Nieuws/Vrij

Eén Lamborghini Sesto Elemento naar Nederland

Door Sjoerd Bilsen, van

Lamborghini kondigt naar verwachting spoedig aan een gelimiteerde reeks van de Sesto Elemento-concept car uit te brengen. Hoeveel exemplaren in totaal beschikbaar komen, is niet bekend. vast staat dat de fabrikant uit Sant'Agata Bolognese al één officiële order uit Nederland op de burelen heeft liggen!

Wie de gelukkige eigenaar is, is niet bekend. Dealer Hessing uit Utrecht houdt de kaken stijf op elkaar. "Wij doen geen uitspraken over onze klanten," legt het bedrijf uit. De Lamborghini-vertegenwoordiger wil niet eens bevestigen dat er een order vanuit Nederland is. Officieel is de auto zelfs niet te koop, vandaar.

De Sesto Elemento is een automobiel kunststuk. Je kunt hem na het achter laten van waarschijnlijk een kleine twee miljoen euro bij de Italiaanse fabriek ophalen en vervolgens thuis in de garage of mega-vitrine wegzetten. De wagen beschikt namelijk niet over een typegoedkeuring. Rijden op de openbare weg is voor de naar verluidt tien gelukkige kopers verboden.

Het sportwagenmodel van Lamborghini is uniek. Niet alleen door zijn gelimiteerde oplage, de bolide is met uitzondering van de tiencilindermotor geheel van carbon fibre vervaardigd, inclusief wielen en uitlaat. Dat maakt hem superlicht, namelijk 999 kg! Door zijn lage gewicht komt de pk/gewichtsverhouding van de 570 pk sterke sportwagen op een zeer gunstige 1,75 kg/pk. In vergelijking met de Gallardo Superleggera -net zo sterk, fors zwaarder- sprint de Lambo in slechts 2,5 seconde naar de 100 km/h, een volle seconde rapper dan zijn broeder.

Met de Sesto Elemento slaat Lamborghini een voor het merk nieuwe weg in. Niet langer draait het voor de technici om meer motorvermogen om de sportwagens nog sneller te maken, lichtgewicht is het toverwoord. De nieuwe generatie Lambo's, te beginnen met de opvolger van de Murciélago, zullen grotendeels uit koolstofvezel zijn vervaardigd.