Nieuws/Vrij

De aantrekkelijkste vakantielanden

1 / 11

Hollandse Hoogte

Als het om vakantiebestemmingen gaat, heeft iedereen natuurlijk zijn of haar eigen voorkeuren. Een helpende hand kan natuurlijk wel handig zijn, dus heeft het World Economic Forum een lijst gemaakt van de meest aantrekkelijke vakantielanden ter wereld.

1 / 11

Hollandse Hoogte

De onderzoekers kijken naar zaken als veiligheid, natuur, infrastructuur, gezondheid en de prijs-kwaliteitsverhouding. Dat heeft de volgende top tien opgeleverd:

 

10. Zwitserland

Vooral de Alpen trekken toeristen naar Zwitserland, maar ook het natuurlijk schoon en de hygiëne zijn er goed. Skiën en wandelen zijn de belangrijkste activiteiten.

 9. Canada

De diversiteit van het op-één-na grootste land ter wereld is de belangrijkste trekpleister van Canada. Toeristen trekken voornamelijk naar de drie grootste steden: Montreal, Toronto en Vancouver.

 8. Italië

De eeuwenoude cultuur en beroemde keuken zijn jaarlijks goed voor 50 miljoen toeristen over de vloer in Italië. Dat levert het land $176 miljard op.

 7. Australië

The Great Barrier Reef, Kangaroo Island en steden als Sydney en Perth zorgen voor veel aandacht voor Australië. Ook de overweldigende natuurpracht en het fijne klimaat  dragen bij aan de populariteit van het continent.

6.  De Verenigde Staten

Een combinatie van spannende steden en mooie natuur zorgt ervoor dat de VS de meeste toeristen ter wereld trekt. Chicago, New York en San Francisco zijn favoriet in de eerste categorie, Yellowstone National Park en The Grand Canyon doen het goed in de tweede.

 5. Verenigd Koninkrijk

Maar liefst negen procent van het totale nationaal inkomen van Groot-Brittannië is afkomstig van toerisme. Hoofstad Londen is de meest bezochte stad ter wereld.

 4. Japan

Het land van de rijzende zon is nog altijd populair onder toeristen. In 2016 bezochten 24 miljoen reizigers het land, waarvan maar liefst twintig plekken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

 3. Duitsland

Voor Nederlanders klinkt het misschien een beetje gek, maar Duitsland is het op-zes-na meest bezochte land ter wereld en Berlijn is na Londen de meest bezochte stad.

 2. Frankrijk

De kunst en de rijke geschiedenis zorgen ervoor dat Frankrijk zo hoog op deze lijst staat. Parijs is de vierde meest bezochte stad ter wereld.

 1. Spanje

Prachtige kusten, steden vol cultuur en bezienswaardigheden en natuurlijk geweldig weer: allemaal redenen dat Spanje de meest aantrekkelijke toeristische bestemming is.

En mocht je je nou afvragen waar Nederland op deze lijst staat: dat is plek zeventien. Helaas is dat wel een daling van drie plekken ten opzichte van 2015, de laatste keer dat het onderzoek is gehouden.

POPULAIRE VIDEO'S