• Home
  • Contact
 • VaarTV
 • Volvo Ocean Race
 • Dutch Match Cup
 • Nieuwe boten
 • Tips & advies
 • Watersportbedrijven
 • Produkten
 • Boot kopen
 • Boot huren
 • TV

NIEUWS

Riva gaat nu ѐcht groot

Het Italiaanse Riva heeft op de Monaco Yacht Show aangekondigd een jacht van vijftig meter te laten bouwen. Het wereldberoemde merk is vooral bekend om zijn klassieke houten speedboten . Nu wil Riva ook actief worden in het allerduurste segment van de superjachtindustrie.

Riva gaat nu ѐcht groot

NIEUWS

Nederlandse flessenpost reist 18.500 km

Een fles met een Nederlandse brief heeft sinds 2012 een reis van ruim 18.500 kilometer gemaakt, vanaf Zuid-Amerika naar Nieuw-Zeeland.
 

VIDEO

Gigaschip schittert in Rotterdam

Dit is 's werelds grootste cruiseschip. De kolos meerde aan in de Rotterdamse haven voor een uitgebreide onderhoudsbeurt en trok veel bekijks.

 

NIEUWS

Snelste motorboot rond de wereld

De Engelsman Alan Priddy (61) wil proberen als snelste rond de wereld te varen in een motorboot.

 

MODELBOUW

Dronken Amerikaan verbrandt Catharina

Ruim een jaar werkte Henk Hergaarden (75) aan zijn modelschip. Nu is deze half verkoold.
 

FOTO VAN DE DAG

Kampioenschappen surfen voor honden

Deze kleine hond is op een surfplank gezet die vervolgens door het baasje een duw heeft gekregen toen er een golf aankwam. De foto is gemaakt door Michael Nelson.

 

NIEUWS

VOC-schip mogelijk naar Hoorn

Hoorn overweegt een replica van het originele VOC-jacht De Halve Maen als geschenk te aanvaarden. Momenteel wordt onderzocht of het mogelijk is het schip in Hoorn te exploiteren.

 

DUTCH MATCH CUP

,,Die pre-start is zóó spannend!’’

Zelfs geroutineerde zeilers kunnen even stilvallen als ze de ultieme beweeglijkheid zien van de boten tijdens de pre-startmanouvres van de Dutch Match Cup.
 

NIEUWS

Amerikanen winnen Dutch Match Cup

De allereerste Dutch Match Cup zit erop, een editie met een spannende eindstrijd in de halve en hele finales. De Amerikaan Taylor Canfield met zijn team US One won.
 

VAARKRANTREPORTER

Uw vraag aan de VOR

Welke vragen wilt u stellen aan de bemanningen die binnenkort starten in de zwaarste oceaanrace ter wereld?
 

BOOTTEST

Functioneel simpel

Het is opvallend dat OudHuijzer een dieseltender introduceerde. Lees hier waarom.
 

PRODUCT

Wi-Fi module aan boord

Steeds meer mensen nemen hun iPad mee aan boord. Niet alleen om de krant digitaal te lezen en spelletjes op te doen, maar ook als elektronische variant van een papieren kaart.

 

ACHTERGROND

Boardsporten booming

Het aantal mensen dat in Nederland zelf een boot bezit stabiliseert. Ondertussen neemt de populariteit van boardsporten snel toe.
 

HISWA ZEILBOOT VAN HET JAAR

Kleine zeilboten domineren

De verkiezing van de HISWA zeilboot van het jaar heeft voor de editie van 2015 een grotere jury. Er zit nu ook een jachtarchitect bij.
 

NIEUWS

Aanvaringsrisico voor zeilers op Noordzee stijgt verder

Zeezeilers onder de Nederlandse watersporters opgelet! Er moet voortaan nog beter op de drukke Noordzee worden opgepast bij het varen langs de kust of het oversteken naar Engeland. Want er komen drie grote windmolenparken bij.
 

NIEUWS

Werkstraf ’signaal aan beroepsvaart’

Het portret van Koos en Sonja Akker-Schellekens uit Lottum staat in zijn stuurhut. Een permanente herinnering aan een dag waarvan de herinnering de schipper achtervolgt.

 

COLUMN HARRY DEKKERS

Manouvrerende watersporters gadeslaan

Zeeman Harry Dekkers is behalve Commandant van de Zr. Ms. Urania ook watersporter. Speciaal voor de Vaarkrant schrijft Dekkers columns. Vandaag over sloepvaren.
 

NIEUWS

'Skiën op golven'

Wordt dit een nieuwe rage? Skiën op enorme golven? Om vanaf het strand naar de branding te komen heb in ieder geval een jetski nodig. Hoe dan ook, het levert spectaculaire beelden op.

 

FOTO VAN DE DAG

Je complete fun-uitrusting op je achterdek

Een motorfiets, twee jetski´s en een hoverboard zijn te zien op dit superjacht met de naam Let it Be aan de steigers van de Monaco Yacht Show die momenteel plaatsvindt.

 

NIEUWS

Botenbouwer weg als De Vloek blijft

Catamaranbouwer Nacra Sailing waarschuwt dat het Scheveningen moet verlaten als krakersbolwerk De Vloek niet wordt ontruimd. De botenbouwer moet uitbreiden.
 

NIEUWS

Onzinverhaal 'bootkopers' met inbrekersgereedschap

De politie kreeg dinsdagmorgen rond acht uur een telefoontje van iemand die zag dat twee mannen een boot aan het stelen waren in Alkmaar.
 

NIEUWS

Verzet tegen betalen voor boottoegang tot Biesbosch

In Made is dinsdag het formele verzet gestart tegen plannen om een betaald vignet (40-50 euro) in te voeren voor boten die de Biesbosch bezoeken.

 

FOTO VAN DE DAG

Onder de gaffel hangt een helikopter

,,Deze opname is gemaakt tijdens de Voiles de Saint Tropez in 2006. Vlak voor de finish lijn'' schreef Vaarkrant-lezer en fotograaf Cees Paul.

 

NIEUWS

Plaquette tegen plunderen wrak

Met een plaquette op een van de honderd jaar geleden getorpedeerde Engelse kruisers wordt opgeroepen de wrakken niet te plunderen.
 

MILIEU

Tweede opruimactie Vinkeveen

Zaterdag 27 september zal voor de tweede keer een grote opruimactie op de Vinkeveense Plassen worden georganiseerd.

 

PRODUCT

App om overtollige waterplanten te melden

Een nieuwe app helpt waterschappen en terreinbeheerders om een teveel aan waterplanten zo vroeg mogelijk in kaart te brengen.
 

ACHTERGROND

Windsurfers eindelijk los!

Ze hebben er lang op moeten wachten, maar maandag konden windsurfers eindelijk weer eens hun hart ophalen. De eerste serieuze wind sinds tijden blies over de Nederlandse kust.
 

NIEUWS

Herdenking scheepsramp

Watersporters met historisch besef opgelet. Scheveningen is deze week in de ban van de herdenking van de ramp met drie Engelse kruisers honderd jaar geleden.
 

NIEUWS

Nederlands kampioen SUP Distance 2014

Rond het Amsterdamse eiland IJburg werd zondag 21 september de laatste van vijf races om het Nederlands kampioenschap SUP Distance gehouden.
 

FOTO VAN DE DAG

Honderd jaar oud en nog razendsnel

,,Zeven skûtsjes streden om de prijzen op de jaarlijkse Hurdsyldei. Het was de honderdste verjaardag van het skûtsje Eelkje2. En Eelkje2 won!'', aldus Vaarkrantlezer Monique Vos.
 
14.4 °C
Z2
 
files 193
126 km.
Beurs AEX
AEX 421.14
+ / - +0.71%

UW MENING:

Het is goed dat boetes voor overtredingen in de watersport zijn verhoogd


Verstuur

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor de Vaarkrant nieuwsbrief

De Vaarkrant nieuwsbrief brengt elke twee weken de hoogtepunten van het actuele watersportnieuws en tests van de meest bijzondere boten en watersportproducten. Ook komen de nieuwste trends op aan bod, evenals leuke gadgets, een spectaculaire video en exclusieve winacties. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.
 

NIEUWS

Meer regels of controle?

Er moeten meer regels komen op het water, blijkt uit de Stelling van de Dag. Handhaven moet ook: het ontbreekt aan controle, vinden velen.