• Volvo Ocean Race
  • Nieuwe boten
  • Tips & advies
  • Watersportbedrijven
  • Producten
  • Boot kopen
  • Boot huren
  • TV

BLOG JOSHUA

Joshua en Katia in Panama aangekomen

De Nederlandse jurist Joshua van Eijndhoven en zijn Kaapverdische vriendin Katia zijn aangekomen in Panama. Vandaaruit vertrekken ze via het voor scheepseigenaren peperdure Panama-kanaal naar de Stille Oceaan. Maar eerst bezoeken ze nog een paradijselijke archipel waar slechts weinigen van hebben gehoord: Kuna Yala.

Joshua en Katia in Panama aangekomen

IK EN MIJN BOOTJE

Mijn Italiaanse barkas

Walter Nuyens uit Amsterdam heeft tien boten. Een ervan is zijn favoriet. De eigenaar vertelt waarom hij zo gecharmeerd is van juist zijn barkas.

 

VIDEO

Snel, elegant en bruut

De Mangusta 165E Moonraker is een ultrasnel vijftig meter lang superjacht dat begin vorig jaar gebouwd is in Italië door de Overmarine Group.

 

VOLVO OCEAN RACE

Slapeloze nachten richting finish vierde etappe

De overwinning in de vierde etappe van de Volvo Ocean Race 2014-15 leek zo dichtbij voor Dongfeng Race Team-schipper Charles Caudrelier (FRA). Maar in de loop van donderdag 26 februari zag de Fransman respectievelijk Abu Dhabi Ocean Racing en MAPFRE voorbij komen.

 

ACHTERGROND

’Varend erfgoed slecht beschermd’

Antieke schepen die van onschatbare waarde zijn voor de Nederlandse geschiedenis, dreigen in de toekomst verkocht te kunnen worden

 

FOTO VAN DE DAG

Deze dames vallen buiten de boot

Een roeiboot met het damesteam wordt volledig ondersteboven gegooid tijdens het beroemde Day of Giants Surf Boat Competition.

 

VIDEO

'Varen' met je sneeuwscooter

Niet alleen als er sneeuw ligt kunt je gebruik maken van je sneeuwscooter. Als het warm is kun je ook op pad met je sneeuwscooter, maar dan over water!

 

NIEUWS

Zeilcentrum Scheveningen verdrijft krakersbolwerk

De wereldwijd gerespecteerde catamaranbouwer Nacra Sailing heeft het krakersbolwerk De Vloek definitief uit Scheveningen verdreven.

 

VAARKRANTREPORTER

Waarom presteren de vrouwelijke VOR-zeilers slechter?

De vrouwen in de Volvo Ocean Race verliezen steevast. Iedere etappe zijn ze tot dusver achterin geëindigd. We snappen er niets van. Hoe denkt u dat dit komt?

 

NIEUWS

Van Rijselberghe breekt pols

De Olympische windsurfer Dorian van Rijsselberghe heeft bij een val tijdens een fietstraining in Nieuw-Zeeland een pols gebroken.

 

NIEUWS

Schip ramt Botlekbrug

De Botlekbrug over de Oude Maas is stuk na een aanvaring met een schip. Een deel van de brug is daardoor omhoog gekomen.

 

FOTO VAN DE DAG

Speedboot filmt de nieuwe James Bond

Zaterdag werd in Rome een deel van de nieuwe James Bond film opgenomen. De Aston Martin van James werd gefilmd vanuit een speedboot.

 

NIEUWS

Noordzeevaarder moet voortaan oppassen

De Noordzee wordt nog gevaarlijker voor de watersport. Dit omdat er nog veel meer enorme windturbines op zee komen.
 

VOLVO OCEAN RACE

Zware tijden voor Team Brunel

“Serieus Stefan, ik wil het er even niet over hebben. Anders ga ik straks nog janken.” Rokas Milevičius is gewoonlijk goedlachs, maar deze avond staat hem het huilen nader dan het lachen. Team Brunel vaart op een teleurstellend vijfde plaats en dat is even slikken. “Shit, hoe heeft dit kunnen gebeuren.”

 

VIDEO

De marlijnen waar je overheen vaart ...

Dit zijn het soort vissen dat je op de oceaan aan de haak kunt krijgen als je een stuk kunstaas achter je cruisende jacht aansleept.
 

HISWA ENQUÊTE

Dit is Nederlands´ favoriete bootsmaatje

Dit is de uitkomst van de jaarlijkse enquête uitgevoerd onder  1194 watersporters aan de vooravond van de Hiswa.

 

WEEK VAN DE WATERSPORT

Dertig procent meer aanmeldingen

Er zijn dertig procent meer aanmeldingen dan vorig jaar binnengekomen voor de Week van de Watersport. ,,De inschrijvingen lopen sinds een maand en de aanmeldingen komen nu al goed binnen”, zegt Nancy van Hees, projectmanager van de Week van de Watersport.

 

VOLVO OCEAN RACE

Mokerslag voor Team Brunel

Team Brunel heeft haar koppositie verloren midden in de vierde etappe van de Volvo Ocean Race. De bemanning zit stevig te balen. “We pakken ze terug, hoe dan ook.”

 

FOTO VAN DE DAG

Megajacht 'Eclipse'

Het jacht Eclipse van de Russische miljardair Roman Abramovich ligt momenteel voor onderhoud in Hamburg. Het is het duurste superjacht ter wereld.

 

VOLVO OCEAN RACE

Is dit nou echt of niet?

Is deze foto nu echt of heeft onboardreporter Stefan Coppers aan boord van de Nederlandse boot Team Brunel flink zitten photoshoppen?

 

VIDEO

Speedboot crasht

Gasten in een restaurant in Amerika kregen de schrik van hun leven toen er plots een speedboot door de muur kwam.

 

VIDEO

Walvis ramt vissersboot

Angstige momenten voor deze vissers. Hun bootje wordt geramd door een walvis. Kijken hoe het afloopt.

 

FOTO VAN DE DAG

Napoleon ontsnapt opnieuw

De ontsnapping van Napoleon van Elba werd zondag nagespeeld.
 

NIEUW PRODUCT

Nieuw soort Flexible Window Buiskap

Zeilmakerij CoverWorks bracht enige tijd geleden de Flexible Window Buiskap op de markt. Een buiskap die je in twee delen kan splitsen.

 

NIEUWS

Inschrijving North Sea Regatta start

In Scheveningen vindt over enkele maanden de Delta Lloyd North Sea Regatta plaats.  De inschrijving daarvoor opent binnenkort.

 

HOOFDVERHAAL

Varen en wonen op een monument

Je klust je he-le-maal suf - maar dan heb je ook wat. Dat is het verhaal  van Claudia en haar man Mark, die nu op hun stokoude boot in de Amsterdamse Museumhaven wonen.

 

VOLVO OCEAN RACE

Een thriller waarin Team Brunel het hopelijk snel wint

Ken je dat? Dat je een film zit te kijken en dat de slechterik maar niet dood gaat. Dat heb ik nou ook met Abu Dhabi racing, die mij inmiddels goed de keel uit beginnen te hangen.

 

NIEUWS

Arrestaties voor moord op zeiler

De Braziliaanse politie heeft twee mannen aangehouden voor de moord op een Nederlandse toerist in Brazilië.
 

VIDEO

Russen gebruiken auto als boot

Waarom een boot kopen als je auto het ook kan? Zo dachten deze russische mannen er ook over!

 

BOOTTEST CORSIVA 690

Snelle tender

Het Nederlands-Poolse merk Corsiva scoort al sinds 2012 goed met de 690 tender. Dit is een van de goedkoopste tenders, mede dankzij de aandrijving met een buitenboordmotor in een bun.

 

VAARTV

VaarTV naar het noorden

In VaarTV gaat Vivian Slingerland deze week op bezoek in het noorden van ons land. Zij vaart een deel van de zogenaamde Turfroute van Appelscha naar Gorredijk.

 

VAARKRANTREPORTER

Wat verwacht u van Sail?

Bij het grootste nautische evenement van ons land komen de mooiste tall ships naar de hoofdstad om daar bekeken te worden door miljoenen liefhebbers. Wat verwacht u ervan?

 

COLUMN EPCO ONGERING

Zeilkamp

Rond deze tijd maken veel ouders zeilkampplannen voor de kinderen. Een goede zeilschool is meer dan alleen een plek waar kinderen de fijne kneepjes van de zeilkunst leren.
 

UPDATE AVONTURIERSECHTPAAR PAUL

Drama in de Canadese winter

Het bekende Duitse echtpaar Paul is in een klein Nederlands motorjacht van Smelne uit Drachten de oceaan overgestoken.  De twee reizigers, die incidenteel een blog schrijven voor de Vaarkrant, zijn momenteel in het Oost-Canadese Labrador. Alles loopt mis, zo blijkt uit het laatste verslag.

 

NIEUWS

Schip vaart zich vast onder spoorbrug Zeeland

In Zeeland is vrijdagochtend een containerschip op de wal gevaren in het kanaal door Zuid-Beveland. Dat gebeurde bij een spoorbrug.

 

VOLVO OCEAN RACE

Team Brunel vaart beruchte doldrums in

Op dit moment vaart Team Brunel – samen met de vijf andere Volvo Ocean Race-teams in de doldrums. De Nederlanders liggen aan kop.

 

ACHTERGROND

Logboeken van zeelui uitpluizen op zoek naar weerpatronen

Een sociaal geograaf heeft ondermeer verslagen van zeevarenden onderzocht, en vele andere bronnen, om een uniek naslagwerk te kunnen schrijven: Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen.
 

NIEUWS

Spectaculaire nieuwe zeilboot uit Lelystad

In Lelystad is anderhalf jaar lang in alle stilte gewerkt aan een spectaculaire nieuwe boot. Het gaat om een zeilboot met draagvleugels. Een wereldprimeur.

 

OPMERKELIJK

Luchtfietsen over water - maar nu deel II

In de jaren negentig vond professor Mark Drela een motorloze draagvleugelboot uit. Nu is er een vervolg op gekomen.

 

COLUMN HARRY DEKKERS

Het juiste moment voor het kopen van een boot

Zeeman Harry Dekkers is behalve Commandant van de Zr. Ms. Urania ook watersporter. Speciaal voor de Vaarkrant schrijft Dekkers regelmatig een column. Vandaag schrijft hij over het kopen en onderhouden van een (zeil-)jacht. Is het nu juist wel of niet de tijd om een boot te kopen?

 

PRODUCT

Zelfs speelgoed van het Italiaanse Riva is mooi

De boten van het Italiaanse Riva spreken veel mensen tot de verbeelding. Zelfs de speelgoedversies zijn prachtig.

 

FOTO VAN DE DAG

Terwijl de een zit te bibberen gaat een ander Suppen

De een zit hartje winter ingepakt te bibberen op een stoel - de ander gaat gewoon even lekker een stukje Suppen. Dit was Katwijk, woensdag.

 

NIEUWS

Glimmende gigant

Daar ligt-ie dan: het grootste superjacht dat ooit in Nederland is gebouwd. Het luxe schip is in handen van Royal Van Lent.

 

TELEVISIE

Kabbelend naar Pampus

Bijna thuis. Vanuit de stad Utrecht begint de historische klipperaak Catharina van Mijdrecht aan de laatste etappe van haar reis.

 

ACHTERGROND

De tien duurste jachten ooit

Een superjacht is alleen voor de superrijken. Maar wat kost zo'n mega-jacht nou precies? Hieronder een top tien van de duurste jachten.

 

VOLVO OCEAN RACE

Brunel eerste in doldrums

Team Brunel zeilde woensdag als eerste de notoire doldrums binnen. Daarmee kwam Bouwe Bekking vrijwel tot stilstand in de vierde etappe.

 

NIEUWS

Duikers stuiten op goudschat in Israël

Amateurduikers hebben voor de kust van Israël een grote partij gouden munten gevonden.

 

OPMERKELIJK

Bizarre vis gefilmd in de staat Florida

Een duiker in de Amerikaanse staat Florida heeft gefilmd hoe hij een koraalduivel vangt.

 

VIDEO

Suppen in de hoogste golven

Ooit gedacht dat Suppen een duffe nieuwe sport is? Dat heb je het volledig mis. Wat ze in Hawaï op de heftigste surfbreaks zoals het beruchte Jaws met standup paddle boards doen grenst aan het ongelovelijke.

 

FOTO VAN DE DAG

Zwemmen met de haaien

Op de foto begeleidt ecoloog Ocean Ramsey de toeristen die zonder kooi met de haaien aan het zwemmen zijn.

 

NIEUWS

Oefenen op het water

Met tientallen bootjes en boten oefende de Mobiele Eenheid (ME) gisteren op het water.

 

VAARKRANTREPORTER

Maakt u uw boot al vaarklaar?

De Vaarkrantredactie is op zoek naar lezers die momenteel al druk in de weer zijn om hun boot voor te bereiden op het nieuwe vaarseizoen.

 

NIEUWS

Michiel de Ruyter passeert 300.000 bezoekers

Het epos over zeeheld Michiel de Ruyter heeft binnen anderhalve week 300.000 bezoekers getrokken. Het is nog steeds de best bezochte film in de Nederlandse bioscopen.

 

NIEUWS

Studente Amsterdam mag gratis mee de Pacific over

Een twintigjarige Amsterdamse studente heeft in de Clipper Around the World Race een prijs gewonnen en mag voor niks mee de Stille Oceaan over.

 

NIEUWS

Acht kilometer lange botenparade op Sail

De parade van schepen bij de start op negentien augustus van de vijfjaarlijkse manifestatie Sail Amsterdam gaat acht kilometer lang worden. Dat is vandaag door de organisatie bekendgemaakt. Het wordt de grootste Sail manifestatie ooit gehouden.

 

NIEUWS

'Bellende' bacteriën in de Noordzee

In de Noordzee bevinden zich bacteriën die signalen doorsturen, op dezelfde manier als een telefoon dat doet.

 

NIEUWS

Bultrug Oosterschelde terug in volle zee

De bultrug die zich de afgelopen dagen ophield in de Oosterschelde, is terug in de Noordzee.

 

VOLVO OCEAN RACE

Nederland aan kop na meesterzet

Sinds gisterochtend leidt Team Brunel de vierde etappe van de Volvo Ocean Race. Dat gebeurde nadat de Nederlandse schipper Bouwe Bekking een tactische meesterzet uithaalde.

 

VIDEO

Zelf gemaakte speedboot geeft gas

Dit bootje ziet er misschien niet zo specatculair uit maar zie maar wat er gebeurt wanneer hij gas geeft!

 

MATCHRACING

Williams voor de vijfde keer wereldkampioen

 

NIEUWS

Mast van het beroemde zeilschip 'Flyer' te koop

De legendarische zeilboot 'Flyer' heeft zijn mast te koop gezet.

 

NIEUWS

Schippers luiden noodklok over windturbines

De belangenvereniging Schuttevaer voor de binnenscheepvaart eist dat windturbines bij Binnenmaas niet bij de rivier geplaatst worden.

 

ACHTERGROND

Waar zijn de gebruikte boten gebleven?

Jachtmakelaar Prins van Oranje kampt net als anderen in de branche, met het probleem van een tekort aan gebruikte boten.

 

NIEUWS

Nederlandse zeiler vermoord in Brazilië

De Nederlandse zeiltoerist Ronald Wolbeek (60) is tijdens carnaval op brute wijze vermoord voor de kust van de Braziliaanse stad São Luis.

 

VAARKRANTREPORTER

Helpen Nederlandse watersporters elkaar voldoende?

De beste tips komen van watersporters zelf. In deze rubriek leggen we elke week een probleem of stelling aan u voor waar we graag uw mening over horen. Later leest u het resultaat. Dit keer gaat het over hulpvaardigheid op het water. Helpen we elkaar genoeg?

 

EIGEN ONDERZOEK VAARKRANT

Nog zorgen in de zeilbranch

Uit exclusief eigen onderzoek van de Vaarkrant onder ruim honderd watersportbedrijven, blijkt dat de stijgende lijn doorzet. Maar er zijn nog zorgen in de zeilbranch.

 

VAARTV

VaarTV op Boot Holland

VaarTV staat dit weekend in het teken van Boot Holland in Leeuwarden. Vivian en Epco kijken naar nieuwe modellen van Zarro, Barkaris en Bootcentrum Geertsma.

 

BLOG JOSHUA

Joshua en Katia eindelijk op weg!

De Nederlandse jurist Joshua van Eijndhoven en zijn Kaapverdische vriendin Katia hebben vanuit het Caraibisch gebied eindelijk koers gezet richting de Stille Oceaan.

 

COLUMN EPCO ONGERING

Het raadsel van de verliezende SCA-vrouwen

Vaak is het sneu als je iets gadeslaat waarvan je vermoedt dat het fout afloopt. Een voetbalwedstrijd van kleine jongens tegen iets oudereren bijvoorbeeld.

 
1.2 °C
Z3
 
files 133
114 km.
Beurs AEX
AEX 483.93
+ / - +0.3%

UW MENING:

Het is goed dat boetes voor overtredingen in de watersport zijn verhoogd


Verstuur