• Volvo Ocean Race
  • Nieuwe boten
  • Tips & advies
  • Watersportbedrijven
  • Producten
  • Boot kopen
  • Boot huren
  • TV

VOLVO OCEAN RACE

Zeilers op mythisch eenzame plek

De zeilboten in de Volvo Ocean Race zijn woensdag langs de wereldwijd eenzaamste plek op zee gevaren. Dit bijna mythische punt is wereldwijd het verste van land verwijderde punt op zee. Het heet ,De Plek van Nemo´.

Zeilers op mythisch eenzame plek

VAARKRANTREPORTER

Wat doet u met de gebruikte antivries?

In deze tijd maken we de boot weer klaar voor het vaarseizoen. Bij de meeste bootbezitters komt dat neer op alleen maar het opladen van de accu. Zodra de motor wordt gestart, moet het koelsysteem worden ontdaan van antivries en daarover gaat de vraag van deze week.

 

OPMERKELIJK

Superstoomschip te koop

SS Delphine is een stoomschip en een superjacht tegelijk. Die combinatie is zeldzaam. Voor bijna twintig miljoen Euro is ze van jou.
 

FOTO VAN DE DAG

Winnend zeilersduo

De Zwitser Bernard Stamm en Fransman Jean Le Cam vierden woensdag in Barcelona hun winst tijdens de Barcelona World Race.

 

NIEUWS

Tweede leven voor haven Scheveningen

De haven van Scheveningen wordt opgeknapt. Er komt meer ruimte voor watersport.

 

VIDEO

Jacht Dj Tiësto ramt kade David Guetta

Dj Tiësto is met zijn jacht ingevaren op de privéaanlegplaats van David Guetta.

 

BLOG JOSHUA´S KATIA

,,Het was moeilijk om alles achter te laten''

Katia is de vriendin van wereldzeiler Joshua, de columnist van de Telegraaf Vaarkrant. Zij leefde haar leven op de Kaapverdische Eilanden. Tot Joshua vanuit Nederland in 2012 aan kwam zeilen, een relatie met haar begon en sàmen met haar achter de westelijke einder verdween. Wat vond haar familie ervan? Wat is haar verhaal? Katia aan het woord.

 

NIEUWS

'Olympisch zeilwater zal niet schoon zijn'

Het water waar de zeilers bij de Olympische Spelen van 2016 om de medailles strijden zal niet schoon zijn. Dat zei de burgemeester van Rio.

 

EVENEMENT

Meevaren op statenjacht Utrecht

Voor het Statenjacht De Utrecht begint het vaarseizoenop met zogenoemde ,Admiraalstochten´ in het kielzog van zeeheld Michiel de Ruyter.

 

NIEUWS

Gratis zeilen op zes mei

Nederlanders die voor niks willen leren zeilen kunnen op zes mei hun slag slaan. De Hiswa heeft zes mei aanstaande uitgeroepen tot de ,Nationale Zeildag´. Bij 25 zeilscholen in Nederland kunnen adspirant-zeilfananten terecht, zo heeft de Hiswa vandaag bekendgemaakt.

 

VIDEO

Boten VOR deels plat

De bemanning van vier zeiljachten die deelnemen aan de Volvo Ocean Race hebben angstige momenten beleefd.

 

VIDEO

Extreem zeilen

Mooie beelden en mooie muziek bij deze video over skiff zeilen voor de Franse kust. Dit wil je ook.
 

NIEUWS

Noren bouwen grootste scheepstunnel

De Noren zijn binnenkort een unieke attractie rijker: ze bouwen de grootste scheepstunnel van de wereld. Of nuja, binnenkort... Zo'n tunnel van 1,7 kilometer lang graven duurt wel een paar jaar...

 

EVENEMENT

Topzeilers uit zeventien landen bij Easter Regatta

Een totaal van 238 zeilers uit zeventien landen gaat dit paasweekend meedoen aan de Easter Regatta op de Braassemermeer. 

 

VOLVO OCEAN RACE

Nederlanders aan kop in ijzige Zuidelijke Oceaan

De Nederlandse boot van leidt in de Volvo Ocean Race met een forse voorsprong tijdens de vijfde etappe.

 

VIDEO

Kitesurfen en golfsurfen zijn broer en zus

Er zijn weinig video´s die zo mooi laten zien hoe vloeiend golfsurfen en kitesurfen in elkaar over kunnen lopen. Als de golven perfect zijn ga je golfsurfen, als een uur later de wind gaat waaien ga je kiten.

 

MATCHRACING

Team She Sails uitgenodigd voor het vrouwen-WK

Het team van Rikst Dijkstra, Rozan Gilles, Mirthe Kramer en Fettje Osinga zal in juli aan de start verschijnen van het ISAF WK match racen voor vrouwen.

 

NIEUWE MATERIAALONTWIKKELINGEN

Licht, lichter, snelst

Giel Blokker uit Haarlem neemt even een complete zeilboot onder zijn arm. ,,Dit is de eerste keer in mijn leven dat ik een èchte zeilboot zelf optil!’’, grijnst hij.

 

NIEUWS

Private piratenvechters op zee toegestaan

Goed nieuws voor oud-militairen die op zee willen werken aan de beveiliging van schepen. De kans dat ze dat kunnen doen wordt groter.

 

BOOTTEST LILLEBROR 78E

Trendy boot

De Vaarkrant testte de Lillebror 78E, een modieuze boot met een bijzonder verhaal.

 

VAARTV

Het schilderachtige de Rijp

In de laatste aflevering van VaarTV van dit seizoen gaan Vivian en Ferdinand naar het vaargebied rond Purmerend en de Rijp.
 

EVENEMENT

Met Jaap Kiers op pad

In de maanden mei en juni van dit jaar maakt publicist Jaap Kiers met zijn kleine zeilscheepje Hollandia’s Glorie een reis dwars door Nederland, van noord naar zuid.

 

COLUMN EPCO ONGERING

"F*ck Buienradar"

Op de beurs sprak ik twee verstokte watersporters. Mannen van een zekere leeftijd die zich verbaasden over de watjes die zich vandaag de dag watersporters noemen.
 

BLOG

Wereldzeiler Joshua over zijn Iridium GO

,,Op de HISWA zag ik hoe technologische innovatie een grote rol speelt. Het leek me een goed moment mijn ervaringen met een nieuw snufje op communicatiegebied te bespreken; de Iridium GO´´, schrijft hij.
 

EVENEMENT

Traileren met een zeilboot en hoe ver je kunt gaan

De Nederlandse Vereniging van Toerzeilers organiseert voor het eerst in jaren een dag voor liefhebbers van traileren door Europe met de eigen zeilboot.  Daar blijkt grote behoefte aan te zijn.

 

VIDEO

Ongeloofwaardig snelle speedboot

Kijk goed naar deze snelle boot en je bent verbluft. Kijk nog beter en je realiseert je dat dit eenvoudigweg niet waar kan zijn.

 

NIEUWS

Oceaanroeier Ralph Tuijn vestigt record

Oceaanroeier Ralph Tuijn en zijn vier Britse mederoeiers hebben donderdag voet aan land gezet op het Caraïbische eiland Trinidad.

 

IK & MIJN BOOTJE

Net echt!

Wout Verweij uit Zegveld is gefascineerd door de Koninklijke Marine. Hij bouwde een oud motorbootje om tot een mini-marinevaartuig. Net echt. Zelfs oud-marinemensen trappen erin…

 

NIEUWS

Varend stemhokje

Voor het eerst konden bewoners van natuurgebied de Biesbosch gisteren hun stem uitbrengen op de zogeheten stemboot. De inzet van de stemboot was een proef.

 

NIEUWS

,Eierzeiler' door vrachtschip gered

Solozeiler Matteo Miceli is afgelopen vrijdag 13 maart voor de kust van Brazilie gered door een vrachtschip nadat hij zijn EPIRB had geactiveerd.

 

VOLVO OCEAN RACE

Enkele leden Team Brunel weer over hun nek

Ze zijn nog maar net een volle dag weg, of enkele leden van Team Brunel krijgen tijdens de Volvo Ocean Race in de zuidelijke oceaan last van zeeziekte.

 

VAARKRANT REPORTER

Zijn we trots op onze superjachtindustrie?

Moeten we trots zijn op de hoge kwaliteit van onze superjachtindustrie? Of moeten we ons schamen voor het leveren van overbodige producten aan superrijken die slechts statussymbolen nodig hebben?
 

ENQUÊTE

Zorgen over beroepsvaart

Lezers konden op de Vaarkrantstand op de Hiswa achterlaten voor welk onderwerp ze meer aandacht willen in de Vaarkrant.
 

VOLVO OCEAN

Zwaarste etappe van start

De vijfde etappe van de Volvo Ocean Race 2014-15 is vanavond vanuit Nieuw-Zeeland van start gegaan richting Brazilië.

 

OPMERKELIJK

Maritiem kunstwerk al voor onthulling gesloopt

De gloednieuwe muurschildering op de hoek van de Scheveningse Marcelisstraat en de Jurriaan Kokstraat is al voor de onthulling door vandalen onder handen genomen.

 

FOTO VAN DE DAG

De boot in de VS waar even iedereen naar kijkt

Dit is de boot die de afgelopen dagen in de Verenigde Staten in de belangstelling staat. Hier verschool de dader van de aanslag bij de marathon in Boston zich in.

 

VOLVO OCEAN RACE

Den Haag wil thuisbasis worden voor VOR

Den Haag wil de thuisbasis worden van de VOR. De organisatie moet in Scheveningen worden gevestigd.

 

VIDEO

Surfen op een vloedbranding

Een groep surfers en kayakers is in Frankrijk op de rivier de Garonne gaan surfen op een vloedbranding!

 

VOLVO OCEAN RACE

Zwaarste etappe van start

Ongeveer 67 uur later dan de bedoeling was, zijn de zes overgebleven deelnemers dinsdag begonnen aan de vijfde etappe van de Volvo Ocean Race.

 

ACHTERGROND

Sluis op losse schroeven

Het miljardenverslindende rijksprogramma om voor onze economie cruciale (zee)sluizen op te knappen, dreigt vertraging op te lopen.

 

NIEUWS

Groene oase aan oevers Maas

Aan de oevers van de Maas is gister een begin gemaakt met aanleg van het eerste getijdenpark.

 

NIEUWS

Jaarlijkse Vlietdagen ten onder

De jaarlijkse Vlietdagen staan op de tocht nu de organisatie de stekker uit het evenement heeft getrokken.

 

NIEUWS

Meer bezoekers op de Hiswa

Een totaal van 43.405 watersportliefhebbers heeft de afgelopen vijf dagen een bezoek gebracht aan Hiswa Amsterdam Boat Show in de RAI.

 

VOLVO OCEAN RACE

De magie van Kaap Hoorn

De flanken van de cycloon Pam hadden geen grip op zijn nachtrust. Poortman benutte de extra vrije dagen vooral om verder uit te rusten voor de loodzware vijfde etappe van de Volvo Ocean Race.

 

FOTO VAN DE DAG

Ruim honderd dagen roeien naar Mexico

Abraham Levy arriveerde twee dagen geleden in Canun, Mexico. Abraham roeide van Spanje naar Mexico en deed daar ruim honderd dagen over.
 

VIDEO

Wakeboarden met een Ferrari

Even geen boot beschikbaar? Dan pak je toch gewoon je Ferrari. Dat dacht de Engelse Jorge Gill ook. Ze gebruikte een Ferrari F50 om te wakeboarden.

 

REPORTAGE

Patserboten waar je trots op kunt zijn

Superjachten zijn prachtige boten van mannen die niets met boten hebben. Het zijn bewoordingen van iemand die op een superjacht werkte. Hij wil niet met zijn naam in de krant, pertinent niet. Veel eigenaren hebben volgens hem en velen van zijn collega’s weinig met boten. De trotse Nederlandse bouwers des te meer.

 

VOLVO OCEAN RACE

Vrouwen winnen opnieuw havenrace

Maar voor de tweede keer deze Volvo Ocean Race bleven de vrouwen in de havenrace alle mannen de baas. Dit keer in de City of Sails, Auckland Nieuw Zeeland.

 

NIEUWS

Miljardairsjacht in Groene Hart trekt veel bekijks

Afgelopen weekend voer de miljardairsboot Symphony van de Kaag naar Capelle aan de IJssel. Met dik 101 meter is het het grootste superjacht ooit in Nederland gebouwd.

 

NIEUWS

Acteur Josh Brolin redt surfer

Acteur Josh Brolin bedacht zich geen moment toen hij een surfer in nood zag.  
 

COLUMN EPCO ONGERING

Chocozeiler

Zelf noemt Joshua van Eijndhoven, de voor de Vaarkrantsite bloggende wereldzeiler, zich een chocozeiler.

 

VAARTV

VaarTV op de Hiswa

VaarTV speelt zich dit weekend grotendeels af op de Hiswa. Verder in het programma de boottest van de zeer exclusieve MulderFavorite 1500.

 

HISWA

Optimisme viert hoogtij

Met 320 exposanten in plaats van de 300 het jaar ervoor is de Hiswa Amsterdam Boat Show sterk terug. En met een aantal tentoongestelde boten van 425 is er veel te zien op een beurs. Eindelijk is het geklaag in de watersportbranch over ,crisis´ verstomd.  ,,De markt trekt definitief aan´´, vertelt beursmanager Joost Ringeling.

 

MENSEN OP DE HISWA

,,Ik ben enorm trots''

Ruben de Nie ontwikkelde samen met een aantal jaargenoten een ´mensaangedreven onderzeeër´.

 

MENSEN OP DE HISWA

,,Ja maar dit is nostalgie!''

Leo Wimmers uit Rotterdam heeft de mooiste verzameling van de beurs om zich heen staan.

 

MENSEN OP DE HISWA

,,Overnaads is ouderwets''

André Tromp is mede-eigenaar van CooperSloepen dat nu drie modellen op de markt bracht.

 

NIEUWS

Weer uitstel van start Volvo Ocean

De enorme cycloon Pam veroorzaakt extra uitstel in Nieuw-Zeeland van de vijfde etappestart van de Volvo Ocean Race 2014-15. De organisatie maakte op vrijdag 13 maart 2015 in Auckland bekend dat de vloot op z’n vroegst aanstaande dinsdag koers zal zetten naar het Braziliaanse Itajaí.

 

NIEUWS

Meer Nederlanders willen boot delen

Nederlanders tonen belangstelling voor het delen van een boot. Voor hen heeft de Hiswa een standaardcontract ontwikkeld.
 

NIEUWS

Nieuw Nederlands superjacht te water

Bij superjachtenbouwer Amels in Vlissingen is gisteren het nieuwste in Nederland gebouwde superjacht te water gelaten.

 

NIEUWS

Helft bruggen aan opknapbeurt toe

Maar liefst de helft van alle door gemeenten onderhouden viaducten en bruggen over Nederlandse waterwegen zijn verwaarloosd en onveilig.

 

REPORTAGE

Windsurfers zijn terug!

Ze beginnen weer op te duiken: windsurfers.

 

NIEUWS

Dode na walvisbotsing

In Mexico is een Canadese toeriste op bizarre wijze aan haar einde gekomen.
 

VIDEO

Cycloon stopt Ocean Race

De wedstrijdleiding van de Volvo Ocean Race heeft de start van de vijfde etappe uitgesteld. Een cycloon in de buurt van startplaats Auckland in Nieuw-Zeeland houdt de boten zondag nog aan de kant.

 

VIDEO

Meer exposanten op Hiswa

Op de eerste dag van de Hiswa wordt er niet geklaagd: het aantal exposanten is groter dan vorig jaar en ligt nu op 320. En ondertussen beginnen tenders een jongere generatie aan te spreken. 

 

MENSEN OP DE HISWA

Hollandse zeehelden

Gistermorgen iets voor elven in de RAI: alle aanwezige water(sport)liefhebbers en zeehelden van waternatie Nederland voelen het aan hun water. Dit kon wel eens een mooie Hiswa Amsterdam Boat Show-week worden. Er waren vele watersportpersoonlijkheden bij de opening.

 

NIEUWS

Saffier Se 33 Zeilboot van het Jaar

Bij de opening van de Hiswa Amsterdam Boat Show 2015 is de Saffier Se 33 woensdag uitgeroepen tot Zeilboot van het Jaar. 

 

NIEUWS

Korvet 14 CLR is Motorboot van het Jaar

Bij de opening van de Hiswa Amsterdam Boat Show 2015 is de Korvet 14 CLR gekozen tot Motorboot van het Jaar.

 

UITSLAG ENQUETE VAARKRANT

,,Zonder man erbij wordt de teamgeest verziekt!''

Waarom eindigen de vrouwen van Team SCA in de Volvo Ocean Race consequent in de achterhoede? Zijn vrouwen slechtere zeilers, misschien zelfs slechtere sporters? Zelden kwamen er zoveel reacties die tot nadenken aanzetten.

 

FOTO VAN DE DAG

De zee is van ons allemaal

Zo te zien trekken deze dolfijnen zich niet zo veel aan van de Amerikaanse marine. Voor de kust van San Diego zwemt een groepje doflijnen met op de achtergrond de USS America.

 

VOLVO OCEAN RACE

Ziek zijn aan boord

Zeilen op een bloedsnelle raceboot in extreme weersomstandigheden brengt risico’s met zich mee. Zo blesseerde Gerd-Jan Poortman zijn arm tijdens de afgelopen etappe.

 
6.4 °C
W5
 
files 181
83 km.
Beurs AEX
AEX 486.37
+ / - -1.07%

UW MENING:

Het is goed dat boetes voor overtredingen in de watersport zijn verhoogd


Verstuur