• Home
  • Contact
 • VaarTV
 • Dutch Match Cup
 • Nieuwe boten
 • Tips & advies
 • Watersportbedrijven
 • Produkten
 • Boot kopen
 • Boot huren
 • TV

NIEUWS

Wie wint de Motorbootvarenprijs?

Dit jaar wordt voor de tweede keer de Motorbootvarenprijs uitgereikt. Deze prijs is ingesteld om bijzondere activiteiten die hebben bijgedragen aan het attractief, plezierig , veilig en actief motorbootvaren te waarderen.

Wie wint de Motorbootvarenprijs?

VIDEO

Onoplettende motorrijder stort een zeilboot in

Deze motorrijder was er even niet helemaal bij.  Jammer voor hem ook nog dat het in dit Franse havenstadje net eb is en de boot die hem opvangt ver onder de kade in het water ligt. Het gevolg is een flinke luchtreis.
 

ACHTERGROND

’Afgebrand schip kan best tegen een stootje’

Het door brand verwoeste historische Stellendamse schip Sirius kiest zo snel mogelijk weer het ruime sop. Daarvan is schipper Bob van Aartrijk overtuigd.
 

NIEUWS

Zuiderbaan doet mee aan Dutch Match Cup

Nederlandse kampioen Matchracen Klaartje Zuiderbaan doet mee aan de Dutch Match Cup die binnenkort in Lelystad wordt gezeild.  
 

NIEUWS

Bijna miljoen gevraagd voor sluis Sloterplas

De Sloterplas in Amsterdam wordt steeds populairder als recreatiegebied, maar het weidse water in Osdorp is slecht bereikbaar voor bootjes uit de binnenstad. Dat gaat nu veranderen.
 

ACHTERGROND

Clientèle botenverkoper is op missie

Voor een botenverkoper is een langere periode met mooi weer éxtra belangrijk. Dan nodigt een sloepeigenaar ook mensen buiten zijn naaste kring uit om mee te varen en wordt mogelijke kooplust aangewakkerd.
 

EVENEMENT

Binnenkort Yamaha Outdoor Days

Op het Eiland van Maurik in de Betuwe vinden op 14 september 2014 de Yamaha Outdoor Days plaats.
 

EVENEMENT

Dokkum verwacht 50.000 bezoekers

De Admiraliteitsdagen trekken tienduizenden bezoekers naar Dokkum. Op 5, 6 en 7 september is het zover.
 

ACHTERGROND

IJsbeer probeert motorkruiser te enteren

De boot van de Duitse avonturier Harald Paul is bij Groenland bijna geënterd door twee ijsberen.  Harald is samen met zijn vrouw Silvia de Atlantische Oceaan overgestoken in hun 12-meter lange motorkruiser Gypsy Life.  Hij schrijft columns voor de Vaarkrant.
 

EVENEMENT

Monumentendag en Botterdag gecombineerd

Het tweede weekend van september staat Vestingstad Elburg in het teken van de Open Monumentendag en Botterdagen.
 

FOTO VAN DE DAG

Golfsurfen voor gevorderen op het strand van Kuta

Op het strand van Kuta op het Indonesische Bali doet deze surfer even iets voor wat weinigen hem na kunnen doen.
 

VIDEO

Mobiele verkeersleider op het water

Rijkswaterstaat gaat met video´s uitleggen waar ze mee bezig zijn. Voor watersporters interessant: zo krijg je een beter beeld wat je van bijvoorbeeld een controleur kunt verwachten. Vandaag: de mobiele verkeersleider op het water.
 

PORTRET WK ROEIEN

Tweelingbroers samen in een roeiboot

Vanwege het aanstaande WK roeien in Amsterdam brengt de Vaarkrant achtergrondverhalen over deze relatief onbekende watersport. Vandaag: een portret van deelnemende tweelingbroers.
 

NIEUWS

Abu Dhabi wint generale repetitie Volvo race

De racemachine Azzam van het Volvo Ocean Race team gesponsord door Abu Dhabi heeft gisteravond de Sevenstar Round Britain and Ireland zeilrace gewonnen.
 

Varende Vaarkrant Zuidlaardermeer

Onbekende oase voor watersport

Wie tijdens een tocht op het water werkelijk tot rust wil komen, doet er goed aan het Zuidlaardermeer te bezoeken. De watervlakte op de grens van Groningen en Drenthe, deze week het doel van de Varende Vaarkrant, heeft veel voorzieningen. Toch wordt het meer weinig bevaren.
 

VARENDE VAARKRANT PORTRET

Boekje lezen

De 55-jarige Klaas Stek uit Appingedam ligt aan de Oostermoersche vaart. Hij was al een tijdje aan het varen, maar moest eerder terugkomen.
 

VARENDE VAARKRANT

Oversteken

In het gebied zijn veel voorzieningen veel fietsers en aan het begin van het Drentsche Diep varen meerdere fietspontjes heen en weer.
 

VARENDE VAARKRANT PORTRET

Even tanken

Johannes Jaspers (69) en José Willems (66) uit het Noord-Brabantse Cuijk waren eigenlijk niet van plan in de jachthaven van Allround Watersport Meerwijck te blijven.
 

VARENDE VAARKRANT PORTRET

Schoonmaken

Aan de Oostermoersche vaart ligt een lange steiger met boten van vooral inwoners van de provincie Groningen. Er is een vereniging en een stichting voor booteigenaren.
 

VARENDE VAARKRANT

Paalwoningen

Aan de rand van het Zuidlaardermeer ligt Klein Scheveningen. Er staan tientallen huizen op palen met daaronder botenhuizen.
 

VARENDE VAARKRANT PORTRET

Rommelmarkt

Vijf weken zijn Reinder (70) en Jannie (67) van der Weide al aan het varen geweest. „Door Friesland, Drenthe en Overijssel met de boot”, aldus Reinder.
 

NIEUWS

Jacht vast voor IJmuiden

Een jacht is in de nacht van donderdag op vrijdag vastgelopen voor de kust van IJmuiden.
 

EVENEMENT

NK Windsurfen in Stavoren.

Het Fruit to Go NK Windsurfen gaat op 23 en 24 augustus verder. Dan wordt het Friese Stavoren bezocht.
 

WK ROEIEN

Kinderslaapritueel belangrijk voor favoriete roeier

In de aanloop naar het wereldkampioenschap roeien dat eind deze maand in het Amsterdamse Bos gehouden wordt, brengt de Vaarkrant een aantal achtergrondverhalen over deze relatief onbekende maar oer-Hollandse watersport. Vandaag: een portret van een favoriet, Roel Baars.
 

NIEUWS

Op het nippertje gered

Een medewerkster van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade steekt haar duim op naar de omstanders: het gaat goed met de jonge vrouw die zojuist uit de golven is gered door de kitesurfer (op de rug gezien).
 

BOOTJESMENSEN

Trompetist in notendop

„Ik ben een zeer gelukkig man.” En dat hoor je. Reinier Sijpkens is al 25 jaar trompettist-en-organist-in-één op zijn met bloemen versierde Notendop.
 

NIEUWS

Plastic Soup Surfer raast langs Nederlandse kust

Een Nederlandse kitesurfer vaart momenteel langs de Nederlandse kust op een van plastic afval gemaakt board om aandacht te vragen voor de troep die aanspoelt op het Noordzee-strand.
 

NIEUWS

Google vaart door Amsterdamse grachten

Google gaat de Amsterdamse grachten toevoegen aan Google Street View. Volgende week gaan medewerkers van het computerbedrijf met een boot het water op, gewapend met camera’s.
 

VIDEO

Duiker schrikt van walvishaai

Deze vrienden waren aan het duiken toen ineens een walvishaai voor hun opdook. Zoals je kunt horen zat de schrik er flink in. Gelukkig voor deze mannen eet de walvishaai alleen plankton en kleine vissen.
 

NIEUWS

En wéér een Volvo-raceboot erbij!

Dinsdag werd bekend dat het Deense bedrijf Vestas Wind Systems, ‘s werelds grootste producent van windturbines, de zevende boot aan de start van de Volvo Ocean Race 2014-15 brengt.
 

ACHTERGROND WK ROEIEN

De verschillende soorten boten

In de aanloop naar het wk roeien brengt de Vaarkrant enkele achtergrondverhalen over deze oer-Hollandse sport. Vandaag: de verschillende soorten boten.
 

NIEUWS

Spanning op water drukke Biesbosch

Staatsbosbeheer roept recreanten in nationaal park De Biesbosch bij Dordrecht met klem op zich te houden aan de maximumsnelheid op het water.
 

ACHTERGROND

Verwarring rond halfgezonken grachtenwrak

In de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam blijkt het verboden te zijn aan te meren en geldt al sinds 2011 een invaarverbod.
 

Opvarenden na acht uur gered

Bijzonder beeld van een reddingsactie in België waarbij drie mannen door twee vissersboten worden gered. Nadat hun zeiljacht voor de kust van Knokke-Heist kapseisde, dobberden de drenkelingen maar liefst acht uur op de romp van hun vaartuig.
 

OLYMPISCHE SPELEN ZEILEN

Oranje op koers

De Nederlandse zeilers en windsurfers liggen goed op koers voor de Olympische Spelen van Rio 2016. Dat is de conclusie van Ian Ainslie, hoofdcoach van het Watersportverbond.
 

REPORTAGE VINKEVEEN

Wildwest op het water

Wanneer de zon verdrinkt in het water van de Vinkeveense Plassen, klinkt het geluid van brullende motoren uit één de botenhuizen aan de Baambrugse Zuwe. Daar, aan de drie kilometer lange laan vol kapitale villa’s, huizen de watercoureurs van de nacht.
 

ACHTERGROND

Hollands maritieme glorie doet Rotterdam aan

Deze zeereus van Boskalis heeft een kwart miljard dollar gekost en is bij hoge uitzondering in Rotterdam. De Dockwise Vanguard kan gigantische objecten uit het water tillen. Telegraaf TV mag aan boord.
 

EVENEMENT

Grachten overspoeld met rubberboten

Een stoet van meer dan honderd rubberbootjes heeft zich vrijdagavond een weg gebaand door de singels en grachten van Utrecht; De Rubberboot Missie Utrecht.
 

NIEUWS

Jongens zwaargewond bij vaarongeluk Friesland

Twee jongens uit Scherpenzeel van 12 en 16 jaar zijn ernstig gewond geraakt bij een vaarongeluk op het Heegermeer.
 

VARENDE VAARKRANT IN DE STEENBERGSE VLIET

Sereen rustpunt op kruising drie provincies

De Varende Vaarkrant deed deze week Waterpoort aan. In dit gebied ontmoeten Brabant, Zeeland en Zuid-Holland elkaar op het water. De Steenbergse Vliet, onderdeel van de Waterpoort, vormt een rustpunt langs het drukke Krammer-Volkerak en de sluizen die de grenzen van zout- en zoetwater aangeven.
 

VARENDE VAARKRANT PORTRET

Op de terugweg

Hij wilde naar het eiland Wight, maar door de weersomstandigheden werden het Dover en Ramsgate.
 

VARENDE VAARKRANT PORTRET

Alle kanten op

Er valt altijd wat te klussen aan de oude reddingssloep van Floor en Tiennot van Dilst, maar vandaag even niet.
 

VARENDE VAARKRANT PORTRET

Neus in de wind

In de kano, uit de kano, in de kano. Kira kan maar moeilijk kiezen. De Tibetaanse terriër blijft heen en weer springen, tot de kano te ver van de kade is om er nog vanaf te komen.
 

VARENDE VAARKRANT PORTRET

Van Mac in kajak

Het lijkt alsof ze een weektocht gaan maken, maar dat is niet het geval, vertellen Sharon van Loenhout (links) en Amy Vos.
 

VARENDE VAARKRANT PORTRET

Op zeilvakantie

De vakantie is begonnen en Benedensas is de eerste overnachtingsplaats van Inger Pons en Jeroen van Kesteren.
 

ACHTERGRONDEN VAARGEBIED

Waterpoort Festival

Vier jaar geleden werd Waterpoort opgericht. Vijf gemeenten werken samen om dit gebied rond het Volkerak-Zoommeer op de kaart te krijgen.
 

VARENDE VAARKRANT

Decor voor een roman

De avonturen van Merijntje Gijzen uit de streekromans van de Brabantse schrijver A.M. de Jong spelen zich af in het gebied rond de Steenbergse Vliet.
 

NIEUWS

Schipper speedbootdrama Vinkeveen blijft in cel

De schipper van een speedboot die zaterdag op de Vinkeveense Plassen op een sloep botste, Arnoud H., blijft in de cel zitten. De raadkamer van de rechtbank in Utrecht heeft vrijdag bepaald dat de kamikazeschipper nog 14 dagen vastgehouden mag worden.
 

NIEUWS

Vaarkrant mediapartner van de Dutch Match Cup

Telegraaf Media Groep/De Vaarkrant is met ingang van deze week mediapartner van de prestigieuze Dutch Match Cup geworden.
 

NIEUWS

Vier roeiers en een stuurvrouw voor Pampus

Vier Amsterdamse bikkels maken zich samen met hun stuurvrouw op voor een extreme uitdaging.
 

VIDEO

Waterskiën zonder ski's - en achter een vliegtuig

Deze waterskiër drukt zich zelfs een paar keer op tijdens het skiën. Hij lijkt bijna op te stijgen, net als het vliegtuig dat hem met een noodgang vooruit trekt.
 

SNEEKWEEK

Spannende laatste zeildag Sneekweek

De laatste zeildag van de Sneekweek 2014 was moeilijk en spannend.
 

NIEUWS

Familiebedrijf toont trots nieuw gebouwd jacht

De boot waar het familiebedrijf Veno Yachting de afgelopen anderhalf jaar met bloed, zweet en tranen aan heeft gewerkt, is enkele dagen geleden in Vollenhove te water gelaten.
 

FOTO VAN DE DAG

Rondvaren in een groen kanaal

Twee mannen varen door een groen uitgeslagen Merwedekanaal in Utrecht. In het stromende water is normaal meestal geen kroos te vinden. Nu duidelijk wel.
 

ACHTERGROND

Bootwrak ontsiert uitzicht al jaren

Al jaren ontsiert een lichtblauw-rood bootwrak, omringd door afval, de Oudezijds Achterburgwal. Als het scheepje na regen volloopt, schept een onbekende deze weer leeg.
 

NIEUWS

Prinses Beatrix bezoekt Engelandvaarders

Prinses Beatrix gaat naar het Genootschap Engelandvaarders.
 

NIEUWS

Naam van de speedboot van de Koning bekend

De splinternieuwe speedboot van Willem-Alexander heeft een toepasselijke naam gekregen. De boot is vernoemd is naar een oranje ster.
 

DRAMA VINKEVEEN

Verdachte verzot op drank en brullende motoren

Haast ontembaar is zijn verlangen naar het geluid van ronkende motoren. Zoals Arnoud H., de 49-jarige hoofdverdachte van het bootdrama op de Vinkeveense Plassen, ook zelden ’nee’ zei tegen een feestje of borrel.
 

NIEUWS

Speedboot-verdachte filmde roekeloze acties

Arnoud H., de hoofdverdachte van de dodelijke speedbootcrash op de Vinkeveense Plassen, blijkt meerdere van zijn roekeloze snelheidsovertredingen te hebben gefilmd.
 

VIDEO

Jonge zeehond klimt op surfplank

De surfers werden verrast bij de noordoostkust van Engeland met het bezoek van een jonge zeehond. Matthew Stanley legde vast met zijn Go-Procamera hoe de zeehond constant probeerde op zijn surfplank te klimmen.
 

EVENEMENT

Wereldkampioenschap roeien in Amsterdam

Eind van deze maand vindt in Amsterdam een wereldkampioenschap plaats. In het Amsterdamse bos wordt het WK Roeien gehouden.
 

NIEUWS

Deze zomer al acht doden door zwemongevallen

In totaal zijn deze zomer al acht zwemmers overleden, meldde de Reddingsbrigade maandag. De organisatie spreekt van een „trieste tussenbalans”.
 

UW MENING

Onverantwoord bezig op het water?

Het aantal ongevallen in de recreatievaart is de afgelopen jaren verdubbeld. Komt dat doordat de politie te weinig controleert? U kunt hier uw mening toelichten.
 

VIDEO

Douwe Visser wint Skûtsjesilen 2014

Douwe Visser van Grou heeft het SKS-skûtsjesilen gewonnen. Hij liet zijn naamgenoot en neef, Douwe Visser van Sneek, achter zich. Hier de videobeelden en het verslag van onze skûtsjeverslaggever Bart Olmer, die bij alle wedstrijden aanwezig was.
 

VARENDE VAARKRANT IN HAARLEM

Stilletjes over het Spaarne

De afgelopen week bevond de Varende Vaarkrant zich in en rond Haarlem, de stad die gedomineerd wordt door de rivier het Spaarne. De watersporter heeft er door de rivier en diverse plassen voldoende ruimte en het uitnodigende karakter van het eeuwenoude centrum met z’n vele horeca maakt het een geliefde stop voor de pleziervaarder.
 
16.8 °C
W3
 
files 161
132 km.
Beurs AEX
AEX 403.66
+ / - +0.09%

UW MENING:

Het is goed dat boetes voor overtredingen in de watersport zijn verhoogd


Verstuur

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor de Vaarkrant nieuwsbrief

De Vaarkrant nieuwsbrief brengt elke twee weken de hoogtepunten van het actuele watersportnieuws en tests van de meest bijzondere boten en watersportproducten. Ook komen de nieuwste trends op aan bod, evenals leuke gadgets, een spectaculaire video en exclusieve winacties. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.
 

NIEUWS

Meer regels of controle?

Er moeten meer regels komen op het water, blijkt uit de Stelling van de Dag. Handhaven moet ook: het ontbreekt aan controle, vinden velen.