Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Quirijn Bolle: ´We zien een toenemende vraag naar duurzame levensmiddelen.´
Quirijn Bolle: ´We zien een toenemende vraag naar duurzame levensmiddelen.´
Foto: Richard Mouw

Duurzame keten Marqt breidt uit

17 OKT 2012

Amsterdam - - Duurzame winkelketen Marqt krijgt voet aan de grond in Rotterdam. De groei in filialen is in lijn met de missie om duurzaam eten toegankelijker te maken in Nederland.

Donderdag 18 oktober opent een nieuwe winkel aan de Binnenrotte 77. Een tweede Rotterdamse Marqt-winkel opent Marqt ook een filiaal aan de Bergse Dorpsstraat 103 in Hillegersberg. Later dit jaar volgt nog een nieuwe winkel in Amsterdam. Daarmee groeit Marqt van 3 naar 7 filialen.

Marqt-oprichter Quirijn Bolle: “De groei volgt de toenemende vraag naar duurzame levensmiddelen. We zien dat deze vraag in Nederland vorig jaar met dertig procent is toegenomen (bron: Monitor Duurzaam Voedsel - Wageningen). Bovendien vinden mensen het prettig om dat allemaal op één plek te kopen.”

Een betere samenwerking met boeren en producenten heeft er toe geleid dat de prijsafstand tot reguliere, niet-duurzame producten is verkleind. Quirijn Bolle: “Wij laten hierdoor zien dat biologisch en duurzaam eten niet duur hoeft te zijn en voor steeds meer mensen een dagelijkse keuze kan worden.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.1 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%

Meest gelezen op UitWinkelen.nl