Nieuws/Vrij

Samen tegen eenzaam

Week tegen de Eenzaamheid

Hollandse Hoogte

Meer dan een miljoen Nederlanders voelen zich eenzaam. Om hier aandacht voor te vragen staat deze week in het teken van de eenzaamheid.

Hollandse Hoogte

De Week tegen de Eenzaamheid is een initiatief van Coalitie Erbij en dient om aandacht te vestigen op de eenzaamheid die in ons land heerst.

Activiteiten

Van groepswandeling tot maaltijd, deze week hoeft niemand zich alleen te voelen. In het hele land worden ‘Kom erbij’-activiteiten georganiseerd. In Alblasserdam bijvoorbeeld wordt deze zaterdag een festivaldag georganiseerd met workshops en ‘de Langste Theetafel’. In Dordrecht wordt op verschillende dagen een workshop ‘signaleren van eenzaamheid’ gegeven. Eenzaamheid kan daardoor eerder opgemerkt en hopelijk voorkomen worden. In Ommen wordt er op verschillende avonden samen gegeten. Bakker Ten Brinke werkt samen met de vrijwillige thuiszorg aan een gebakjesactie. Ze moedigen mensen aan om twee gebakjes te kopen en eens op bezoek te gaan bij iemand die weinig sociale contacten heeft. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten bij jou in de buurt op www.samentegeneenzaamheid.nlEenzaamheid voorkomen of bestrijden, hoe doe je dat eigenlijk? Je leest het dit weekend in VRIJ Magazine.