• Home
  • Contact
 • VaarTV
 • Volvo Ocean Race
 • Dutch Match Cup
 • Nieuwe boten
 • Tips & advies
 • Watersportbedrijven
 • Produkten
 • Boot kopen
 • Boot huren
 • TV

VIDEO

Morgen start van Dutch Match Cup

Een van de belangrijkste serie zeilwedstrijden van Nederland gaat woensdag van start. De Dutch Match Cup trekt de beste zeilers van de wereld naar Lelystad. Vanaf woensdag tot vrijdag zijn er selectierondes, daarna beginnen op zaterdag de kwartfinales. Er wordt gestreden om een totaal aan prijzengeld van 58.000 Euro, een record voor Nederland. Hier alvast een voorproefje via de trailer van de Dutch Match Cup. 

Morgen start van Dutch Match Cup

MILIEU

Tweede opruimactie Vinkeveen

Zaterdag 27 september zal voor de tweede keer een grote opruimactie op de Vinkeveense Plassen worden georganiseerd.

 

PRODUCT

App om overtollige waterplanten te melden

Een nieuwe app helpt waterschappen en terreinbeheerders om een teveel aan waterplanten zo vroeg mogelijk in kaart te brengen.
 

ACHTERGROND

Windsurfers eindelijk los!

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar maandag konden windsurfers eindelijk weer eens hun hart ophalen. De eerste serieuze wind sinds tijden blies over de Nederlandse kust.
 

NIEUWS

Herdenking scheepsramp

Watersporters met historisch besef opgelet. Scheveningen is deze week in de ban van de herdenking van de ramp met drie Engelse kruisers honderd jaar geleden.
 

NIEUWS

Nederlands kampioen SUP Distance 2014

Rond het Amsterdamse eiland IJburg werd zondag 21 september de laatste van vijf races om het Nederlands kampioenschap SUP Distance gehouden.
 

FOTO VAN DE DAG

Honderd jaar oud en nog razendsnel

,,Zeven skûtsjes streden om de prijzen op de jaarlijkse Hurdsyldei. Het was de honderdste verjaardag van het skûtsje Eelkje2. En Eelkje2 won!'', aldus Vaarkrantlezer Monique Vos.
 

WK ZEILEN

Hoofdcoach hoopte op meer medailles

Na de dubbelslag in de Laser werd het voor Oranje stil op de WK zeilen. Medailles bleven ook in het slotweekeinde uit. „We hadden vooraf op zeker één medaille meer gehoopt”, erkende hoofdcoach Ian Ainslie dat dit enigszins tegenviel. Een aantal atleten stelde teleur, maar reden om direct in hun campagnes voor Rio 2016 te snijden, is dat volgens hem ondanks de druk op het olympische zeilbudget ’vooralsnog niet’.
 

VAARKRANTREPORTER

Winterklaar maken nodig?

Heeft u een advies voor Jan van G uit Assendelft? Deze motorbootbezitter vraagt zich met de zachte winters af of winterklaar maken nog wel nodig is.
 

DUTCH MATCH CUP

Wat is matchracen?

De Dutch Match Cup, die aanstaande woensdag in Lelystad begint, is een serie matchwedstrijden. Niet iedereen weet wat dat inhoudt.
 

VOLVO OCEAN RACE

Speciale kleding voor zeilers Team Brunel

Volvo Ocean Race-zeilers stellen hoge eisen aan hun kleding. Hun tenue moet in wisselende omstandigheden niet alleen warm, koel, zweet doorlatend, wind- en waterdicht, maar vooral ook praktisch en slijtvast zijn. De afgelopen vijf maanden ontwikkelde Gaastra alle kleding van Team Brunel. 
 

BLOG JOSHUA

De toekomstplannen van een wereldzeiler

Nu wereldzeiler Joshua van Eijndhoven in Nederland is maakt hij lange termijnplannen. Wat wil hij met zijn leven als hij er straks daadwerkelijk in is geslaagd om de wereld rond te zeilen?
 

ACHTERGROND

“Muziek is zo belangrijk aan boord”

Vijf jaar lang zeilde Brenda Kannegieter (39) met haar man over de wereldzeeën. Haar ervaringen als wereldzeiler hebben tot een opvallende carrièreswitch geleid.
 

BOOTTEST KOOPMANS 28SQ

Goed zeilend decorstuk

De daysailer, een elegante zeilboot voor dag- en weekendgebruik, is bezig aan een opmars. Ruud Didden ontwikkelde een nieuwe boot in dit segment.
 

DUTCH MATCH CUP

Enorm prijzengeld Lelystad

In Lelystad begint aanstaande woensdag een serie zeilwedstrijden waar in totaal een bedrag van 58.000 euro te winnen valt. Een record.
 

PRODUCT

Mobiel weerstation voor watersporters

Perfect Wind heeft een speciale selectie gemaakt van enkele windmeters die handig zijn voor zeilers, kitesurfers en windsurfers.
 

PRODUCT

Team Brunel sweater verkrijgbaar

Exclusief voor de Telegraaf webshop is er nu een Gaastra Team Brunel Volvo Ocean Race limited edition Sweater voor mannen, vrouwen en kinderen.
 

ACHTERGROND

Ondernemersvereniging gaat zeilen met directeuren

’Zeilen met directeuren’ , een evenement dat geen verdere uitleg behoeft, kan rustig gerekend worden tot de leukste netwerkborrels van het jaar.
 

NIEUWS

Kampioenen worden op basisschool onthaald

Wereldkampioenen Marit Bouwmeester en Nicholas Heiner worden volgende week dinsdag als ze terugkomen uit Spanje onthaald door schoolkinderen. 

 

WK ZEILEN

Twee kampioenen!

Goud win je niet alleen, zo maakte zowel Marit Bouwmeester (Laser Radiaal) als Nicholas Heiner (Laser) na hun overwinning duidelijk. Het zelfvertrouwen dat daarvoor nodig was, dankten ze alle twee aan een naaste.
 

BOEK

De mooiste scheepswrakken ter wereld

De Nederlander Anton Rijsdijk is wrakkenjager en reisde de wereld af om scheepswrakken op afgelegen stranden te fotograferen. Zijn werk kwam uit als fotoboek.

 

WINDSURFEN

Geen medailles voor Dorian en Kiran Badloe

Voor de windsurfers van de Delta Lloyd Kernploeg Dorian Van Rijsselberge en Kiran Badloe zit het WK in Santander erop. Van Rijsselberge noemt zijn optreden teleurstellend.

 

COLUMN HARRY DEKKERS

,,Ik heb respect voor de zee''

Zeeman Harry Dekkers is behalve Commandant van de Zr. Ms. Urania ook watersporter. Speciaal voor de Vaarkrant schrijft Dekkers regelmatig een column. Vandaag schrijft hij over water en over zijn respect voor de zee.
 

ACHTERGROND

Zeilrace voor politieagenten

De stichting Miles 4 Justice organiseert zeilwedstrijden voor militairen die gewond zijn geraakt tijdens vredesmissies. Sinds vorig jaar is daar ook een Lemsterakenrace, speciaal voor politieagenten, bijgekomen.
 

NIEUWS

Huis met getij mee omhoog

Goed nieuws voor watersporters die ook buiten hun vrije tijd op het water willen zijn. In Dordrecht komt de mogelijkheid om te gaan wonen in een huis dat meebeweegt met eb en vloed.
 

REPORTAGE

‘Dit is het nieuwe zeilen’

De 49’er FX zeilklasse debuteert tijdens de Spelen van Rio in 2016. „Dit is het nieuwe zeilen. Het is sneller, gaver en extremer”, aldus een Nederlandse topzeiler.
 

VIDEO

Wereldkampioen aanleggen?

Is deze mijnheer kampioen in het afmeren? Of is hij gewoon onverantwoord bezig? De beelden zijn in ieder geval spectaculair.

 

FOTO VAN DE DAG

Compensatie

,,Soms moet  je heel vroeg in  de  morgen terugvaren, want het werk wacht.  Dan heb je af en toe een mooie zonsopgang op het Grevelingenmeer'', schrijft een lezer.
 

TELEVISIE

Varend schilderij

In een nieuwe documentaireserie van de EO laten de makers op adembenemende wijze zien hoe ons land onlosmakelijk verbonden is met het water.
 

ACHTERGROND

Vliegende doorstart voor treurig trouwpaar

Rieta Janssen-van der Vegt en Siebren Janssen staan voor op de snelste motorboot van Nederland wanneer die voor Urk het gas open trekt en richting de honderd gaat. Wat een verschil met een paar weken terug, toen het paar uit Ommen op hun huwelijksdag letterlijk strandde in een bootje op de Vecht.
 

EVENEMENT

Honderd Valken bij jubileum in Grou

Met een vlootschouw van zeker honderd Valken wordt komende weekeinde gevierd dat de Valk 75 jaar bestaat.
 

NIEUWS

Nieuwe kruising van watersporten

De explosie van nieuwe vormen van watersport gaat onverminderd door. Dat blijkt wel weer uit de introductie van het Cruiser Board.
 

NIEUWS

Clipper 'Stad Amsterdam' even thuis

De clipper Stad Amsterdam, tussen 1997 en 2000 gebouwd op initiatief van Randstad Holding, lag de afgelopen dagen afgemeerd bij het Scheepvaartmuseum.

 

ACHTERGROND

Zeilende charterschippers voelen zich gediscrimineerd

Nederlandse zeilende charterschippers hebben grote problemen met hun reizen naar Denemarken. Dat land blijft vasthouden aan extreme veiligheidsmaatregelen.
 

NIEUWS

Start nominatie voor Conny van Rietschoten Trofee 2014

In het Scheepvaartmuseum wordt volgend jaar de Conny van Rietschoten Trofee uitgereikt. Nominaties daarvoor kunnen nu worden ingediend.

 

FOTO VAN DE DAG

Kapitein Charlotte wil af en toe ook sturen

,,Achterkleindochter Charlotte vindt het heerlijk om te varen en om dan even achter het stuurwiel te mogen staan. Dan is het helemaal feest.''
 

NIEUWS

Marine test hoe veilig Rotterdamse haven is

Om de veiligheid in de haven van Rotterdam voor ondermeer watersporters en het algemene publiek te testen, houdt de Koninklijke Marine er deze week allerlei oefeningen.

 

NIEUWS

Wind spelbreker op WK in Spanje

Op de wereldkampioenschappen zeilen in Santander in Noord-Spanje zijn maandag slechts twee races gezeild, alleen de 49er klasse kwam in actie. Daarna bleef de wind uit.

 

BLOG TEAM BRUNEL

,,We gaan als een raket!”, riep Bouwe Bekking

“We gaan als een raket!”, riep Bouwe Bekking enthousiast. En hij had recht van spreken. Zijn Team Brunel had zojuist het hele VO65-veld opgerold. En dat na zo´n slechte start.
 

VOLVO OCEAN RACE

Team Vestas Wind wint generale repetitie

De generale repetitie van de Volvo Ocean Race die afgelopen weekeinde is gezeild zorgde voor drama, inclusief een man over boord. De verrassende winnaar was Team Vestas Wind.

 

MATCHZEILEN

Alle ogen gericht op matchwedstrijd Chicago

De beste zeilers ter wereld bereiden zich momenteel voor op de volgende etappe in de Alpari World Match Racing Tour die vanaf dinsdag plaatsvindt in Chicago.  De uitslag van de matchraces in die Amerikaanse stad bepalen mede hoe spannend het wordt tijdens de Dutch Match Cup, die eind deze maand in Lelystad wordt gehouden.
 

BOTEN

De boot van Beyoncé

Dit is de boot waarmee Beyoncé (33) en haar man Jay-Z (44) samen met hun dochtertje Blue Ivy (2,5) in de buurt van Cannes ronddobberden.
 

NIEUWS

Vaardrama in Maarssen

Een 27-jarige inwoner van Maarssen kwam zaterdagnacht om het leven toen hij tijdens het varen met zijn hoofd tegen een brug klapte.
 

NIEUWS

Nieuwe rubriek in de Telegraaf Vaarkrant

Watersporters zijn samen goed voor een schat aan ervaringskennis, die jammer genoeg slechts in kleine kring wordt gedeeld. Daar komt nu verandering in.
 

VAARKRANTREPORTER

Help: ik durf niet te varen!

Voor de eerste Vaarkrantreporter poll graag uw advies voor een dame die het water niet meer op durft. Wat zou ù haar zeggen?
 

ACHTERGROND

Alcohol in de watersport

Alcoholgebruik onder watersporters staat meer dan ooit in de belangstelling. Aanleiding is het speedbootongeluk begin augustus in Vinkeveen waarbij twee mensen omkwamen.

 

REPORTAGE

van krantenjongen tot zeezeiler

Zeventien jaar oud en dan maandenlang  alleen op stap op zee in een boot van zeventien voet. Lars Bosma uit Lelystad deed het. En nu lonkt de oceaan
 

TEST DAMARIN 732 XTENDER

Een oerdegelijke sloep uit Gouda

Sloepenwerf Damarin uit Gouda gaat met haar tijd mee. Na de 840 Xtender is nu de 732 Xtender ontwikkeld voor een moderne aansluiting op de klassieke sloepenlijn.
 

DUTCH MATCH CUP

Prijsvraag rondom zeilfestijn in Lelystad

Duizenden mensen worden er verwacht tijdens de Dutch Match Cup in Lelystad die eind deze maand in Lelystad wordt gehouden. En er zijn prijzen te winnen.

 

NIEUW PRODUCT

Snel veilig drinkwater met UV

Samen met Philips heeft Wimäca International de InstantTrust Marine ontwikkeld. Het apparaatje kan water in een milliseconde desinfecteren.

 

NIEUWS

Tiener uit Delft pionier bij schoonmaken oceanen

Zeezeilers weten er alles van: de zee ligt vol met plastic troep. Daar gaat een Nederlandse tiener uit Delft mogelijk iets aan veranderen. Hij haalde twee miljoen dollar op om een testfase uit te voeren van een veelbelovende uitvinding.
 

EVENEMENT

Datum maritieme carrièrebeurs bekend

De datum voor de volgende Navingo Maritime & Offshore Career Event (MOCE) is vastgesteld op woensdag 22 april 2015. Dit heeft de organisatie bekendgemaakt.

 

NIEUWS

Nooit Volmaakt naar de Vlietdagen

Tijdens het nautische evenement de Vlietdagen in Leidschendam en Voorburg dit weekeinde zal ook de bekende schuit 'Nooit Volmaakt' voor het publiek te zien zijn.

 

NIEUWS

Sail krijgt er geen cent bij

De organisatie van Sail hoeft niet te proberen extra geld los te peuteren bij de gemeente Amsterdam als het evenement zelf geld tekort komt. Wel kan het vaarfeest rekenen op een forse subsidie in 2015, net als de voorgaande edities.

 

NIEUWS

'Debacle Sail Amsterdam 2015 dreigt'

Een ware ’zeeslag’ is losgebarsten tussen de organisatie van Sail 2015, voormalige partners en een ex-bestuurslid van het bekende vijfjaarlijkse evenement.

 

NIEUWS

Wereldberoemde Franse zeiler bij VOR

Michel Desjoyeaux wordt bemanningslid van Team España in de Volvo Ocean Race die over enkele weken van start gaat. Dit heeft de raceleiding bekendgemaakt.

 

NIEUWS

Schepen Laakhavens Den Haag zijn niet meer welkom

De historische schepen in de Haagse Laakhavens moeten van het stadhuis verdwijnen.

 

NIEUWS

Twee maritieme musea in Rotterdam gaan samen

Het Maritiem Museum Rotterdam en Het Havenmuseum zijn samen in zee gegaan.

 

DUTCH MATCH CUP

Deelnemers matchzeilrace Lelystad bekend

De namen van de deelnemers van de Dutch Match Cup zijn donderdag bekend gemaakt door het Batavia Sailing Center in Lelystad.
 

FOTO VAN DE DAG

De koning uit de tijd van de Renaissance vaart voorbij

De Bucintoro, de nagebouwde boot van de heerser uit voorbije eeuwen van Venetië, voert een parade van boten aan tijdens de historische Regatta in die stad.
 

STELLING

,,Watersport jeugd alleen in woord ondersteund''

De jeugd heeft de toekomst, aldus beleidsmakers binnen de Nederlandse watersport. En dus moet er promotie voor varen komen onder jeugd. Hoe ver gaan de mooie woorden?
 

VOLVO OCEAN RACE

Schoolproject rond oceaanrace ten onder

Een campagne om Nederlandse schoolkinderen te betrekken bij de aanstaande Volvo Ocean Race is mislukt. ,,We zijn erg teleurgesteld´´, aldus een van de initiatiefnemers.

 

NIEUWS

Stropers brengen watersporters in gevaar

Stropende mannen die actief zijn op de wateren bij Stellendam brengen watersporters in gevaar. Vaartuigen kunnen verstrikt raken in zelfgefabriceerde netten, zo waarschuwt de politie.
 

OP TELEVISIE

’De oceaan kan ontzettend gemeen zijn’

De formule van Deadliest Catch is simpel: de camera volgt doorgewinterde kapiteins en ervaren bemanning van vissersschepen. Maar soms zit er een nieuweling tussen. Dan wordt het leuk.
 

ACHTERGROND

Impressie van trailercursus ANWB

Onlangs werden er drie VIP trainingsdagen aan lezers weggegeven met een Volkswagen Touareg bij het ANWB Test- en trainingscentrum.  De dag was een groot succes.
 

NIEUWS

Schip ontdekkingsreiziger na 167 jaar ontdekt

Een van de twee schepen waarmee de Britse ontdekkingsreiziger John Franklin de noordwestelijke doorvaart in het Canadese noordpoolgebied verkende, is na 167 jaar teruggevonden.
 

FOTO VAN DE DAG

Met een krans in de branding

Surfers paddelen naar buiten bij een strand in Californië als onderdeel van een herdenkingsceremonie. Aanleiding voor de plechtigheid enkele dagen geleden was het plotselinge overlijden van een lokale surfer.  De foto is gemaakt door fotograaf Mark Ralston.

 

VOLVO OCEAN RACE

Compleet vernieuwende mediastrategie tijdens race

Een filmmaker is goed in het produceren van populaire documentaires en drama’s. De VOR trok een opvallende programmamaker aan om haar mediastrategie vorm te geven.
 

EVENEMENT

Acht zeemanskoren naar Heusden

De zeemannen en - vrouwen van shanty koor Deining bestaan als groep deze maand vijf jaar. Dat wordt gevierd met het optreden van in totaal acht shantykoren in Heusden.

 

FOTO VAN DE DAG

Niet zittend maar staand roeien

Deze roeiers zitten niet maar staan in hun traditionele boot tijdens de finale van de zogenoemde Overwinningsdag Regatta in Valetta op Malta.

 

NIEUWS

Meer bezoekers op HISWA te water

De HISWA te water trok dit jaar 25.732 bezoekers. Dat is bijna 1500 bezoekers meer dan vorig jaar. De beurs is daarmee een doorslaand succes gebleken.

 
16.2 °C
ZW3
 
files 273
222 km.
Beurs AEX
AEX 419.86
+ / - -0.52%

UW MENING:

Het is goed dat boetes voor overtredingen in de watersport zijn verhoogd


Verstuur

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor de Vaarkrant nieuwsbrief

De Vaarkrant nieuwsbrief brengt elke twee weken de hoogtepunten van het actuele watersportnieuws en tests van de meest bijzondere boten en watersportproducten. Ook komen de nieuwste trends op aan bod, evenals leuke gadgets, een spectaculaire video en exclusieve winacties. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.
 

NIEUWS

Meer regels of controle?

Er moeten meer regels komen op het water, blijkt uit de Stelling van de Dag. Handhaven moet ook: het ontbreekt aan controle, vinden velen.