• Home
  • Contact
 • VaarTV
 • Engelandvaart
 • Evenementen
 • Nieuwe boten
 • Tips & advies
 • Watersportbedrijven
 • Produkten
 • Boot kopen
 • Boot huren
 • TV

NIEUWS

Oosterschelde drie kapen gerond

Terwijl we hier nog volop nagenieten van het geslaagde avontuur van onze Engelandvaarders, keert volgende week een ander gedenkwaardig schip terug van een historische reis: de Nederlandse driemasttopzeilschoener De Oosterschelde. 

NIEUWS

Postma leidt in Hyères

Zeiler Pieter-Jan Postma kon vandaag op een eerste plaats beginnen aan de vierde dag van de olympische zeilweek in Hyères in de Finnklasse. De 32-jarige Fries won gisteren beide races.  
 

EPCO ONGERING

Helemaal gesloopt

"Niet de wind of de regen, maar de golven hebben ons gesloopt. Van zeeziekte had ik geen last. Daardoor heb ik het sturen grotendeels op me genomen. Zwaar!"  
 

COEN MEURER

’Van zorgen naar euforie’

"Nog nooit heb ik zoveel waardering gehad voor een zetpil als deze week! Dat ding heeft me echt gered, halverwege de tweede dag."  
 

ROBERT CROLL

’Nieren tussen tanden’

"Als ik terugdenk, denk ik niet alleen aan ellende. We hebben aan boord geprobeerd om de stemming erin te houden. We hebben ook gelachen."  
 

TEIJE BRANDSMA

’In zeilpak onder douche’

"Ik ben zo onbeschrijfelijk opgelucht! Deze onderneming heeft maanden aan voorbereiding gekost. Logistiek was het al slopend. Nu is het plotseling ineens voorbij."  
 

BART JAN BATS

´Overgeleverd´

Als maker van de Yvette II wist scheepsbouwer Bart Jan Bats een ding zeker: dit ding is niet bedoeld om op open zee te zeilen.  
 

EVA BARTLEMA

’Hallucineren’

"Voor we vertrokken maakte ik er nog een grap over. Ik schrok me rot toen ik in ons schuitje plotseling dingen ging zien die er niet waren!"  
 

SLIDESHOW

Proost op Engelandvaart!

Met nóg meer respect voor de mannen en vrouwen die in de Tweede Wereldoorlog de oversteek waagden, komen onze Engelandvaarders straks weer thuis.   
 

FOTO VAN DE DAG

Het was óók ontzettend mooi!

Er was misselijkheid, motorpech,  kou en slaapgebrek, maar niettemin schoot onze fotograaf René Oudshoorn ook zonnige plaatjes tijdens de Engelandvaart. 
 

NIEUWS

SOS in zand redt schippers

Vijf mensen die op een tots voor Australië waren gestrand, zijn gevonden doordat zij de letters S.O.S. op een nabijgelegen zanplaat geschreven.
 

NIEUWS

Blaastest surfers België

Surfers en andere watersporters aan de Belgische kust kunnen speciale alcohol- en drugscontroles verwachten. Dat meldden Vlaamse media.
 

NIEUWS

Emotionele landing

Met tranen in hun ogen en onder luid gejuich hebben de Engelandvaarders vanochtend eindelijk de Britse kust bereikt.
 

VIDEO

'We zijn kapot'

Na zo’n veertig barre uren op de Noordzee, landden onze Engelandvaarders in Ramsgate. Bekijk hier de video. 
 

ACHTERGROND

'Hele nacht overgeven'

Hoewel afgelopen nacht al loodzwaar was, zouden onze Engelandvaarders het nog wel eens veel moeilijker kunnen krijgen.
 

ACHTERGROND

’Nog zo’n stuk...’

Het lachen is Coen Meurer (29) vergaan. Na ruim 24 uur op de klotsende golven ziet hij de barre reis somberder in dan ooit.
 

ENGELANDVAARDERS

Vertrek ondanks code geel

Als Epco Ongering het in de verte hoort rommelen, vreest hij meteen het ergste. 'Onweer! Moeten we met dit weer wel uitvaren…?!’
 

NIEUWS

Flink afzien

De Engelandvaarders hebben de eerste nacht achter de rug. De oversteek verloopt volgens plan, maar het was wel flink afzien.
 

Week van de Watersport

Spetterend succes

De eerste Week van de Watersport was een groot succes. In heel Nederland gingen duizenden mensen te water.
 

NIEUWS

Belg wint 'magische regatta'

Het was lang spannend, maar België won uiteindelijk de 29ste Magic Marine Easter Regatta.
 

FOTO VAN DE DAG

Zonnige Sail Kampen breekt alle records

Met 230.000 bezoekers was Sail Kampen het meest bezochte evenement afgelopen paasweekend. De ideale weersomstandigheden zaterdag en zondag, veel zon en lekkere wind, droeg zeker bij aan het record aantal belangstellenden. Goed weer ook voor mooie beelden.
 

NIEUWS

Kernploeg in Hyères

Vandaag begint de laatste ISAF Wereldbekerwedstrijd in het Zuid-Franse Hyères. De Delta Lloyd Kernploeg zal in volle sterkte aan de start verschijnen.
 

NIEUWS

Passantenhaven Breda

Met het plaatsen van tijdelijke aanlegsteigers in de haven en in het water langs de Prinsenkade, krijgt Breda alsnog een passantenhaven.
 

BOOTTEST

Verliefd op Yvette

Van alle nieuwe boten die in de Vaarkrant zijn getest, is de Yvette II zonder twijfel het meest instabiele en oncomfortabele exemplaar. Toch heeft ze iets dat mijn hart sneller doet kloppen...  
 

FOTO VAN DE DAG

Wedstrijdje waterskiën in de sneew

Met een ludieke wedstrijd waterglijden werd gisteren het skiseizoen gesloten in het Zwitserse Nendaz. Grote plassen water, ingebed in de sneeuw, deden daarbij dienst als speelveld. En dat leverde vrolijke beelden op.
 

NIEUWS

Plastic vissen en afvalboten

Speciale afvalboten en een rondje Koningsvissen moeten de grachten na Koningsdag weer schoonkrijgen.
 

PRODUCT

Sportable gaat in water

Sportable, van oorsprong een informatieve wintersportapp, schakelt over naar de watersport.
 

EVENEMENT

Boten OpStap Dag

Friesland maakt zich op voor een goed paasweekend. Van campings en vakantieparken tot horeca en jachthavens organiseren komende dagen talloze (water)activiteiten.  
 

FOTO VAN DE DAG

Warm welkom voor Rus

Vrijwel dagelijks beheersen de Russen het nieuws. Vandaag ook, in deze rubriek, maar dan als een van de belangrijkste gasten op de Sail Kampen dit weekeinde met hun fregat Shtandart .
 

NIEUWS

Goud voor Naarden

Jachthaven Naarden heeft 5 gouden ankers gekregen. De TYHA Gold Anchor Award Scheme is een internationaal keurmerk.
 

EVENEMENT

Treffende Zeilkunst

Als een foto, zo treffend zijn de schilderijen van de Deense kunstenaar en zeiler Ken Zier die vanaf 4 mei in De Scheepskamer te zien zullen zijn.
 

EVENEMENT

Bibian opent Sailability

Boardkampioen Bibian Mentel opent zondag Sailability Loosdrecht bij Ottenhome voor gehandicapte zeilers.
 

EVENEMENT

De Velde opent Sail Kampen

Solozeiler Henk de Velde neemt vrijdag aan boord van de Kamper Kogge de Vlootschouw af van Sail Kampen.
 

NIEUWS

Ook windsurf in Ronde Texel

De 37e Ronde om Texel, de catamaran-race, wordt dit jaar uitgebreid met het Open NK Marathon Windsurfen.
 

NIEUWS

Maersk partner Volvo Race

Maersk Line, 's werelds grootste rederij, wordt de transportpartner van de Volvo Ocean Race 2014-15.
 

BLOG JOSHUA

'De betere clubs zijn bordelen'

Een beetje zeiler verliest één keer zijn plunjezak, belandt in een vechtpartij en eindigt in een hoerenhuis. Uiteraard moet de zeebonk de volgende dag varen en hangt dan kotsend van de drank over de reling. Als Joshua aan de slag gaat als delivery schipper kan hij een aantal  van deze must do´s doorstrepen...
 

ACHTERGROND

Eigen Indiaanse kano

Maar liefst zeshonderd manuren zitten erin, maar de door vader en zoons Tirion helemaal zelfgemaakte kano vaart als een speer.
 

NIEUWS

Meer regels of controle?

Er moeten meer regels komen op het water, blijkt uit de Stelling van de Dag. Handhaven moet ook: het ontbreekt aan controle, vinden velen.
 

FOTO VAN DE DAG

Zonnig Zeilen op St. Barth

De vijfde editie van Les Voiles de Saint Barth die gisteren is begonnen levert met meer dan 70 boten uit 20 verschillende landen een kleurrijk waterspektakel op. Vandaag is de 2e racedag in het St. Tropez van de Cariben.
 

ACHTERGROND

Verdwenen in de zee

Van de nu vier maanden vermiste zeezeiler Sietse Hagen werd onlangs de boot teruggevonden. Van de opvarenden van de Warnow ontbreekt ook na een jaar zelfs het kleinste wrakstuk. Het onderzoek is nu officieel gesloten, meldt NRC.  
 

UW MENING

Enquête VaarTV

Begin April is op RTL4 de laatste van 13 afleveringen VaarTV uitgezonden. U kunt helpen het programma verder te verbeteren door hier uw mening te geven.
 

NIEUWS

Nachttraining Yvette II

De bemanning van de Yvette II heeft afgelopen weekeinde als training een volledige nacht doorgevaren op het Markermeer. Aanstaande donderdag vindt de afvaart naar Engeland plaats.
 

WEEK VAN DE WATERSPORT

Iedereen is welkom!

Vandaag is de Week van de Watersport gestart. Tot en met 21 april is van alles te beleven op en rond het water.
 

NIEUWS

Surfers vier uur in water

De surfers die maandagavond uit de Noordzee werden gered, hebben mogelijk 4,5 uur in het water gelegen.
 

FOTO VAN DE DAG

Yoga op een paddleboard

Jaysea De Voe werd deze maand de allerjongste gediplomeerde yoga-instructrice van de Verenigde Staten, en misschien zelfs ter wereld.  Het 12-jarige strandmeisje geeft les aan kinderen en tieners in haar woonplaats Encinitas. En waar kun je jezelf nu beter opladen en ontspannen dan in de branding, bij zonsondergang?
 

EVENEMENT

Koninklijke gast komt naar Kampen

Op 19 april is het 20 jaar geleden dat de driemaster de Stedemaeght door ZM Koning Willem Alexander in gebruik werd genomen voor luxe dagtochten.
 

EVENEMENT

Nederlandse maritieme kunst in New York

Gallery Maritime is afgelopen week in New York neergestreken met de expositie Dutch Light Sails to NY van Nederlandse zeeschilders.
 

ENGELANDVAARDERS

Vertrek Yvette II 17 april

Donderdag 17 april om 14.30 uur is het eindelijk zo ver. Dan vertrekt de bemanning van de Yvette II vanaf het havenhoofd in Hellevoetsluis voor haar oversteek over de Noordzee.
 

NIEUWS

Impuls voor Friesland

Frieslands grootste zeilbotenverhuurder Ottenhome Heeg en hostelketen Stayokay slaan de handen ineen om de Friese watersport een flinke boost te bezorgen.
 

FOTO VAN DE DAG

Postbezorger met 'zeebenen'

Als postbezorger in het Duitse dorpje Lehde, gelegen in het beeldschone Spreewald Unesco bioreservaat, dat op het oog veel weg heeft van ons fraaie Giethoorn, moet je van alle markten thuis zijn. De varende bodes zorgden na hun winterstop in ieder geval voor fijne plaatjes.
 

PRODUCT

Buitenboordmotor op LPG

Overstappen op gas kan vooral bij boten met bezineslurpende V8 motoren veel geld schelen. Het Amerikaanse Lehr komt nu ook met een kleine buitenboordmotor die op LPG vaart.
 

NIEUWS

Asbest op oude boten

Het werk van reparateur Johan Boerman is erg lastig gemaakt door de Inspectie Leefomgeving. Reden? Kans op asbest aan boord van oude schepen.
 

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor de Vaarkrant nieuwsbrief

De Vaarkrant nieuwsbrief brengt elke twee weken de hoogtepunten van het actuele watersportnieuws en tests van de meest bijzondere boten en watersportproducten. Ook komen de nieuwste trends op aan bod, evenals leuke gadgets, een spectaculaire video en exclusieve winacties. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.
 
13.0 °C
ONO3
 
files 117
86 km.
euro95
diesel
1,823
1,501
 
 

UW MENING:

Het is goed dat boetes voor overtredingen in de watersport zijn verhoogd


Verstuur