Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: ANP

200 nieuwe inleverpunten voor spaarlampen

16 SEP 2013

Het merendeel van de consumenten (65 procent ) denkt minder afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) in de prullenbak te gooien als zij dit in de buurt kunnen inleveren.

Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Wecycle, de stichting die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste organiseert.
 

Jaarlijks verdwijnt 35 miljoen kilo e-waste  in de afvalbak. Met de tweehonderd nieuwe inzamelpunten voor afgedankte spaarlampen bij supermarkten wil Wecycle inleveren bij supermarkten gemakkelijker maken.

Logische locaties

Uit het onderzoek blijkt dat consumenten met name supermarkten en elektronicawinkels logische plekken vinden om e-waste in te leveren.

Klanten vinden elektronicawinkels de meest logische plek om e-waste in te leveren (29 procent). Bij alle vestigingen MediaMarkt en Saturn kunnen klanten al kleine elektrische apparaten en spaarlampen in de inzamelmeubels inleveren. Ook bij bouwmarkten verwachten consumenten inlevermeubels (20 procent). Deze zijn al te vinden bij alle filialen van Gamma en Hornbach.

Ruim 70 procent van de consumenten geeft aan gebruik te maken van een inzamelstraat als zij weten dat er één in de buurt is. Wecycle lanceert vandaag een nieuwe tv-voorlichtingscampagne die de verschillende manieren om e-waste in te leveren in beeld brengt. Een overzicht van de vele inzamelmogelijkheden, waaronder de tweehonderd nieuwe supermarkten, is te vinden op wecycle.nl/inleveren.

De hoofdrolspelers in de tv-spot zijn winnaars van een foto-actie. Dit voorjaar kon iedereen een foto van zichzelf met een apparaat uploaden. Uit de 400 inzendingen, zijn de winnaars gekozen die de hoofdrol in de tv-spot spelen.

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 528.16
+ / - -0.09%

Meest gelezen op UitWinkelen.nl