Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Kopen we straks ook jurkjes bij Ikea?

18 NOV 2014

Volgens bedrijfsadviseur Stefan Engeseth  shoppen we binnenkort ook onze kleding volgens Ikea´s doe-het-zelfformule.

Platte kartonnen dozen vol losse onderdelen die met een beetje handigheid en geduld een meubel opleveren; het is de doe-het-zelfformule die Ikea groot maakte.

De Zweedse meubelreus zou een nieuwe manier van shoppen kunnen introduceren en ook patroononderdelen kunnen verkopen die mensen thuis om kunnen toveren in een kledingstuk. Dat zegt Engeseth tegenover Daily Mail.

Klanten kunnen dan zelf  kiezen welke mouwen, knopen, of  kleur ze kopen. Eenmaal thuis kunnen de losse onderdelen aan de hand van eenvoudige instructies tot een persoonlijke outfit  in elkaar genaaid worden.

Bruidsjurk

Volgens Engeseth zouden straks zelfs de ingrediënten voor een bruidsjurk bij de keten aangeschaft kunnen worden. Handig. Al die bruidjes met hun specifieke wensen, kunnen zo de japon van hun dromen zelf in elkaar knutselen.

Het idee is leuk. Maar of we, volgens de voorspellingen  van Engeseth, binnenkort echt patroononderdelen in de schappen van Ikea zullen aantreffen is nog maar de vraag. De Zweedse keten zegt nog geen concrete modeplannen te hebben.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
8.6 °C
ZZW1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%

Meest gelezen op UitWinkelen.nl