• Home
  • Contact
 • VaarTV
 • Engelandvaart
 • Week van de Watersport
 • Nieuwe boten
 • Tips & advies
 • Watersportbedrijven
 • Produkten
 • Boot kopen
 • Boot huren
 • TV
Zoeken
  Zoeken met  
6.7 °C
NNW4
 
files 116
84 km.
euro95
diesel
1,819
1,499
 
 

NIEUWE BOTEN

Jongert bouwt 60 voet motorjacht

Bij de Noord Hollandse werf Jongert is afgelopen week een bijzonder superjacht te water gelaten. Het custom built 18 meter lange aluminium motorjacht , genaamd Tommy zal na de tewaterlating gaan varen rond Mauritius.

NIEUWE BOTEN

X-Yachts introduceert X6

X-Yachts introduceert het eerste model in een geplande nieuwe reeks van snelle toerjachten gericht op 'blue water sailing', de X6.
 

NIEUWE BOTEN

Mulder bouwt 34 m jacht

Behalve dat dit het grootste is dat Mulder tot dusver bouwt, zal dit ook Mulder’s eerste jacht zijn dat over de 300 GT wordt gebouwd.
 

NIEUWE BOTEN

Boot voor de Oranjes?

Superjachtbouwer Feadship uit Aalsmeer heeft een superjacht ontworpen voor koning Willem-Alexander en zijn gezin. Niet dat de Oranjes een order hebben geplaatst.

 

NIEUWE BOTEN

Klein megajacht van Vri-Jon

In opdracht van een Duitse klant bouwt Vri-Jon een klein megajacht; de Utopia 85. Het aluminium schip is 17,5 meter lang en 4,8 meter breed.

 

NIEUWE BOOT

'Built by Mulder' Bellagio

De ‘Built by Mulder’ Bellagio is succesvol te water gelaten op de nieuwe locatie van Mulder Shipyard. Bellagio is een volledig aluminium jacht met een lengte van ruim zestien meter en een topsnelheid van 35 knopen.

 

NIEUWE BOTEN

SELAZZIO 95 SEA PALACE

ICON Yachts heeft in samenwerking met Motion Code: Blue een nieuw jacht ontworpen en gepresenteerd op de Monaco Yacht Show dit jaar: de Selazzio 95 Sea Palace.

 

NIEUWE BOTEN

Wordt dit ´s werelds snelste cruiser?

De Nederlandse catamarandesigner DNA Designteam uit Lelystad komt samen met de Amerikaanse catamaranfabrikant Gunboat met een veertig-voetscatamaran die wel eens de snelste toerboot kan worden die wereldwijd ooit is gebouwd.
 

NIEUWE BOTEN

De eerste Supiore trekt bekijks

Wat krijg je als je twee heren in een oranje elektrisch bootje op de grachten neerzet? Aanmoedigingen - "Mooie boot mannen!" - vanaf de kant, zo'n 68 duimen omhoog en enthousiaste Chinezen die erop los klikken met hun camera. Ja, de Supiore trekt bekijks.
 

NIEUWE BOTEN

Duitse budget cruiser

Het Duitse Varianta brengt met de nieuwe 37 een aantrekkelijk geprijsde cruiser op de markt. Deze zeilboot is vanaf ongeveer 90.000 euro verkrijgbaar.
 

BOOTTEST

Visserscomfort

Er is een grote groep milieubewuste watersporters waarbij het lijkt alsof varen bijzaak is. Want vissers gebruiken hun boot vooral als mobiele visstek.
 

BOOTTEST

De daysailer is voor fijnproevers

De 33 voet daysailer valt op door een combinatie van fraaie lijnen en sublieme afwerking. Het gevolg was een nominatie voor de HISWA zeilboot van het jaar.
 

NIEUWE BOTEN

Wordt zeeziekte iets van vroeger?

Gaat dit schip de oplossing bieden tegen het eeuwenoude fenomeen zeeziekte? Een Noorse firma zegt een schip te hebben ontwikkeld waarmee je niets meer van de golven merkt.
 

NIEUWE BOTEN

Persoonlijke duikboot voor de superrijken

Een nieuwe trend in de wereld van de superrijken die van watersport houden: het superjacht is uit, je eigen duikboot is in.
 

NIEUWE BOTEN

Is dit de meest exclusieve boot van Nederland?

De maritieme wereld is een levende legende rijker met de volledig in origineelstaat gerestaureerde Riva Aquarama Lamborghini.
 

NIEUWS

Motorjacht Mercedes

De ARROW460-Granturismo is het eerste motorjacht gemaakt door het Mercedes Benz-concern. Het definitieve ontwerp is afgelopen weekeinde op de Monaco Yacht Show aan het publiek gepresenteerd. Scheepsarchitectenbureau Van Oossanen uit Wageningen is bij het project betrokken.
 

BOOTTEST

Zweedse trein

Honda maakte onlangs bekend nauw samen te werken met een Zweeds merk consoleboten. De reden is duidelijk: motorfabrikanten verkopen gemakkelijker motoren als er ook een boot aan vast zit. De keuze viel op Micore en daarmee zet Honda de deur open voor introductie op de Nederlandse markt.
 

NIEUWE BOTEN

Nieuw model Rapsody

In 2011 heeft de oorspronkelijke eigenaar van Rapsody Yachts het merk weer teruggekocht. En nu komt er weer een nieuw model uit, de R32.
 

BOOTTEST

Redesign

Sinds 2009 is Victoire in handen van Shiprepublic, dat verjongde modellen van de succesvolle 37 en 42 voeters op de markt brengt.
 

TEST

Afmeren met 2 outborads wordt kinderspel

Afmeren kan gemakkelijker bedacht Yamaha en introduceerde in het Italiaanse Varazze het nieuwe Helm Master systeem.
 

NIEUWE BOTEN

AC-catamarans gaat veel sneller dan de wind

De AC 72 boten kunnen bij 20 knopen wind (5 Bft.) snelheden van meer dan 40 knopen (75 km/u) bereiken.
 

NIEUWE BOTEN

Contest 42CS

Op de HISWA te water 2013 presenteert Contest Yachts de Contest 42CS. De jachtbouwer uit Medemblik wilt hiermee zowel geinnen als zeilers aanspreken.

 

NIEUWE BOTEN

Nieuwe Elan 320

Met het zelfde design als de Elan 400 introduceert Elan Yachts nu de nieuwe Elan 320. Een compacte cruiser racer in twee verschillende uitvoeringen.

 

NIEUWE BOTEN

Mulder Favorite 1300 Cabrio

De Mulder Favorite 1300 Cabrio is de eerste Favorite in cabrio-uitvoering. Ook is het het eerste schip dat is afgebouwd op de nieuwe werf van Mulder Shipyard in Zoeterwoude.

 

NIEUWE BOTEN

Aelicia 77

Bij Jachtbouw Vels in Medemblik is de nieuwe Aelicia 77 klaar om aan de eigenaar te worden overgedragen. Op de HISWA te water was dit het grootste nieuwe jacht.

 

NIEUWE BOTEN

iCruzer30c

Voor zowel de toerliefhebber als de speedfanaat. Een moderne aluminium tender van alle gemakken voorzien. Zo karakteriseert NIDD Yachts de nieuwe iCruzer30c.
 

NIEUWE BOTEN

Benetti Ocean Paradise

Nederland is koploper als het gaat om het produceren van superjachten. Maar Italianen kunnen er ook wat van. Dat bewijst Benetti met haar schitterende Ocean Paradise.
 

BOOTTEST

Gestaalde weekender

In Nederland bestond er, voor de River Cruise 31 werd geintroduceerd, nog geen echte stalen weekender.
 

NIEUWE BOTEN

Nieuwe zinder 880

Tenderliefhebbers kunnen kennismaken met Zinder 880, de nieuwste tender in het premiumsegment.
 

Test Catfish 46

Betaalbare luxe

De staalbouw heeft het moeilijk. Daarom bedacht Gielissen Linskens, dat luxe jachten bouwt een beheersbaar bootconcept met een betaalbare indeling, waaronder de Catfish 46.
 

BOOTTEST

Stoere ijzervreter

Maandenlang hebben we er aan gewerkt en net voor het voorjaar was de ‘Patrol’ klaar.
 

BOOTTEST

Test Duffy 21

In 1970 introduceerde Marshall Duffield, bijnaam Mr. Duffy,  een elektrisch varen-concept en bracht dat onder de naam Duffy op de markt.
 

NIEUWE BOTEN

Boot in Audi stijl

Audi verkoopt herkenbaar gestylde auto's, maar nu heeft een Nederlandse werf een boot gestyld naar Audi concept.
 

NIEUWE BOTEN

Atlantis Verve Outboard

VIDEO Na het succes in Amerika is de Atlantis met drie buitenboordmotoren nu ook wereldwijd verkrijgbaar.
 

NIEUWE BOTEN

Steeler NG38

Steeler Yachts introduceert een 38-voets New generation Open Kuip model dat is ontworpen door Martin Bekebrede.
 

Licht en Schoon

Test Waarschip MY 10.0

De naam Waarschip is voor veel mensen synoniem met snelle, houten, overnaads gebouwde zeiljachten, maar dat gaat niet meer op. De laatste jaren legt de Groningse werf zich toe op de bouw van composiet motorjachten, bij voorkeur met elektrische aandrijving.
 

NIEUW

Elan Power 30

Elan Motor Yachts komt nu met een spiksplinternieuw model; de Elan Power 30. Dit compacte en sportieve motorjacht is geschikt voor het hele gezin.
 

BOOTTEST

Test Cap Camarat 6.5

Wereldwijd geniet Jeanneau’s  Cap Camarat-serie grote bekendheid; niet zo verwonderlijk voor een boot die al 30 jaar in productie is.
 

NIEUWS

Claasen 60 voet

Claasen Shipyards in Zaandam is bijna klaar met de bouw van een 60 voet Pilot Cutter. Het klassiek gelijnde hightech jacht is een ontwerp van Gerard Dijkstra en Partners en is gebouwd in opdracht voor een Nederlandse eigenaar.
 

BOOTTEST

Test Zuidkaper 48

De 48 voet Zuidkaper is een perfect voorbeeld van ambachtelijk Hollands vakmanschap, gecombineerd met de modernste techniek. gebouwd door een bescheiden Superjachtwerf.
 

NIEUW

Rapsody Yachts R32 en R38

Rapsody Yachts lanceert aankomende zomer twee nieuwe modellen: R32 en R38. Deze nieuwe jachten zijn een update van de populaire R30 en R36.
 

BOOTTEST

Ranieri 18 Voyager

Consoleboten worden vaak in serie gebouwd, waardoor ze goedkoper zijn dan de meeste met de hand gebouwde boottypes zoals de sloep. Het vaarplezier hoeft er niet minder om te zijn, zoals de Ranieri 18s Voyager met Honda BF 90 bewijst.
 

BOOTTEST

Sloepvermomming

Varen kan vaak veel goedkoper dan je denkt, zeker als je afziet van zaken die veel mensen vanzelfsprekend vinden. Zoals een dieselmotor in een sloep. Een voorbeeld van zo’n outboardsloep is de Sunrise 500, die compleet met motor, kussens, kap en kabelaring nog geen 17.000 euro kost.
 

BOOTTEST

Snel & Stabiel

De Weta komt uit Nieuw Zeeland en won bij de introductie direct de prijs voor innovatie en creativiteit.
 

BOOTTEST

Snel en Hufterproof

De Vision 600 is ontwikkeld omdat veel huurders vroegen om een snellere kielboot dan de Polvalk en de Efsix.
 

NIEUWE BOOT

Cigarette AMG Electric Drive

In navolging van onder andere Jaguar heeft Mercedes zich nu ook op een watersportproject gestort.
 

NIEUW PRODUCT

Drijvende caravan

Kunt u niet kiezen tussen een caravan of boot? Met de ARC vouwwagen staat u nooit meer voor deze moeilijke keuze.
 

BOOTTEST

SeaRay 280 Sundeck

Als grootste werf ter wereld is SeaRay weer goed voor vele nieuwe boten en een ervan is de SeaRay 280 Sundeck.
 

NIEUWE BOOT

Axonite 57

In navolging van de Axonite 69, die in 2010 tewater ging, is er nu de Axonite 57.
 

BOOTTEST

De Jong vlet 7,50

Jachtwerf de Jong in Joure is een werf met een lange historie die nog altijd oogstrelende vletten bouwt.
 

NIEUWE BOOT

Langweerder 700 Tender

De Langweerder Sloep komt naar Boot Holland met een compleet nieuw model.
 

NIEUWE BOOT

Mochi Dolphin 74’ Cruiser

De nieuwe Dolphin 74' Cruiser, op de markt sinds 2012,  is ideaal voor lange tochten op de open zee.
 

NIEUWE BOOT

De Falcon; sportief, veilig en toegankelijk

De Falcon is het resultaat van de bevinding dat zeilboten aan vernieuwing toe zijn.
 

BOOTTEST

Zonder handschoenen - Boottest Nacra 17

Het grootste vaderlandse nieuwe boten succes kwam afgelopen jaar op naam van Nacra.
 

NIEUWE BOOT

Super Lauwersmeer Discovery 45

De Super Lauwersmeer Discovery 45 wordt gekenmerkt door zijn ranke strakke belijning.
 

NIEUWE BOOT

Hollander Trend 32

Vedette Jachtbouw introduceert naast de Vedette een compleet nieuwe lijn: de Hollander Trend.
 

NIEUWE BOOT

Hallberg Rassy 55

De 16,8 meter lange HR is de primeur van Hallberg Rassy en volgt daarmee de 64 voeter op.
 

NIEUWE BOOT

Winner 9.00

De nieuwe Winner 9.00 is pas het vijfde model in 25 jaar Winner Yachts op de markt brengt.
 

NIEUWE BOTEN

XP 33 en XP 50

Het Deense X-Yachts komt met maar liefst twee primeurs naar Boot Düsseldorf.
 

NIEUWE BOTEN

Intender 760

Interboat begint het jaar met de presentatie van de splinternieuwe Intender 760.
 

BOOTTEST

Marathonjacht - Test NED 70

Het zou toch wat zijn als de NED 70 in 2013 HISWA Motorboot van het Jaar wordt.
 

NIEUWE BOOT

Vernieuwde Oyster 575

Het Britse Oyster Shipyard vernieuwde haar 17,5 meter lange 575.
 

NIEUWE BOOT

Nominatie Jetten 44 Sedan

De Jetten 44 Sedan is een van de schepen die genomineerd is voor de titel ‘European Powerboat of the Year’.
 

NIEUWE BOOT

Monte Carlo met Tulpenboeg

Het Franse Beneteau komt naar Boot Düsseldorf met een nieuw Monte Carlo luxe flybridge motorjacht.
 

BOOTTEST

Rokkenjager - Test Longisland 40 Runabout

Een van de drie boten in de strijd om de titel motorboot van het jaar is de LongIsland 40 runabout.
 

NIEUWE BOOT

Dual Console Whaler

Boston Whaler introduceert een nieuwe serie Vantage jachten van 23 en 27 voet. Zogenaamde ‘Dual Console Boats’.
 

NIEUWE BOOT

De nieuwe Elan 400

Met de vernieuwing van de Elan Performance range, is er nu de allernieuwste Elan-telg: de Elan 400.
 

NIEUWE BOOT

Contest 52 MC

Het familiebedrijf uit Medemblik heeft besloten zich aan te passen aan de wensen van haar klanten.
 

NIEUWE BOOT

45 Gently Low Bridge

Naas het succesvolle model de Gently 36 coupé is er nu ook een bijzondere Serious Yachts 45 Gently.
 

NIEUWE BOOT

Hollander Trend 32

Vedette Jachtbouw introduceert naast de Vedette een compleet nieuwe lijn: De Hollander Trend.
 

NIEUWE BOTEN

Twee nieuwe modellen

Saffier Yachts introduceert twee nieuwe jachten de Saffier Se 33 Cabrio en de Saffier Sc 8 m Cabin.
 

NIEUWE BOOT

SwedeStar 415

De SwedeStar 415 is de grote (41 voeter) zus van de SwedeStar 370, die werd geïntroduceerd in 2006.
 

LUCHT, WIND & WATER

Opblaasbare zeilboot to-go

DinghyGo is de naam van misschien wel de meest aandoenlijk ogende zeilboot die er te verkrijgen is.
 

UW MENING:

Het is goed dat boetes voor overtredingen in de watersport zijn verhoogd


Verstuur