• Home
  • Contact
 • VaarTV
 • Volvo Ocean Race
 • Nieuwe boten
 • Tips & advies
 • Watersportbedrijven
 • Producten
 • Boot kopen
 • Boot huren
 • TV

ACHTERGROND

Watersporttrends voor 2015

In de periode rond kerst en Oud & Nieuw kijkt de Vaarkrant-redactie kort terug op het afgelopen jaar en blikt een eindje vooruit in de toekomst. Dat doen we om te zien welke voorspellingen van afgelopen jaar zijn waargemaakt en om te kijken wat we in het nieuwe jaar op het water kunnen verwachten.

Deze beelden uit de America`s Cup bleven ons bij: `vliegende` racemonsters. We zullen het zogenaamde foilen het komende jaar steeds vaker gaan zien, ook bij `gewone` zeilboten.

SERIOUS REQUEST

Mee met VaarTV of Brunel

De 3FM Serious Request acties gaan ook in de winter niet ongemerkt aan de watersporters voorbij. Op de Serious Request veiling kun je bieden op een dag mee met VaarTV of een compleet arrangement van Team Brunel tijdens de VOR stopover in Lissabon

 

3FM SERIOUS REQUEST

Serious Watersportacties

Dit weekend zijn veel watersportacties gepland om geld op te halen voor 3FM Serious Request. Dit jaar staat het glazen huis in Haarlem om aandacht te vragen voor vrouwen en meisjes, die tijdens conflicten slachtoffer worden van seksueel geweld.

 

BOOTTEST

Korvet 14 CLR

Het lijkt of er elke HISWA Motorboot van het Jaar selectie een door Willem Nieland ontworpen jacht moet zitten. Heeft deze ontwerper een ‘gouden’ pen?

 

COLUMN EPCO ONGERING

Delen

De kersttijd is de periode waarin wij ’delen’. We geven cadeautjes, we nodigen een alleenstaande uit aan de kersttafel en we delen het kerstgevoel met familie en vrienden.

 

VAARKRANTREPORTER

Wie is uw zeeheld?

Dit keer kaarten we geen probleem aan maar vragen we om uw persoonlijke mening: wie is volgens u de meest tot de verbeelding sprekende Nederlandse zeeheld

 

REACTIES VAARKRANTREPORTER

Cynisme rond vuilwatertank

Veel Vaarkrantlezers reageerden op onze vraag of ze gebruik maken van de vuilwatertank aan boord en van de vuilwaterinstallaties in de havens.

 

IK EN MIJN BOOTJE

Kleine bootjes, hoge zeeën

De 34-jarige Joke Noppers uit Enschede is helemaal gek van een bootje waarvan er maar drie op de wereld bestaan.

 

IK EN MIJN BOOTJE

Welke boot koestert u?

De Vaarkrant is gestart met de nieuwe rubriek ´Ik en Mijn Bootje´ die om de drie weken in het katern Reizen-Varen-Wonen van De Telegraaf wordt afgedrukt. U kunt er ook in komen.

 

VOLVO OCEAN RACE

Schipper Team Vestas terug naar rampplek

De Australische schipper Chris Nicholson in de Volvo Ocean Race is teruggevlogen naar het rif in de buurt van Mauritius waar zijn boot enkele weken schipbreuk op leed.

 

NIEUWS

Stuurhuis wordt verpletterd door zakkende brug

Deze schipper weet niet wat hem overkomt op het Wilhelminakanaal in Tilburg. Toen hij woensdag met een lading oud ijzer een brug wilde passeren, zakte deze te vroeg.

 

SYDNEY HOBART

33 knopen voor Wild Oats XI

Ter voorbereiding op de Rolex Sydney Hobart Yacht van dit jaar heeft eigenaar Bob Oatley zijn jacht Wild Oats XI in harde wind rond startplaats Sydney laten racen. De recordhouder van de meest aansprekende zeilrace van het zuidelijk halfrond trainde onder andere om de langere draagvleugel te testen.

 

FOTO VAN DE DAG

De kerstman in de branding van Hawaï

Een inwoner van Hawaï die zich heeft verkleed als de kerstman maakt een tochtje in een outrigger in de branding van Waikiki.

 

ENQUETE

13 vragen voor jonge watersporters

SWRTN doet onderzoek naar de watersport interesses van kinderen en jongeren in de leeftijdscategorie 5-25 jaar

 

BOOTTEST

De Flyer 33

Als de gerenommeerde jachtarchitect Gerard Dijkstra een nieuw zeiljacht tekent, mag je wat verwachten. Helemaal als het de naam krijgt van een van de meest memorabele jachten uit de vaderlandse zeilgeschiedenis, de Flyer.

 

NIEUWS

VOC-schip uit New York naar Nederland

De kogel is door de kerk: de replica van het VOC-jacht Halve Maen komt vanuit New York naar Hoorn.

 

NIEUWS

Bouwmeester op koers naar succes

Marit Bouwmeester heeft op de tweede dag van de zeilregatta om de Copa Brasil de koers naar succes gevonden.

 

COLUMN JOSHUA

Joshua tussen de superjachten

Wereldzeiler Joshua van Eijndhoven en zijn Kaapverdische vriendin Katia zeilen door het Carabische Gebied op weg naar het Panama-kanaal, waarna ze de Stille Zuidzee op willen varen. Maar eerst doen ze Antigua aan, waar ze tussen de superjachten belanden. Voor de Telegraaf Vaarkrant houdt de ondernemende  pas afgestudeerde jurist een blog bij.

 

VOLVO OCEAN RACE

Team Brunel evalueert in feeststemming

In een feeststemming wordt door Team Brunel de tweede etappe van de Volvo Ocean Race geëvalueerd. Het team van schipper Bouwe Bekking leidt het klassement.

 

FOTO VAN DE DAG

Natuurgeweld voor de kust van Portugal

Als je tegenover natuur staat die je kapot kan maken voel je je heel klein. Dit is zo´n moment voor de Fransman Benjamin Sanchis die van deze kolossale golf in Portugal afstuitert.
 

Vrachtschip vast onder brug in Tilburg

Een vrachtschip is woensdagochtend op het Wilhelminakanaal in Tilburg klem komen zitten onder een hefbrug. Rijkswaterstaat laat weten dat de brug naar beneden kwam toen het schip nog niet was gepasseerd. De stuurhut van het schip is totaal vernield.

 

NIEUWS

Onafhankelijk onderzoek naar gestrande Vestas

Volvo Ocean Race start een onafhankelijk onderzoek naar het aan de grond lopen van Team Vestas Wind.
 

VIDEO

Twee professoren leven 73 dagen onder water

Twee professoren hebben een record gevestigd. Zij verbleven maar liefst 73 dagen onder water. Tijdens hun verblijf gaven de twee les via het intenet.

 

FILM

Première film Michiel de Ruyter in Scheepvaartmuseum

De epische avonturenfilm Michiel de Ruyter gaat volgende maand op een gepaste plek in première. In het Amsterdamse Scheepvaartmuseum wordt speciaal voor de gelegenheid een bioscoop gebouwd, waar 1200 genodigden terechtkunnen.

 

FOTO VAN DE DAG

Jongens en hun dromen

,,Hier een foto van een droom van mijn zoontje (naast de droom om prof voetballer te worden)'', schrijft vader en fotograaf Arno Smulders.

 

COLUMN HARRY DEKKERS

Het gevoel bij windkracht elf

Zeeman Harry Dekkers is behalve Commandant van de Zr. Ms. Urania ook watersporter. Vandaag schrijft hij over de schaal van Beaufort.

 

NIEUWS

Team Vestas wil terug in de race

Een sport sponsoren doe je nooit voor niets, je hoopt er bekendheid voor je bedrijf mee te krijgen en nieuwe klanten aan te trekken. Maar dan loopt je investering letterlijk op de klippen.

 

CAROLIJN BROUWER:

,,Het was een zware etappe voor ons''

Bij binnenkomst van Team SCA, als laatste, spraken de gezichten van de elf topzeilsters boekdelen. Eenmaal afgemeerd kwam Carolijn Brouwer op verhaal.

 

VAARKRANTREPORTER

Maakt u gebruik van de vuilwaterinstallatie?

De beste tips komen van watersporters zelf. In deze rubriek leggen we elke week een probleem of stelling aan u voor waar we graag uw mening over horen.

 

COLUMN EPCO ONGERING

De infobesitas in de moderne meteorologie

,,Wil je weten wat de weersvoorspellingen zijn, vraag het aan een zeilende kennis. Want zeilers hebben allemaal iets met het weer.''

 

INTERVIEW SCHIPPER TEAM BRUNEL

,,We zijn nu beter in licht weer”

Het Nederlandse Team Brunel in de Volvo Ocean Race heeft zich verbeterd in het zeilen in lichtweer-omstandigheden. Dat zei Brunel-schipper Bouwe Bekking vlak na aankomst als etappewinnaar in Abu Dhabi tegen de Telegraaf Vaarkrant. ,,We hebben ons huiswerk in Kaapstad goed gedaan.’’

 

NAUTISCHE KERSTCADEAUTIPS

Gratis Cursus Vaarcertificaat

Wie graag wil varen maar niet weet hoe dat moet, kan via Vaarkrant.nl gratis deelnemen aan de online cursus voor het Watersport Certificaat van opleider VBO.

 

NAUTISCHE KERSTCADEAUTIPS

Outboard Handboek

Het Reeds Buitenboordmotor handboek biedt stap-voor-stap oplossingen voor de meest voorkomende problemen met outboards.

 

NAUTISCHE KERSTCADEAUTIPS

Foiling kit voor Laser

Snelheidsduivels die net als de boten in de America’s Cup willen ‘foilen’, kunnen een speciale foiling kit voor de Laser Radial aanschaffen.

 

NAUTISCHE KERSTCADEAUTIPS

Bluetooth muts

Voor iedereen die in de winter de straat op moet is een draadloos hoofddeksel met Bluetooth verbinding handig.

 

NAUTISCHE KERSTCADEAUTIPS

Zeemanstaal

Vaak gebruiken we zonder er bij na te denken uitdrukkingen als iemand aftuigen, opkalefateren en slampamper. Dit boek verklaart de herkomst.

 

NAUTISCHE KERSTCADEAUTIPS

Welded backpack

Deze waterdichte Magic Marine rugtas bevat een groot compartiment en daarnaast nog een ruim voorvak. De totale inhoud is 30 liter.

 

NAUTISCHE KERSTCADEAUTIPS

Franco Pace

Topfotograaf Franco Pace neemt iedereen mee in de glamour wereld van zowel klassieke als hypermoderne jachten.

 

NAUTISCHE KERSTCADEAUTIPS

Lichtjes rondvaart

Wat is er romantischer dan een rondvaart in een open boot over de grachten en langs een deel van de route van het Amsterdam Light Festival?

 

NAUTISCHE KERSTCADEAUTIPS

Navigatiesoftware

Stentec geeft in de wintermaanden korting op software om van een pc of laptop een compleet navigatiesysteem te maken.

 

VOLVO OCEAN RACE

Nederland wint tweede etappe

Het Nederlandse Team Brunel heeft in de tweede etappe van de Volvo Ocean Race vandaag in Abu Dhabi de overwinning opgeëist. Na een nagelbijtend spannende eindsprint wist het team van Bouwe Bekking het Chinese Team Dongfeng net voor te blijven. 

 

NIEUWS

Schipbreukeling leeft weken op rauwe vis

Een 67-jarige schipbreukeling heeft twee weken op open zee overleefd, door vis te vangen en rauw op te eten.

 

NIEUWS

Dirk de Ridder krijgt lagere straf

De Nederlandse topzeiler Dirk de Ridder heeft een lagere straf gekregen voor het veranderen van het gewicht van de boot van Oracle Team USA in de America´s Cup.

 

FOTO VAN DE DAG

De gerede boot en de reddende boot

Schijnbaar een niet al te bijzondere foto van een zeilbootje en schip van de kustwacht. Toch niet helemaal, schijn bedriegt hier.

 

NIEUWS

Ruim vijf biljoen stukken plastic in zee

Er drijven kolossale hoeveelheden plastic in de wereldzeeën. Het 5Gyres Institute in Los Angeles berekende hoeveel precies: 5,25 biljoen stukjes.

 

VIDEO

Superjacht vaart tegen brug

Dit superjacht heeft nu een wat kleinere flybridge omdat hij tegen een brug aan voer. Dat haalde het landelijke nieuws in de Verenigde Staten.

 

COLUMN HARRY DEKKERS

Dromen over te dure boten

Zeeman Harry Dekkers is naast Commandant van de Zr. Ms. Urania ook watersporter. En hij heeft een droom.

 

NIEUWS

Harder proberen te zeilen dan een cruiseschip

Een van de bekendste cruiseschepen ter wereld, de Queen Mary II, gaat het mogelijk in een race op de Atlantische Oceaan opnemen tegen de grootste catamarans ter wereld.

 

FOTO VAN DE DAG

De kracht van de zee op een schijnbaar gewone foto

Een foto van een kolossale golf kan je bepalen bij de kracht van de oceaan, maar ook een foto zoals deze. Want deze marineboot in Thailand ligt twee kilometer van de oceaan.

 

BLOG JOSHUA

Joshua en Katia met open armen ontvangen

Wereldzeiler Joshua van Eijndhoven staat op het punt om samen met zijn Kaapverdische vriendin Katia aan het grootste avontuur van zijn leven te beginnen. Hij gaat met zijn boot Hope de Stille Zuidzee oversteken. Op weg daarnaartoe worden ze met open armen ontvangen op Antigua.

 

EVENEMENT

Expositie scheepsportretten

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in Groningen organiseert de nieuwe tentoonstelling “Door de ogen van Cees Drubbel”. De focus ligt deels op schepen.

 

NIEUWS

’Verplaats RIF010’

Het winnende stadsinitiatief RIF010 moet op een buitenafplek komen in Rotterdam of helemaal niet. Dat stelt VVD-raadslid Maarten van de Donk.

 

NIEUWS

Rijkste Zeeuw koopt imposant zeiljacht

Piet Vroon, de rijkste Zeeuw met een geschat vermogen van 1 miljard euro, heeft de Varuna gekocht. Dit meldt Clubracer.be

 

NIEUWS

Kerstsfeer in Scheveningse haven

Dankzij jachtclub Scheveningen zal de Tweede Haven in Scheveningen de komende weken in een kerstdecor worden omgetoverd.

 

NIEUWS

Verhuurders fluisterboot Utrecht aangepakt

De gemeente Utrecht heeft bij twee bedrijven die illegaal fluisterboten verhuren moeten ingrijpen.

 

ACHTERGROND

Onderdeks is de winter elders

Voor sommige mensen is de boot meer dan alleen een pleziervaartuig. Zij willen het liefst dag en nacht aan boord doorbrengen.

 

VAARKRANTREPORTER

Hoe blijft u warm aan boord?

In deze rubriek leggen we een probleem of stelling aan u voor waar u op kunt reageren. Deze week gaat het over warm blijven aan boord.
 

NIEUWS

Navigator erkent grote fout

Navigator Wouter Verbraak bekent dat hij het rif niet heeft gezien waarop Team Vestas Wind vorige week schipbreuk leed in de Indische Oceaan.

 

BOOTTEST STEELER PANORAMA FF 46

Varend appartement

Een van de opvallendste boten van het afgelopen seizoen is ongetwijfeld de nieuwe Steeler Panorama Flat Floor 46. Een hele mond vol, maar het concept is zo geslaagd dat het jacht een van de vijf genomineerde boten is voor de prestigieuze HISWA boot van het Jaar 2015 prijs.

 

COLUMN

Stoom

Ook al was hij waarschijnlijk de allereerste bootbezitter bij wie ik op schoot heb gezeten, ik ben nooit dol geweest op Sinterklaas.

 

ACHTERGROND

Primeurs Boot Düsseldorf

Op Boot Dusseldorf van 17 tot en met 25 januari beleven veel nieuwe boten hun premiere. Zoals de Maxi 1200, een snel zeilende cruiser-racer.

 

VOLVO OCEAN RACE

Eerste foto´s van ramp

De eerste foto´s van het drama rond de schipbreuk van Team Vestas in de Volvo Ocean Race zijn naar buiten gekomen.

 

VOLVO OCEAN RACE

Filmbeelden schipbreuk

De onboardreporter op de boot van Team Vestas in de Volvo Ocean Race heeft gefilmd vlak na de schipbreuk op een rif in de Indische Oceaan.

 

NIEUWS

Noodlijdende koning Albert wil van boot af

Koning Albert van België kan de kosten voor zijn luxe jacht niet meer opbrengen. 'Dan verkoop je toch gewoon de boot?'

 

VIDEO

Kijkje in peperduur superjacht

Met maar liefst drie plekken waar een helikopter kan landen lijkt dit superjacht zo te zijn weggevaren uit een James Bond-film. Een supercar is bij de prijs inbegrepen.

 

TOM TOUBER:

"Nog geen schuldigen aanwijzen''

Volvo Ocean Race-directeur Tom Touber benadrukt dat pas na grondig  onderzoek duidelijk kan worden wie welke fouten heeft gemaakt vlak voor de schipbreuk van Team Vestas.

 

TEAM VESTAS DRAMA

Menselijk falen oorzaak schipbreuk

De schipbreuk van Team Vestas in de Volvo Ocean Race is veroorzaakt door een menselijke fout. Dat zei directeur Tom Touber van de oceaanrace tegen De Telegraaf.

 

NIEUWS

Restauratie zeillogger Vlaardingen bijna afgerond

Met het plaatsen van de achtermast ging de Vlaardingse zeillogger Balder vandaag de laatste fase van een langdurige en kostbare restauratie in.

 

NIEUWS

Onrust over surfclub op strand Scheveningen

Langs de Scheveningse kust is onrust ontstaan over de uitbreiding van de populaire surfclub Hart Beach.

 

ACHTERGROND TEAM VESTAS DRAMA

,,Helft van zeekaarten in de wereld onbetrouwbaar''

Op minstens de helft van de zeekaarten in de wereld kun je niet blindvaren. Dat zegt een van de beste navigators van de wereld, de Nederlander Marcel van Triest, naar aanleiding van de schipbreuk van de boot van het Deense Team Vestas op een rif afgelopen zaterdag tijdens de Volvo Ocean Race.

 

NIEUWS

Koffiehuis in boot genomen

De uitbater van het bekende drijvende Haagse koffiehuis De Laak voelt zich enorm in de boot genomen door de gemeente Den Haag.

 

NIEUWS

Haven volgespoten

De nieuw uitgegraven Poolsterhaven in de Binckhorst in Den Haag loopt nu vol met water. Dinsdagmiddag draaide de Haagse wethouder Tom de Bruijn de kraan open.

 

NIEUWS

Rotterdam krijgt huis in de vorm van boot

Watersporters die in een huis wonen maar eigenlijk geen afscheid kunnen nemen van maritieme sferen kunnen binnenkort inspiratie opdoen in Rotterdam.

 

ACHTERGROND

Schipbreukelingen op weg naar bewoonde wereld

De negen leden van de Deense Volvo Ocean Race-boot die zaterdag schipbreuk leed in de Indische oceaan komen naar verwachting woensdag op het eiland Mauritius aan.

 
10.4 °C
ZW6
 
files 56
54 km.
Beurs AEX
AEX 418.37
+ / - +0.46%

UW MENING:

Het is goed dat boetes voor overtredingen in de watersport zijn verhoogd


Verstuur