• Home
  • Contact
 • VaarTV
 • Volvo Ocean Race
 • Nieuwe boten
 • Tips & advies
 • Watersportbedrijven
 • Producten
 • Boot kopen
 • Boot huren
 • TV

BLOG JOSHUA

Eerste stap Joshua richting Zuidzee

Joshua van Eijndhoven staat op het punt om samen met zijn Kaapverdische vriendin Katia aan het grootste avontuur van zijn leven te beginnen. Hij gaat met zijn boot Hope de Stille Zuidzee oversteken. Voor de Telegraaf Vaarkrant houdt de ondernemende afgestudeerde rechtenstudent  een blog bij.

Eerste stap Joshua richting Zuidzee

EVENEMENT

Vijftigste Boterletter-wedstrijd op Kralingse Plas

De Rotterdamse Zeilvereeniging organiseert komend weekeinde de 50e editie van de Boterletter. Het is een van de grootste wedstrijdzeilevenementen.

 

NIEUWS

Tiener gaat in zelfgebouwde boot de IJssel af

Met een eigengemaakt roeibootje van drie meter lang gaat een zeventienjarige jongen aanstaande zondag 73 kilometer over de IJssel peddelen.

 

NIEUWS

Niet meer bukken op de Haagse grachten

Peter Duivesteijn van de ´Ooievaart`  maakt een eerste testrondje op de Haagse Toussaintkade en Veenkade. Er hoeft nu niet meer gebukt te worden.

 

FOTO VAN DE DAG

Als ze me missen zit ik in mijn bootje in de regen

,,Begin juli van dit jaar was ik samen met mijn kleinzoon Mexx in dit bootje te vissen aan de Ringvaart in Vijfhuizen'', schrijft grootvader en Vaarkrantlezer Hans van der Lieuw.

 

NIEUWS

Grootste schip onderweg naar Tweede Maasvlakte

Het grootste schip van de wereld heeft koers gezet naar Rotterdam. De Pieter Schelte is vertrokken van een Koreaanse werf en komt over een dikke maand bij de Tweede Maasvlakte.

 

VIDEO

Spectaculaire wakeboard-sessie

Professioneel wakeboarder Jorge Gill doet iets spectaculairs. Hij laat zich door een Ferrari voorttrekken terwijl hij aan het wakeboarden is op een klein slootje.

 

NIEUWS

Primeurs te zien op Sail 2015

Tijdens de negende editie van Sail volgend jaar zijn veel tall ships (grote zeezeilschepen) voor het eerst in Amsterdam te zien. Volgens de organisatie kwamen er nooit eerder zoveel schepen naar het evenement.

 

IK EN MIJN BOOTJE

,,’Pwohh!!’ gaat hard”

Dolf van Eijk uit Reeuwijk wilde een eigen bootje maar kon er geen vinden die hij mooi vond. Daarom begon hij vorig jaar zelf aan de bouw van zijn eigen jachtje. Hij is waanzinnig trots op het eindresultaat.

 

ZEILEN 49ER FX

Nina Keijzer en Claire Blom uit de kernploeg

Nina Keijzer en Claire Blom die samen zeilen in de Olympische 49erFX klasse, vertrekken uit de Delta Lloyd Kernploeg.

 

VOLVO OCEAN RACE

Nek aan nek de Indische Oceaan op

Sinds zondagmorgen 23 november leidt Team Brunel richting Abu Dhabi. De vloot blijft opvallend dicht bij elkaar.
 

IK EN MIJN BOOTJE

Met welke boot heeft u een band?

De Telegraaf Vaarkrant is gestart met de nieuwe rubriek ´Ik en Mijn Bootje´ die om de drie weken in het katern Reizen-Varen-Wonen van De Telegraaf wordt afgedrukt. U kunt erin komen als u als botenbezitter een bijzonder verhaal heeft.

 

BOOTTEST

Antaris Seventy7 ‘Sport’

Bij de introductie van de Antaris Sixty6, sloeg deze modern gelijnde tender in als een bom. Onlangs werd de grote Seventy7 in een gesloten en een open versie geintroduceerd.

 

COLUMN

Kleine vriend

Vorige week zag ik mannen in snikken uitbarsten bij het ter ziele gaan van een robot. Het ging om de komeetlander Philae, waarvan de batterijen niet konden worden opgeladen.

 

VAARKRANTREPORTER

Hoeveel giftige additieven stopt u in uw tank?

De beste tips komen van watersporters zelf. Dit keer vragen we u over brandstofadditieven. Welk middel gooit u in uw brandstoftank om bacteriegroei tegen te gaan?

 

REACTIES VAARKRANTREPORTER

,,Mijn sekstant werd mijn maatje''

Hier het advies van lezers over de vraag of ouderwetse navigatie-methoden nog relevant zijn. Dit onderwerp leverde veel reacties op. Staat die van u er ook bij?

 

NIEUWS

100-jarige ziet de zee

Met haar honderd jaar heeft Ruby Holt al veel van de wereld gezien. Eén ding had deze hoogbejaarde dame echter nog nooit met haar eigen ogen aanschouwd.

 

BLOG VOLVO OCEAN RACE

Maaginhoud naar de haaien

,,De Indische Oceaan ontziet niemand. De wind waait met 28 knopen uit het zuidwesten en de snelheidsmeter geeft een waarde van 24 knopen aan'', schrijft een zeezieke onboard Stefan Coppers vanaf de Team Brunel. 

 

VIDEO

Helemaal los tijdens een surfsessie

Let op op het stukje tussen 0.18 en 0.23. Zelden zag je beelden die het surfgevoel beter doorgeven. Kan jij eigenlijk nog stilzitten terwijl je weet dat er elders op de wereld zó geript wordt?

 

FOTO VAN DE DAG

Kleine meisjes worden op het water groot

,,Toen de zeilinstructeurs even de andere kant opkeken koos mijn 11-jarige dochter snel het ruime sop van het Amstelmeer”, schrijft Vaarkrantlezer en trotse vader Rob Hul.
 

NIEUWS

Zweven onder water

De meeste van ons zullen niet snel het verband leggen tussen ruimtevaart en diepzeeduiken. Volgens astronaut André Kuipers zijn er echter meer overeenkomsten dan verschillen. Voor National Geographic neemt hij de kijker mee op ontdekkingsreis onder de zeespiegel.

 

NIEUWE BOOT

Nieuwe tender van HMO-yachting

HMO-Yachting  uit Uitwellingerga presenteert op Boot 2015 de EastCraft Tender 850, een nieuwe snelvarende tender.

 

VOLVO OCEAN RACE

En wéér als eerste de open zee op!

Na een duel tussen Team Brunel en Team SCA was het de boot van Bekking die als eerste de boeien in de Tafelbaai rondde.

 

PRODUCT

Nimag wint Suzuki-prijs

In het Franse Evian aan het meer van Genève ontvingen Theo Kruythof en Tjeerd Meppelink van BV Nimag een onderscheiding.

 

FOTO VAN DE DAG

Tribune voor boatraces

Dit jacht ligt afgemeerd in Florida bij het enige stadion in de wereld gebouwd voor het bekijken van races met powerboten.
 

Ondernemer zonder vergunning kan nergens langs Vecht aanmeren

Fietsboot mist aanlegplek

Ondernemer Leo Vonk zit met zijn handen in het haar. Hij heeft vorig jaar voor bijna 60.000 euro geïnvesteerd in een fietsboot maar hij mag nergens vast aanmeren van de gemeente.

 

ACHTERGROND

SAIL Amsterdam op zoek naar vrijwillgers

Het grote vijfjaarlijkse nautische evenement SAIL is op zoek naar vijfhonderd vrijwilligers. Dit maakt de organisatie woensdag bekend.

 

FOTO VAN DE DAG

Eenduizendste seconde uit het leven van een windsurfer

Er zijn momenten die weer omhoog komen als je na een superdag knallen over azuurblauw water vanuit je bed naar het plafond staart.

 

TELEVISIE

Nederland als waterland

Vanaf 4 december is ‘Nederland Waterland’ te zien. In de traditie van de BBC-series komt de EO met een eigen bijzondere productie van Hollandse bodem.

 

VOLVO OCEAN RACE

Eerst agrariër, nu zeiler

Jens Dolmervan Team Brunel is een opvallend verschijning. Niet alleen door zijn lengte van bijna twee meter, maar bovenal door zijn enorme handen. 

 

REPORTAGE

Stuiterend door het leven

Jeanine Staal uit Lelystad is onderwijzeres en schipper van één van de snelste boten van Nederland. Het ene moment staat ze in de wereld van de autistische kinderen, een paar minuten later staat ze in de machowereld van de stoere redders op zee. 

 

NIEUWS

Minder sluiswachters per 1 januari

Rijkswaterstaat versobert per 1 januari 2015 op 36 plaatsen in heel Nederland de bediening van bruggen en sluizen in Nederland.

 

NIEUWS

Dame Awards voor nieuwe stuurinrichting

Een nieuwe stuurinrichting met de naam Jefa Steering bestemd voor boten met een dubbelroer is uitgeroepen tot de winnaar van de Dame Awards.

 

FOTO VAN DE DAG

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

In New York vaart een Ferry boot door de mist terwijl het Vrijheidsbeeld vaag op de achtergrond te zien is.

 

NIEUWS

Gerda ligt vast

Door een blackout is het Duitse containerschip Gerda voor anker gegaan in de Waalhavenmonding.

 

VIDEO

Walvissen komen héél dichtbij!

Lekker rustig walvissen kijken, dachten deze Noren. Maar dan komen een paar prachtexemplaren ineens boven water!

 

NIEUWS

Telegraaf wordt hoofdsponsor SAIL 2015

TMG (Telegraaf Media Groep) wordt hoofdsponsor van de negende editie van SAIL Amsterdam.

 

NIEUWS

Uniek scheepstype na eeuw weer onder zeil

Enkele dagen geleden is bij Amsterdam gezeild met een type Nederlands schip waarmee een eeuw lang niet meer is gevaren.

 

NIEUWS

Tall Ships Races Harlingen 2014 vestigt Wereldrecord

Afgelopen zomer tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2014 kozen 337 jongeren, The Young Dutch Crew, het ruime sop. Een wereldrecord.

 

PRODUCT

Plug & play zonnepaneel voor laden accu´s

Het Italiaanse bedrijf Solbian presenteert een flexibel zonnepaneel met een geïntegreerde MPPT-lader. Dit is het eerste plug & play zonnepaneel voor het laden van accu's aan boord.

 

VOLVO OCEAN RACE

Abu Dhabi Ocean Racing wint In-Port Race

Het team van Abu Dhabi heeft zaterdag in Kaapstad de in-Port Race gewonnen. Het Nederlandse Team Brunel eindigde als tweede. Woensdag start de tweede etappe van de Volvo Ocean Race.

 

BOOTTEST

Pointer 25 is nuchtere Fries

Een van de onopvallendste nieuwkomers op de najaarsbotenshows was de Nederlandse Pointer 25. Dit is het eerste echte kajuitjacht van Jachtwerf Heeg.

 

COLUMN EPCO ONGERING

Sneller

Al sinds ik kan lopen, vind ik zeilen fantastisch, maar er zijn veel mensen die daar anders over denken. Zoals mijn zoon (20). Hij vindt zeilen suf.

 

FOTO VAN DE DAG

Wegdromen

Dromen we hier nu niet allemaal van? In Mexico fantaseren ze hier niet over maar is het de werkelijkheid.

 

VOLVO OCEAN RACE

Team Brunel bijna zeilklaar

De mannen en vrouwen van de shorecrew zijn de drijvende krachten achter de schermen van Team Brunel.

 

COLUMN HARRY DEKKERS

Wat gaat er fout bij het afmeren als het fout gaat?

Zeeman Harry Dekkers is behalve Commandant van de Zr. Ms. Urania ook watersporter. Speciaal voor de Vaarkrant schrijft Dekkers regelmatig een column. Vandaag schrijft hij over afmeren en alles wat daarbij fout kan gaan.

 

NIEUWS

200 jaar Willemsoord

Vandaag wordt de fototentoonstelling op Willemsoord in Den Helder geopend.

 

VIDEO

Dit is pas varen

Deze mensen deinzen nergens voor terug.

 

NIEUWS

’Amsterdammer kent haven niet’

Binnenkort valt het finale besluit over versnelde aanleg van een nieuwe zeesluis bij IJmuiden, die de nieuwe grotere voordeur moet worden van de Amsterdamse haven.

 

VOLVO OCEAN RACE

Broer en zus rivalen in Volvo Ocean Race

De Brit Rob Greenhalgh gaat het Spaanse MAPFRE versterken. Zo neemt de ervaren oceaanzeiler het vanaf volgende week regelrecht op tegen zijn jongere zus Libby.

 

NIEUWS

Harlingen mist hoorn

Bewoners van het havenstadje Harlingen zijn boos om het weghalen van de door hen zo geliefde misthoorn. De hoorn die schepen door de nevel de haven wees, is deze week verwijderd door Rijkswaterstaat.

 

NIEUWS

Netgevaar voor surfers

Surfers lopen gevaar nu ten noorden en zuiden van het havenhoofd in Scheveningen visnetten worden uitgezet.Hiervoor waarschuwt de Haagse fractie van de VVD, die hierover signalen heeft gekregen.

 

FOTO VAN DE DAG

Roeiend door Rome

Een groep toeristen bekijkt Rome vanaf een andere kant, namelijk roeiend over de Tiber. Dit levert een mooi plaatje op met de Sint-Pietersbasiliek op de achtergrond.

 

NIEUWS

Kuipers host oceaanshow

In Blue Planet in Concert worden adembenemende onderwaterbeelden live begeleid door het 80-koppige Gelders Orkest in de Ziggo Dome in Amsterdam.

 

NIEUWE BOOT

Jetten Yachting presenteert de 50 MPC-FLY

Na de succesvolle lancering van de 50 MPC introduceert Jetten Yachting uit Sneek nu op Boot Düsseldorf de 50 MPC-FLY Dit is een doorontwikkelde versie van de 50 MPC, nu met een flybridge.

 

NIEUW BOEK

Boek over Westlandse schepen

Westlandse schepen waar duizenden mannen vroeger hun brood mee verdienden, totdat het vervoer door de vrachtwagen werd overgenomen., zijn nog volop in de vaart.

 

NIEUWS

Blinde operazanger Bocelli koopt groot motorjacht

De blinde Italiaanse operazanger Andrea Bocelli heeft een splinternieuw motorjacht van 22,1 meter lang gekocht. De Libertas is ontworpen door het Nederlandse designbureau Vripack. 

 

NIEUWS

Vriend dood door omvallende trailer

Door zijn toedoen overleed zijn beste vriend bij een ongeluk met een boot. De 25-jarige R. van de P. uit Eefde draagt die zware last met zich mee.

 

NIEUWS

Solo op een trimaran voor veertien man!

De Fransman Yann Guichard heeft een wereldprestatie neergezet. Hij eindigde maandagavond als tweede in Guadeloupe in de beroemde Route du Rhum.

 

NIEUWS

Na laatste plaats MAPFRE rollen er nu koppen

Drie dagen na de teleurstellende laatste plaats in de eerste etappe kondigt MAPFRE twee bemanningswissels aan.

 

FOTO VAN DE DAG

Een zwerm aalscholvers boven het Zwarte Water

,,Hier een foto van honderden aalscholvers die ik tegenkwam tijdens een dagje varen."

 

ROUTE DU RHUM

Peyron wint Solorace in recordtijd

32 jaar na de eerste van zijn totaal van zeven pogingen heeft Loick Peyron eindelijk de mythische Route du Rhum gewonnen.

 

FOTO VAN DE DAG

Donkere wolken boven de Zaanse Schans

,,Deze foto is gemaakt op de Zaanse Schans tijdens onze vakantie, de laatste drie weken van augustus.'', schrijft Vaarkrantlezer Berry van der Schans.

 

ACHTERGROND

Info Rijkswaterstaat over verplicht AIS op de Rijn

De meeste schepen die op de Rijn varen moeten per 1 december 2014 een Inland AIS-apparaat aan boord hebben en gebruiken.

 

VOLVO OCEAN RACE

"Door veel te bewegen herstel je sneller"

In de eerste etappe zijn de negen bemanningsleden van Team Brunel enkele kilo’s spierweefsel en vet kwijtgeraakt.

 

LOUIS BALCAEN - TEAM BRUNEL

,,Er hing spookachtige mist''

Na een warme douche zitten de zeilers van Team Brunel in Kaapstad bij elkaar. Teamlid Louis Balcaen vertelt.

 

VIDEO

Een zeeleeuw op je dek

Je zou maar aan het varen zijn en opeens zwemt er een zeeleeuw achter je aan. Uit dit filmpje blijkt maar dat ze nergens bang voor zijn.
 

ACHTERGROND

Waterfietsend de wereld rond

In vier jaar tijd wil een man uit Apeldoorn 15.000 kilometer over land en 35.000 kilometer over zee afleggen, en dat in hetzelfde voertuig.

 

REPORTAGE

De laatste vaardag van je leven

Een echtpaar uit Groningen vroeg zich af hoe ze hun boot op een ècht zinvolle manier konden gebruiken. Nu nemen ze terminale zieken mee om een dagje te varen.

 

VAARKRANTREPORTER

Wat doet u met uw vuilnis aan boord?

De beste tips komen van watersporters zelf. In de Vaarkrantreporter leggen we elke week een probleem of stelling aan u voor waar we graag uw mening over horen. Dit keer gaat het over vuilinis. Wat doet u ermee aan boord?

 

COLUMN

Varen en de kunstwereld

Nederlanders kopen weer meer kunst. Studenten hebben geen ingelijste poster meer aan hun slaapkamerwand, maar investeren in werken van echte kunstenaars.

 

BOOTTEST

Boottest Intercruiser 31

Nadat Interboat 20 jaar geleden begon met het bouwen van kleine sloepen is het geleidelijk aan veranderd in een allround jachtwerf. De nieuwe Intercruiser 31 bewijst het.

 
6.1 °C
OZO3
 
files 136
129 km.
Beurs AEX
AEX 423.97
+ / - +0.19%

UW MENING:

Het is goed dat boetes voor overtredingen in de watersport zijn verhoogd


Verstuur

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor de Vaarkrant nieuwsbrief

De Vaarkrant nieuwsbrief brengt elke twee weken de hoogtepunten van het actuele watersportnieuws en tests van de meest bijzondere boten en watersportproducten. Ook komen de nieuwste trends op aan bod, evenals leuke gadgets, een spectaculaire video en exclusieve winacties. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.
 

NIEUWS

Meer regels of controle?

Er moeten meer regels komen op het water, blijkt uit de Stelling van de Dag. Handhaven moet ook: het ontbreekt aan controle, vinden velen.