld van een lege stad en een volle hypermarché.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.1
+ / - -0.88%

Meest gelezen op UitWinkelen.nl