Nieuws/Vrij

Statham slaat door

Parker

Door Marisia Cardoso

Ook in 2013 timmert Jason Statham vrolijk verder aan zijn toch al indrukwekkende actie-oeuvre. Dat doet hij met Parker waarin de voormalig schoonspringer rouwdouwer Parker speelt, een gentlemandief met de beroepsethiek van Robin Hood. Hij steelt van de rijken en zorgt dat er geen gewonden vallen.

Als Parker na een omvangrijke geldroof door zijn handlangers wordt verraden en neergeschoten, bromt hij: „Als ik over me heen laat lopen, wordt mijn leven een chaos.”

En dan weet iedereen dat het hoog tijd is om dekking te zoeken, zeker degenen die Parkers vertrouwen hebben beschaamd.

Na Point Blank (1967) en Payback (1999) is ook Parker een actiethriller, die is gebaseerd op de misdaadromans van schrijver Donald E. Westlake met beroepscrimineel Parker in de hoofdrol.

En net als z’n twee voorgangers is ook deze film een kiezelhard wraakdrama waarin Jason Statham doet waar hij goed in is: meedogenloos om zich heen slaan en schieten.

Zo leuk of zo spannend als Crank wordt Parker van regisseur Taylor Hackford ( Ray, The Devil’s Advocate) nergens. Maar Stathams ’coolness’ is aanstekelijk en z’n oneliners zijn geestig. Daarom zullen zijn fans zich prima vermaken met dit testosteronfeest dat in Jennifer Lopez, Nick Nolte en Michael Chiklis een alleraardigste ondersteunende cast kent.

POPULAIRE VIDEO'S