Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Creatieve marktplaats gaat live

29 MRT 2012

Etsy.com, de marktplaats waar zelfgemaakte en vintage producten van hand tot hand gaan, is deze maand een jaar actief in Nederland. Om dit te vieren komen de creatieve verkopers live bij elkaar tijdens de Etsy Showroom & Startersdag op 31 maart en 1 april in Utrecht.

Op de 'startersdag' krijgen al dan niet beginnende Etsy-verkopers informatie over het platform waar zij hun producten willen slijten.

In de 'showroom' tonen ze hun producten, zichzelf en hun werkwijze

"Het idee is om aan het Nederlandse publiek te laten wat en wie Etsy is", zegt Marta Pakovska van Etsy. De internationale marktplaats ziet een wereldeconomie voor zich waarin onder meer authenticiteit even belangrijk is als prijs en gemak en waarin kleine ondernemingen zichtbaar zijn. En zichtbaar zijn die op Etsy.


Hobby

Inmiddels zijn er wereldwijd 800.000 makers aangesloten bij de website, die 13 miljoen beschikbare producten bij elkaar hebben geknutseld.

Vorig jaar verkochten ze voor 526 miljoen dollar aan handgemaakte en vintage waar. Niet gek dat menig maker hier van zijn hobby, zijn werk heeft gemaakt.

"Sommigen wel, anderen niet", zegt Pakovska. "Maar komend weekend is er wel een aantal makers die nu fulltime bezig is."

Zo kunnen liefhebbers de origamilampen van Snow puppe live zien. "Nelliana en Kenneth deden dit eerst naast hun werk als architect en industrieel ontwerper, maar het ging zo goed dat ze dit fulltime zijn gaan doen", vertelt Pakovska.

Ook Kim Wellink van Kim's Little Monsters showt haar werk in In de Ruimte in Utrecht. Ze maakt doosjes met daarin een 3D-illustratie en een troostende boodschap. "Verkoopt als een tierelier", aldus Pakovska.

Van Squirrilicious, een winkel waar Lotte onder meer haak- borduur- en zeefdrukwerk verkoopt, weet ze dat die producten inmiddels in fysieke winkels in Nederland liggen en dat ze in Dubai worden verkocht. "Mensen worden gevonden op Etsy."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
26.0 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%

Meest gelezen op UitWinkelen.nl