Nieuws/Vrij

Reizen

Uit & Thuis

1 / 3

.

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

1 / 3

.

'Winkelen en naar iglocafé'

 

'Een van mijn beste vriendinnen doet sinds januari een minor in Oslo en ik ga bij haar op bezoek.

Ik heb vaker gevlogen, maar dit is de eerste keer dat ik helemaal alleen vlieg.

Mijn eerste keer in Noorwegen. Ik ben heel benieuwd hoe het land eruitziet, want ik heb gehoord dat het heel mooi is.Eerst slaap ik een nachtje bij die vriendin die momenteel in Lillehammer woont. Maar dat is vooral een goede plek om te gaan skiën en ik kan niet skiën. Bovendien dooit het al, dus dat zou sowieso niet lekker zijn.

Daarna slapen we samen nog twee nachten in een hotel in Oslo. Wat we precies gaan doen, weet ik nog niet. Ik heb me ook niet echt ingelezen, want zij zit daar al drie maanden en ze is ook al vaker in Oslo geweest.

Ik geloof dat we naar een soort iglocafé gaan - een kroeg die helemaal van ijs is - en verder een beetje winkelen en kijken wat er op ons pad komt.

Ik laat me gewoon verrassen." 

WieAstrid Biemans (22)BestemmingOsloAccommodatiebij vriendin en twee nachten in Comfort Hotel Karl JohanTijd4 dagenRedenvriendin opzoeken

 

'Op reis met een kleintje'

 

'We zijn begonnen met een dag in Dubai, daarna naar Bali, ruim een week. Vervolgens naar Nusa Lembongan, Gili Air en Lombok.

We hebben vroeger veel gebackpackt en toen we een kleintje kregen, vroegen we ons natuurlijk af of we dat konden blijven doen. We wilden het heel graag, dus we hebben het gewoon geprobeerd. Het ging best goed. Zijn vliegticket kostte bijna niets en in het vliegtuig paste hij nog net in zo'n hangwiegje, dus hij hoefde niet op schoot te slapen.

Indonesië zelf is heel kindvriendelijk. In restaurants gingen ze hem meteen vermaken en met hem spelen. Dan konden wij ook een beetje rustig zitten. Ideaal. Bali is ook redelijk westers, daar heb je kinderstoelen en kun je goed aan luiers komen.

Lombok was het leukst. Niet zo druk, maar mooi. Bergen, palmbomen, jungle en als je een beetje zoekt, heel mooie strandjes en baaitjes. De Indonesiërs noemen Lombok het Bali van 20 jaar geleden. Het is nog niet zo verwesterd."

 

WieSteven Annegarn (33), Ramona van 't Sant (34) en Jesse (14 maanden)WoonplaatsAlmereTerug uitIndonesiëAccommodatiehotels, guesthouses, homestayTijd30 dagenRedenvakantie

 

 

Lees meer over

Gerelateerde artikelen