• Volvo Ocean Race
  • Nieuwe boten
  • Tips & advies
  • Watersportbedrijven
  • Producten
  • Boot kopen
  • Boot huren
  • TV

TELEGRAAF MICHIEL DE RUYTER-RACE

Bizar weer, legendarisch succes

Nederland is sinds afgelopen weekend 175 zeehelden rijker! Hoge golven, zware windstoten én Siberische kou: de Telegraaf Michiel de Ruyter Race lijkt wel een missie te zijn geworden van de zeventiende eeuwse admiraal zelf…

Bizar weer, legendarisch succes

MICHIEL DE RUYTER RACE

De uitslagen van de zeilrace

Afgelopen weekeinde heeft een groep winterzeilers alles gegeven tijdens een zeilrace langs de Noordzee-kust. Hier de uitslag.

 

FOTO VAN DE DAG

Catamaran wordt vliegtuig

De onder Zwitserse vlag varende catamaran Armin Strom, met  Flavio Marazzi aan het roer, gaat bijna de lucht in tijdens een regatta in Quantum Key West in Florida.

 

ACHTERGROND

Zr. Ms. Urk begeleidt Telegraaf-zeilrace

De zeilers worden begeleid door de mijnenjager Zr. Ms. Urk van de Koninklijke Marine. Twee dagen lang vaart dit 51-meter lange schip mee.  
 

ACHTERGROND

Raceschema Michiel de Ruyter-zeilrace

Twee dagen lang zal de Telegraaf Michiel de Ruyter-race worden gevaren langs de Noordzee-kust, tussen Vlissingen en Amsterdam.  
 

ACHTERGROND

VaarTV naar de Drentse Veenvaart

In VaarTV vaart Vivian Slingerland van Erica naar Ter Apel over de Drentse Veenvaart. Epco Ongering neemt een kijkje bij de Kouwe Klauwen Tocht, een toertocht met snelle RIB’s.  
 

COLUMN EPCO ONGERING

Bidden

Het is een oud Spaans gezegde: “Wie wil leren bidden moet de zee op gaan”. De zee is onvoorspelbaar, veel erger dan de natuur op het land. Varend op zee wordt de nietigheid van de mens pijnlijk duidelijk.
 

NIEUWS

Nieuw record

Oceaanroeier Ralph Tuijn onderneemt opnieuw een wereldrecordpoging. Samen met vier Engelsen wil hij in recordtijd van Portugal naar het Zuid-Amerikaanse Guyana roeien.

 

NIEUWS

Nederlands jacht wint 'Boten Oscar'

Tijdens de Düsseldorf Boatshow heeft de internationale jury van de verkiezing voor de 'European Powerboat of the Year' de Nederlandse Steeler Panorama FlatFloor 46 uitgeroepen tot 'Europees motorjacht van het jaar 2015'.

 

MICHIEL DE RUYTER MEMORIAL RACE

Telegraaf Bestevaer Beker af

Een replica van de beroemde Chathambeker is maandagmiddag aangeboden aan hoofdredacteur Sjuul Paradijs van De Telegraaf. De enorme kelk wordt de prijs voor de winnaar van de Michiel de Ruyter-zeilrace die De Telegraaf komend weekeinde organiseert over de ijskoude Noordzee.

 

ACHTERGROND

Opsporen zeeslachtoffers

De politie Den Haag roept nabestaanden van nooit geïdentificeerde zeeslachtoffers op om dna af te staan.

 

NIEUWS

Nieuw leven oude werf

Een reeds jaren verlaten scheepswerf op het Schanseiland in Maassluis wordt opnieuw in gebruik genomen. De Stichting Historische Scheepswerf Zorg en Vlijt heeft daar afspraken over gemaakt met scheepswerf De Hoop in Schiedam.

 

NIEUWS

Wrak vanPelengina II leeg gevonden

De familie van de verdwenen Nederlandse zeiler Gerrit van Wingerden (57) zweeft tussen hoop en vrees. Het schip van de zeiler werd teruggevonden voor de kust van Honduras.

 

MICHIEL DE RUYTER MEMORIAL RACE

Kanonschoten voor Telegraaf-race

De gemeente Vlissingen gaat vijf kanonschoten lossen als de 26 boten van de Telegraaf Michiel de Ruyter-race zaterdagochtend uitvaren.

 

NIEUWS

Start nieuw seizoen VaarTV

Het nieuwe seizoen van VaarTV, het enige watersportprogramma op nationale televisie, is afgelopen zaterdag 17 januari 2015 om 17.00 uur van start gegaan.

 

VAARKRANTREPORTER

Zijn radiografisch bestuurbare boten leuk?

De beste tips komen van watersporters zelf. In deze rubriek stellen we u wekelijks een vraag over een kwestie waar we meer duidelijkheid over willen. Deze week gaat het over radiografische boten.

 

REACTIES VAARKRANTREPORTER

De beste beurs is volgens u de BOOT in Düsseldorf

Hier een interessante mening van een lezer op onze vraag wat de beste nautische beurs is. Op die vraag waren de antwoorden trouwens bijna unaniem: Düsseldorf. De heer Houben pakt uit.

 

BOOT

Grote boten troef

De Duitse economie zit in de lift en dat is goed te merken op de grootste indoorwatersportbeurs van Europa, Boot Düsseldorf. Dit jaar heeft de organisatie ruim 5000 m² meer vloeroppervlak aan exposanten weten te verkopen. Dat betekent dat de 17 hallen flink voller met boten zullen liggen dan de vorige jaren.

 

COLUMN EPCO ONGERING

Vaarprogramma

Ook al staat Nederland bekend als waterland en ook al zijn er ruim 500.000 boten in ons land, als watersporters zijn we zwaar in de minderheid.

 

BOOTTEST WINNER 8

Racedreumes

“Everyone's a winner, baby, that's the truth,” zong de band Hot Chocolate. Was dit inspiratie voor Rietje Vader en Dick Rus om in 1986 de Winner werf te beginnen?

 

NIEUWS

Hoog water IJsselmeer door aanvoer rivieren

Na de storm en hoge waterstanden van afgelopen week houdt Rijkswaterstaat nog steeds de code geel voor de IJsselmeerkust in stand.

 

BLOG JOSHUA VAN EIJNDHOVEN

Piraten ook voor Joshua bedreiging

,,Ik had geen idee toen ik besloot de wereld rond te zeilen hoe wijdverspreid piraterij is'', schrijft wereldzeiler Joshua van Eijndhoven die samen met zijn Kaapverdische vriendin Katia.

 

ACHTERGROND

'Mannen overboord omdat goede reling ontbrak'

De bemanningsleden van een Nederlands schip die eind 2013 bij Zweden overboord sloegen, konden over de reling vallen omdat een goede bescherming ontbrak.

 

VIDEO

Nijlpaard woedend op speedboot

Varen in een speedboot is alleen maar lol en plezier en even alles van je afzetten. Dat bleek echter niet bepaald het geval te zijn voor een gezelschap op deze speedboot in Zimbabwe.

 

MICHIEL DE RUYTER MEMORIAL RACE

Bijna tweehonderd zeilers bij Telegraaf-race

Er hebben zich zesentwintig boten ingeschreven voor de Telegraaf Michiel de Ruyter race die over anderhalve week over de Noordzee van start gaat. Dat is is een ongekend aantal voor een winterse zeilwedstrijd langs de vrijwel gehele Noordzeekust. De zeilrace wordt een van de zwaarste ooit in Nederland gehouden.

 

NIEUWS

Protest bij première Michiel de Ruyter

Actiegroep Michiel de Rover heeft een demonstratie aangekondigd bij de première van de "nationalistische propagandafilm" Michiel de Ruyter in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum 26 januari aanstaande.

 

NIEUWS

Tientallen boten in brand in jachthaven

In een jachthaven in Wessem, in Midden-Limburg, is donderdagochtend vroeg brand uitgebroken. Tientallen boten aan twee aanlegsteigers vlogen in brand.

 

REPORTAGE

Roeiclub in Deventer staat onder water

Het water staat Roei- en Zeilvereniging Daventria in Deventer bijna letterlijk tot aan de lippen.

 

NIEUWS

Flyer doet mee aan Telegraaf Michiel de Ruyter Race

Het bekendste moderne Nederlandse jacht doet mee aan de zeilrace die De Telegraaf eind deze maand organiseert.

 

ZEILRACE ROND ZEEHELD

De Telegraaf Michiel de Ruyter Memorial Race

In het jaar waarin Sail Amsterdam weer wordt gehouden organiseert de Telegraaf Vaarkrant een zeilrace tussen de twee nog bestaande huizen van Michiel De Ruyter.

 

NIEUWS

Topzeiler strandt op huwelijksreis 

Topzeiler Sir Ben Ainslie, winnaar van de America’s Cup en viervoudig olympisch kampioen, is gestrand met een boot tijdens zijn huwelijksreis.

 

BLOG BOUWE BEKKING

Schipper Team Brunel treurig om plastic zooi

“Helaas een treurig bericht van Team Brunel om de dag mee te starten'', schrijft schipper Bouwe Bekking. ,,Waarom? Er drijft hier ontzettend veel plastic in het water.''

 

VOLVO OCEAN RACE

Dongfeng accelereert weg van Sri Lanka

Dongfeng Race Team (Charles Caudrelier/FRA) ontsnapte in de Volvo Ocean Race als eerste aan de windschaduw van Sri Lanka.

 

VIDEO

De groene kamer in en uit

Terwijl wij in Nederland achter onze bureau´s naar compterschermen staarden, bibliotheekboeken online verlengden en met apps priegelden, waren deze jongens bezig zo diep mogelijk in Atlantische buizen te kruipen. Wie doet hier nu iets goed?

 

NIEUWS

North-Line Yachts neemt Consonant Yachts over

North-Line Yachts, bouwer van de North-Line motorjachten neemt Consonant Yachts B.V. over.

 

FOTO VAN DE DAG

Hond houdt scheepvaart in de gaten

,,Deze gepensioneerde Scheldeloodshond houdt de scheepvaart scherp in de gaten.''

 

TELEVISIE

VaarTV start weer op 17 januari

Volgende week gaat VaarTV weer van start. Het enige nationale watersportprogramma wordt vanaf 17 januari ‘s zaterdags om 17 uur uitgezonden op RTL4. De presentatie is als vanouds in handen van Vivian Slingerland en Epco Ongering. Voor de laatste is het zijn 14e seizoen op TV.

 

VAARKRANTREPORTER

Wat is volgens u de beste nautische beurs?

Deze week horen we voor de rubriek Vaarkrantreporter graag uw mening. En wel over het volgende: wat is volgens u de beste nautische beurs van dit moment?

 

REACTIES VAARKRANTREPORTER

,,Een dekzeil is ontzettend belangrijk''

Hier de mening van een aantal lezers over de vraag hoe belangrijk een dekzeil eigenlijk is. Samengevat: heeel belangrijk. Staat uw reactie er ook bij?

 

COLUMN EPCO ONGERING

Zeilende moeders

„Mama moet even praten”, zei zeilster Carolijn Brouwer tegen haar driejarige zoontje Kyle, toen ze direct na haar triomf in de AbuDhabi havenrace werd geïnterviewd.

 

NIEUWS

Nog een Nederlandse wrakkenfotograaf!

Zelfs bij de Vaarkrant maken we wel eens een fout. Enkele weken geleden stond er een artikel in de Telegraaf Vaarkrant over een Nederlandse wrakkenfotograaf.

 

BOOTTEST

Nieuwe krachtpatser uit Japan

Buitenboordmotoren van 175 tot 225 pk passen prima achter RIB’s en consoleboten van zes tot acht meter. Achter grotere boten hangen vaak dubbele 200 pk units.

 

NIEUWS

Jacht Steve Jobs cruist rond in Caribisch Gebied

Het in Nederland gebouwde jacht van Apple-oprichter Steve Jobs is bezig met een reis door het Caribische gebied. Het is een van de eerste grote reizen van het schip.

 

VOLVO OCEAN RACE

Stress op Team Brunel vanwege waterslang

Op de Team Brunel wordt momenteel veel gesproken over waterslangen.  De Belg Louis Balcaen jaagt de rest van de bemanning ermee de stuipen op het lijf.

 

VOLVO OCEAN RACE

Oceaanzeilers in de ban van terreur in Frankrijk

De Volvo Ocean Race-vloot op weg naar het Chinese Sanya is in de ban van het wereldnieuws.

 

EVENEMENT

Door varen andere eetgewoonten

Het Maritiem Museum Rotterdam viert het Paasweekend de opening van de tentoonstelling ‘De wereld op je bord’.

 

NIEUWS

Ook tol voor Duitse pleziervaart

De Duitse regering wil nu dat ook zeilers, watersporters en de binnenvaart tol gaan betalen, net als op de Duitse snelwegen.
 

NIEUWS

Grootste schip ter wereld in Rotterdam

382 meter lang, 124 meter breed. Pieter Schelte, het grootste schip ter wereld, is donderdagmiddag gearriveerd in de Rotterdamse haven.

 

VOLVO OCEAN RACE

Koffiedrinkende navigator

,,Onze 52-jarige Australische navigator kan ongenadig hard doorhalen. Niet met een dubbele gin-tonic in een bruin café, maar met liters koffie in zijn navigatiehok.''
 

FOTO VAN DE DAG

Straathond wordt zeehond

,,Boris is een Roemeense straathond die door ons is gered van een straffe dood. Zes maanden later geniet hij van zijn welverdiende vakantie in Saint Tropez.''

 

FOTO VAN DE DAG

Boot wordt onderdeel van bewijslast tegen terrorist

Daar ben je mooi klaar mee, als een doorgedraaide gek die net een aanslag heeft gepleegd je boot kiest als plaats om zich te verschuilen voor de politie.
 

NIEUWS

Meer bezoekers Noordelijk Scheepvaartmuseum

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum kan terugkijken op een succesvol jaar. In 2014 zijn de bezoekersaantallen met ruim 10% gestegen ten opzichte van 2013.

 

NIEUWS

Ongeluk kitesurfleraar

Een 39-jarige Nederlander is in Zuid-Afrika om het leven gekomen. De man verbleef voor periodes in de Zuid-Afrikaanse kuststad Langebaan, waar hij werkte als kitesurfleraar.

 

BLOG JOSHUA VAN EIJNDHOVEN

,,Het gevaar loert overal''

Wereldzeiler Joshua van Eijndhoven is samen met zijn vriendin Katia op het jacht ,Hope´ op weg naar de Stille Zuidzee. Scherp blijven om rampen te vermijden is alles, zo constateert hij.

 

VOLVO OCEAN RACE

Langs de rotsen op weg naar China

Voor de kust van Oman steken vlijmscherpe rotspartijen uit het water omhoog. De oranje ochtendzon blaast de verraderlijke straat van Hormuz leven in.
 

NIEUWS

Nieuw regatta centrum in Muiderzand

Regatta Center Muiderzand opent begin maart 2015 de deuren op een locatie aan ‘groot water’ bij Marina Muiderzand aan het IJmeer/Markermeer.

 

VIDEO

Derde etappe Volvo Ocean van start

De 3e etappe van de Volvo Ocean Race is vanuit Abu Dhabi van start gegaan. Nadat het vrouwenteam SCA de havenrace had gewonnen, was Abu Dhabi als eerste weg richting Sanya, China.

 

VOLVO OCEAN RACE

Vrouwenteam  blaakt van zelfvertrouwen bij start

Bij het begin van de derde etappe in de Volvo Ocean Race vanuit Abu Dhabi naar Sanya, China, blaakte het SCA-vrouwenzeilteam van zelfvertrouwen.

 

NIEUWS

Eerste Goofies zeilwedstrijd van 2015 van start

Op de Oosterschelde voor Colijnsplaat werd afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van 2015 van de beroemde Goofies zeilwedstrijdserie gevaren.

 

VOLVO OCEAN RACE

Dongfeng ontsnapt aan kat en muisspel

Het Chinese Team Dongfeng Ocean Race wist afgelopen nacht aan het kat en muisspel te ontsnappen waarin de rest van de Volvo-vloot momenteel gevangen zit.

 

ACHTERGROND

Luxe sportwagen te water

Bij het publiek doet de naam Wajer geen belletje rinkelen. Maar de rijken der aarde kennen de Friese fabrikant van snelle boten maar al te goed.

 

NIEUWS

Trofee voor Nicholas Heiner

Nicholas Heiner heeft de Conny van Rietschoten Trofee ontvangen, de prijs voor de beste Nederlandse zeiler van het jaar.

 

VAARKRANTREPORTER

Hoe belangrijk is een dekzeil?

De beste tips komen van watersporters zelf. IDit keer willen we weten hoe belangrijk u het dekzeil voor uw boot vindt.

 

ACHTERGROND

Jachthavens moeten aanpassen

Waar rond 2005 nog een grote groei aan jachthavens werd voorzien, blijkt nu sprake van overcapaciteit. Gaan dan ook de prijzen omlaag?

 

BOOTTEST ANDANTE 438 OC

Conservatief modern uit Sneek

Een van de jachten genomineerd voor de HISWA motorboot van het jaar 2015komt van Aquanautwerf, die met het innovatieve Andante concept een moderne koers is ingeslagen.

 

MICHIEL DE RUYTER SPEELFILM

Win kaartjes voor de voorpremière

Speciaal voor onze lezers verloten we tweemaal twee kaartjes voor de exclusieve voorpremière van de Michiel de Ruyter speelfilm in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam.

 

VOLVO OCEAN RACE

Vrouwenteam wint ineens

Eén dag voor de start van de loodzware derde etappe naar Sanya, China, lieten de dames van het Zweedse SCA tijdens de havenrace in Abu Dhabi verrassend alle mannen achter zich.

 

COLUMN EPCO ONGERING

Piepend

In mijn 7,5 meter lange zeiljachtje heb ik een toiletje. Zo’n oud piepend spoeltoiletje dat bij elke pompbeweging een geluid maakt alsof een bouvier een drol doorslikt.

 

VOLVO OCEAN RACE

Team Vestas gaat door in Volvo Ocean Race

Team Vestas gaat toch door in de Volvo Ocean Race. De directeur van Vestas, Morten Albaek, heeft dit donderdag in Abu Dhabi laten weten. Het zeiljacht van het Deense team liep eind november tijdens de tweede etappe vast op een rif bij Reunion Island in de Indische Oceaan door een navigatiefout.

 

VOLVO OCEAN RACE

Team Alvimedica krijgt extra punten vanwege helpersrol

Team Alvimedica krijgt achteraf punten toegekend voor het helpen van het aan de grond gelopen Team Vestas Wind.

 

VIDEO

Vreemde tekst op aangespoeld jacht

Op een Amerikaans strand is een motorjacht aangespoeld met een vreemde tekst op de romp.

 
7.2 °C
NW4
 
files 288
332 km.
Beurs AEX
AEX 458.91
+ / - +0.96%

UW MENING:

Het is goed dat boetes voor overtredingen in de watersport zijn verhoogd


Verstuur