Nieuws/Vrij

Blog Ouwe jongens

Paasblues

1 / 2

TMG

Met al die wedstrijdjes vér plassen tussen de Grote Leiders van de afgelopen tijd had het zomaar een dramatisch paasweekend kunnen worden.

1 / 2

TMG

Captain America had net wat Afghaans gebergte gereorganiseerd en ontdaan van enge holbewoners met de Moeder Aller Bommen, of de Rode Tsaar liet doorschemeren dat hij de beschikking heeft over de Vader Aller Bommen die veel meer schade kan aanrichten. Spierballenvertoon om zijn vriend Koning Gifgas te beschermen.

En een stukje verderop in Azië dreigde het feest op de Dag van de Zon een knalfuif te worden, toen twee mannen die strijden om de titel van ‘Grote Leider met het mafste kapsel’ hun Stratego-dozen omkeerden. De een stuurde een armada, de ander hield een ‘vlootschouw’ op het vaste land. En alleen omdat de jongste proefraket faalde als een vuurpijl in de regen, bleef het rustig.

Weer wat verderop speelde een besnorde wereldleider de nieuwste akte in zijn Führer-imitatie om langs ‘democratische’ weg alleenheerser te worden in zijn eigen land. En of dat niet genoeg is, verspreidt hij via zijn ‘lange (d)arm’ zijn giftige grote boodschappen en werpt ze uit over aanhangers in den vreemde. Zijn verkiezingsbelofte om de doodstraf weer in te voeren wordt nu actueel.

Kortom een bak ellende op het wereldtoneel. En wat deden de Polderlanders om zich te wapenen tegen al dat potentiële onheil? Niets. Of je moet het massaal hamsteren van de paasboodschappen meetellen.

Nee, wij lagen nog in katzwijm vanwege de intocht van twee dikke bamboevreters die volk en vaderland hebben moeten verlaten om opgesloten te worden in een dierentuin op de Heuvelrug. Het land van de melkkoeien is er weer twee rijker, want elke scheet van deze zwart-witte beesten wordt gebruikt om de hype groter te maken, zodat de kassa harder rinkelt.

De lust om vrolijk eieren te zoeken en kaarsjes op te steken was dan ook ver te zoeken. In plaats daarvan heb ik mijn favoriete paasfilm ‘Life of Brian’ weer eens bekeken.

Een briljante vertolking van het verhaal van Jezus door de mannen van Monty Python uit een tijd dat je nog grappen kon maken over een geloof zonder het risico onthoofd te worden gelijk een eitje bij het paasontbijt.

Los van de geweldige Britse humor, bevat de film wat mij betreft een van de belangrijkste levenslessen: ‘life’s a piece of shit, when you look at it… But always look on the bright sight of life.’ Want met de panda’s gaat het reuze!

POPULAIRE VIDEO'S