• Home
  • Contact
 • VaarTV
 • Volvo Ocean Race
 • Nieuwe boten
 • Tips & advies
 • Watersportbedrijven
 • Produkten
 • Boot kopen
 • Boot huren
 • TV

BOOTTEST

Verliefd op eigenzinnige Yvette

Van alle nieuwe boten die de afgelopen jaren in de Vaarkrant zijn getest is de Yvette II, zonder twijfel het meest instabiele, slechtst zeilende en meest oncomfortabele exemplaar. En toch heeft Yvette II iets dat mijn hart sneller doet kloppen.

Verliefd op eigenzinnige Yvette

Boottest Supiore Uno

De Supiore Uno is een echte trendy boot. Een tender die net zo goed past bij de sfeer van Hotel de l’Europe als op het achterdek van een superjacht. De Vaarkrant testte deze elektrische comfort tender op de meest trendy plek van ons land: Amsterdam.

 
 

Boottest - Zodiac Pro Open 650 Limited Edition Raid

Wie het in het buitenland over een opblaasbare boot heeft, spreekt van een zodiac. Het Franse RIB-merk is daar haast ongemerkt van merknaam tot productnaam geworden. Nadat het in 1934 begon met rubberboten, is Zodiac uitgegroeid tot een van de toonaangevende RIB merken. Wij testten de Limited Edition Raid, een speciale grijs-zwarte uitvoering van de veelgeprezen Pro Open 650.

 
 

Boottest - Rijnlandvlet 12.50 OC

In de vorige eeuw verdiende Eeltsjesbaas de bijnaam 'Rembrandt onder de jachtbouwers'. De Vaarkrant vond dit jaar een moderne navolger van deze legendarische Friese scheepsbouwer, Dirk Regtvoort van Scheepswerf de Volharding uit Zwammerdam. Hij ontwerpt en bouwt de Rijnlandvlet.

 
 

Boottest - Technohull aquaVITE 888

Soms krijgt de Vaarkrant de kans een unieke boot te testen. Zoals de Technohull aquaVITE 888, die slechts korte tijd voor testvaarten beschikbaar was. Voor deze custom built RIB die snelheden van 72 knopen kan halen, offeren we graag een vrije zondagmiddag op.

 
 

Boottest - Cruising Home

Het idee van een varende ‘woonboot’ is niet nieuw. Al in 2004 baarde de Flark, de ‘floating ark’ van Kees Westerbeek opzien en dit ontwerp werd zelfs geselecteerd voor de Motorboot van het jaar verkiezing. Met dit concept in het achterhoofd ontstond Cruising Home.

 
 

Boottest - Dominator 640 S

De naam Dominator doet de wenkbrauwen fronsen. Pretentieus, beetje agressief en er dringt zich een associatie met Arnold Schwarzenegger op. En dat klopt weer met de Oostenrijkse roots van de in Italië gebouwde superjachten.

 
 

Boottest - Willians 445 Dieseljet

Op negen van de tien superjachten is een tender aan boord met jetaandrijving, want op zo’n megajacht zijn de compacte inbouw en het ontbreken van scherpe uitstekende delen gemakkelijk.

 
 

Boottest - Enkhuizen 500

De eerste polyester Enkhuizen 500 werd 22 jaar geleden als kopie van een houten Engelse reddingsloep in productie in genomen. Na ruim 600 geproduceerde boten is onlangs de binnenschaal van deze kleinste Enkhuizen sloep gemoderniseerd.

 
 

Boottest - Maril 880 Cabin

De Friese sloepenbouwer Maril beperkte zich jarenlang tot slechts een handvol modellen. Maar inmiddels is het spectrum stevig uitgebreid en staan er ook moderne kajuitsloepen op het programma. Zoals de Maril 880 cabin, meer dan alleen een sloep met een kajuitje.

 
 

Boottest - Verano 515 Cabine Fish

In de categorie no nonsense boten brengt Jachtbemiddeling de Jong uit het Friese Wartena de Verano modellen op de markt. Het zijn eenvoudige, maar goed doordachte boten met een aantrekkelijke prijs.

 
 

Boottest - Elling E4

Er zijn maar weinig motorjachten waarvan is bewezen is dat je er de Atlantische Oceaan mee kunt oversteken. Maar het puur Nederlandse Elling Yachts heeft aangetoond dat het mogelijk is.

 
 

Boottest - BéGé 1150 OK

Het is een fabeltje dat varen onbetaalbaar is. Het klopt niet dat er nauwelijks nog stalen boten worden gebouwd. En dat goedkope boten altijd slecht zijn afgewerkt is evenmin waar. Drie bekende vooroordelen die door één werf worden weerlegd: Bootcentrum Geertsma met de BéGé 1150 OK.

 
 

Boottest - Contest 52 MC

De laatste boot die we in het kader van genomineerde HISWA motorboten van het jaar beschrijven is de Contest 52 MC. Een bijzondere nominatie, want dit jacht is het eerste motorjacht in meer dan vijftig jaar dat de zeilbotenwerf uit Medemblik uit de hoge hoed toverde.

 
 

Boottest - North Line 37 Pilot

Een van de vijf geselecteerde boten voor de HISWA motorboot van het jaar 2014 nominatie was de North-line 37 pilot, een in Nederland gebouwd jacht met een onmiskenbaar stoere uitstraling. De jury was vooral te spreken over de combinatie van vaareigenschappen en comfort.

 
 

Boottest - FarEast 31R

Wie zelf de racesensatie zoals op een Volvo Ocean Race boot wil meemaken kan terecht in….China. Want daar wordt onder Nederlandse supervisie de snelste compacte carbon racer van het moment gebouwd, de FarEast 31R. De Vaarkrant had de Nederlandse primeur.

 
 

Boottest - Linder 455 catch

Er is een grote groep milieubewuste watersporters waarbij het lijkt alsof varen bijzaak is. Want vissers gebruiken hun boot vooral als mobiele visstek. Met alle comfort onder handbereik en de mogelijkheid om snel even naar een plek te varen waar de vissen wél willen bijten.

 
 

Boottest - Essence 33

Een van de opvallendste nieuwkomers in de zeilbotenwereld is het merk Essence. De 33 voet daysailer valt op door een combinatie van fraaie lijnen en sublieme afwerking. Het gevolg was een nominaties voor de HISWA zeilboot van het jaar.

 
 

Boottest - Micore 628 cc offshore

Honda maakte onlangs bekend nauw samen te werken met een Zweeds merk consoleboten. De reden is duidelijk: motorfabrikanten verkopen gemakkelijker motoren als er ook een boot aan vast zit. De keuze viel op Micore en daarmee zet Honda de deur open voor introductie op de Nederlandse markt.

 
 

Boottest - Stormer Patrol

Maandenlang hebben we er voor ons televisieprogramma aan gewerkt en net voor het voorjaar was de ‘Patrol’ klaar. Hoe vaart nu zo’n aluminium patrouillevaartuig en wat hebben we tijdens de bouw over het hoofd gezien?

 
 

Boottest - Duffy 21

Wie denkt dat elektrisch varen een nieuwe trend is, heeft het mis. Al meer dan 30 jaar geleden werden er in Californie op grote schaal elektrische boten geproduceerd.  In 1970 introduceerde Marshall Duffield, bijnaam Mr. Duffy,  een elektrisch varen-concept en bracht dat onder de naam Duffy op de markt.

 
 

Boottest - Zuidkaper 48

De 48 voet Zuidkaper is een perfect voorbeeld van ambachtelijk Hollands vakmanschap, gecombineerd met de modernste techniek. gebouwd door een bescheiden Superjachtwerf.

 
 

Boottest - Ranieri 18 Voyager

Consoleboten worden vaak in serie gebouwd, waardoor ze goedkoper zijn dan de meeste met de hand gebouwde boottypes zoals de sloep. Het vaarplezier hoeft er niet minder om te zijn, zoals de Ranieri 18s Voyager bewijst.

 
 

Boottest - Sunrise 500

Varen kan vaak veel goedkoper dan je denkt, zeker als je afziet van zaken die veel mensen vanzelfsprekend vinden. Zoals een dieselmotor in een sloep. Een voorbeeld van zo’n outboardsloep is de Sunrise 500, die compleet met motor, kussens, kap en kabelaring nog geen 17.000 euro kost.

 
 

Boottest - Interboat 22 Xplorer

Epco test op de Vecht de Interboat 22 Xplorer. Deze klassieke overnaadse spiegelsloep is een van de succesnummers van de Interboat werf.

 
 

Boottest - Bayliner 642

De nieuwe Bayliner 642 is een slimme boot van zo’n zes meter met enorm veel mogelijkheden. Het is een cuddy, dus een sportboot met een kajuitje onder het voordek.

 
 

NIEUWE BOTEN

Corona Classic 93

Dit jaar wordt in Leiderdorp de nieuwe Corona Classic 93 gebouwd. Het is een variant op een bekend en beproefd thema, een no nonsense boot voor een aantrekkelijke prijs.

 

NIEUWE BOTEN

60 voet motorjacht Jongert

Bij de Noord Hollandse werf Jongert is een bijzonder superjacht te water gelaten. Het custom built 18 meter lange aluminium motorjacht zal varen rond Mauritius.

 

NIEUWE BOTEN

X-Yachts introduceert X6

X-Yachts introduceert het eerste model in een geplande nieuwe reeks van snelle toerjachten gericht op 'blue water sailing', de X6.
 

NIEUWE BOTEN

Mulder bouwt 34 m jacht

Behalve dat dit het grootste is dat Mulder tot dusver bouwt, zal dit ook Mulder’s eerste jacht zijn dat over de 300 GT wordt gebouwd.
 

NIEUWE BOTEN

Boot voor de Oranjes?

Superjachtbouwer Feadship uit Aalsmeer heeft een superjacht ontworpen voor koning Willem-Alexander en zijn gezin. Niet dat de Oranjes een order hebben geplaatst.

 

NIEUWE BOTEN

Klein megajacht van Vri-Jon

In opdracht van een Duitse klant bouwt Vri-Jon een klein megajacht; de Utopia 85. Het aluminium schip is 17,5 meter lang en 4,8 meter breed.

 

NIEUWE BOOT

'Built by Mulder' Bellagio

De ‘Built by Mulder’ Bellagio is succesvol te water gelaten op de nieuwe locatie van Mulder Shipyard. Bellagio is een volledig aluminium jacht met een lengte van ruim zestien meter en een topsnelheid van 35 knopen.

 

NIEUWE BOTEN

SELAZZIO 95 SEA PALACE

ICON Yachts heeft in samenwerking met Motion Code: Blue een nieuw jacht ontworpen en gepresenteerd op de Monaco Yacht Show dit jaar: de Selazzio 95 Sea Palace.

 

NIEUWE BOTEN

Wordt dit ´s werelds snelste cruiser?

De Nederlandse catamarandesigner DNA Designteam uit Lelystad komt samen met de Amerikaanse catamaranfabrikant Gunboat met een veertig-voetscatamaran die wel eens de snelste toerboot kan worden die wereldwijd ooit is gebouwd.
 

NIEUWE BOTEN

De eerste Supiore trekt bekijks

Wat krijg je als je twee heren in een oranje elektrisch bootje op de grachten neerzet? Aanmoedigingen - "Mooie boot mannen!" - vanaf de kant, zo'n 68 duimen omhoog en enthousiaste Chinezen die erop los klikken met hun camera. Ja, de Supiore trekt bekijks.
 

NIEUWE BOTEN

Duitse budget cruiser

Het Duitse Varianta brengt met de nieuwe 37 een aantrekkelijk geprijsde cruiser op de markt. Deze zeilboot is vanaf ongeveer 90.000 euro verkrijgbaar.
 

BOOTTEST

Visserscomfort

Er is een grote groep milieubewuste watersporters waarbij het lijkt alsof varen bijzaak is. Want vissers gebruiken hun boot vooral als mobiele visstek.
 

BOOTTEST

De daysailer is voor fijnproevers

De 33 voet daysailer valt op door een combinatie van fraaie lijnen en sublieme afwerking. Het gevolg was een nominatie voor de HISWA zeilboot van het jaar.
 

NIEUWE BOTEN

Wordt zeeziekte iets van vroeger?

Gaat dit schip de oplossing bieden tegen het eeuwenoude fenomeen zeeziekte? Een Noorse firma zegt een schip te hebben ontwikkeld waarmee je niets meer van de golven merkt.
 

NIEUWE BOTEN

Persoonlijke duikboot voor de superrijken

Een nieuwe trend in de wereld van de superrijken die van watersport houden: het superjacht is uit, je eigen duikboot is in.
 

NIEUWE BOTEN

Is dit de meest exclusieve boot van Nederland?

De maritieme wereld is een levende legende rijker met de volledig in origineelstaat gerestaureerde Riva Aquarama Lamborghini.
 

NIEUWS

Motorjacht Mercedes

De ARROW460-Granturismo is het eerste motorjacht gemaakt door het Mercedes Benz-concern. Het definitieve ontwerp is afgelopen weekeinde op de Monaco Yacht Show aan het publiek gepresenteerd. Scheepsarchitectenbureau Van Oossanen uit Wageningen is bij het project betrokken.
 

BOOTTEST

Zweedse trein

Honda maakte onlangs bekend nauw samen te werken met een Zweeds merk consoleboten. De reden is duidelijk: motorfabrikanten verkopen gemakkelijker motoren als er ook een boot aan vast zit. De keuze viel op Micore en daarmee zet Honda de deur open voor introductie op de Nederlandse markt.
 

NIEUWE BOTEN

Nieuw model Rapsody

In 2011 heeft de oorspronkelijke eigenaar van Rapsody Yachts het merk weer teruggekocht. En nu komt er weer een nieuw model uit, de R32.
 

BOOTTEST

Redesign

Sinds 2009 is Victoire in handen van Shiprepublic, dat verjongde modellen van de succesvolle 37 en 42 voeters op de markt brengt.
 

TEST

Afmeren met 2 outborads wordt kinderspel

Afmeren kan gemakkelijker bedacht Yamaha en introduceerde in het Italiaanse Varazze het nieuwe Helm Master systeem.
 

NIEUWE BOTEN

AC-catamarans gaat veel sneller dan de wind

De AC 72 boten kunnen bij 20 knopen wind (5 Bft.) snelheden van meer dan 40 knopen (75 km/u) bereiken.
 

NIEUWE BOTEN

Contest 42CS

Op de HISWA te water 2013 presenteert Contest Yachts de Contest 42CS. De jachtbouwer uit Medemblik wilt hiermee zowel geinnen als zeilers aanspreken.

 

NIEUWE BOTEN

Nieuwe Elan 320

Met het zelfde design als de Elan 400 introduceert Elan Yachts nu de nieuwe Elan 320. Een compacte cruiser racer in twee verschillende uitvoeringen.

 

NIEUWE BOTEN

Mulder Favorite 1300 Cabrio

De Mulder Favorite 1300 Cabrio is de eerste Favorite in cabrio-uitvoering. Ook is het het eerste schip dat is afgebouwd op de nieuwe werf van Mulder Shipyard in Zoeterwoude.

 

NIEUWE BOTEN

Aelicia 77

Bij Jachtbouw Vels in Medemblik is de nieuwe Aelicia 77 klaar om aan de eigenaar te worden overgedragen. Op de HISWA te water was dit het grootste nieuwe jacht.

 

NIEUWE BOTEN

iCruzer30c

Voor zowel de toerliefhebber als de speedfanaat. Een moderne aluminium tender van alle gemakken voorzien. Zo karakteriseert NIDD Yachts de nieuwe iCruzer30c.
 

NIEUWE BOTEN

Benetti Ocean Paradise

Nederland is koploper als het gaat om het produceren van superjachten. Maar Italianen kunnen er ook wat van. Dat bewijst Benetti met haar schitterende Ocean Paradise.
 

BOOTTEST

Gestaalde weekender

In Nederland bestond er, voor de River Cruise 31 werd geintroduceerd, nog geen echte stalen weekender.
 

NIEUWE BOTEN

Nieuwe zinder 880

Tenderliefhebbers kunnen kennismaken met Zinder 880, de nieuwste tender in het premiumsegment.
 

Test Catfish 46

Betaalbare luxe

De staalbouw heeft het moeilijk. Daarom bedacht Gielissen Linskens, dat luxe jachten bouwt een beheersbaar bootconcept met een betaalbare indeling, waaronder de Catfish 46.
 

BOOTTEST

Stoere ijzervreter

Maandenlang hebben we er aan gewerkt en net voor het voorjaar was de ‘Patrol’ klaar.
 
10.2 °C
ZW2
 
files 196
159 km.
Beurs AEX
AEX 396.01
+ / - +0.39%

UW MENING:

Het is goed dat boetes voor overtredingen in de watersport zijn verhoogd


Verstuur

NIEUWSBRIEF

Meld je aan voor de Vaarkrant nieuwsbrief

De Vaarkrant nieuwsbrief brengt elke twee weken de hoogtepunten van het actuele watersportnieuws en tests van de meest bijzondere boten en watersportproducten. Ook komen de nieuwste trends op aan bod, evenals leuke gadgets, een spectaculaire video en exclusieve winacties. Meld je aan voor de Nieuwsbrief.