Nieuws/Vrij

#surinaams

Recept: Vurige kippenlevertjes

TLG

De culinaire hashtag-fotopagina in VRIJ van deze week staat geheel in het teken van de #surinaams. Wil je zelf aan de slag? Misschien valt dit recept van Felix Wilbrink bij je in de smaak.

TLG

Benodigdheden:

  • 500 gram kippenlevertjes
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 theelepel masala
  • 1 Madame Jeanette of Spaanse peper
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • snufje zout
  • 1 ui, gesnipperd

Bereiding:

Op z'n Surinaams... Spoel de levers eerst af onder de kraan, dan velletjes weghalen, en in stukjes snijden. Alle stukjes met een vork prikken (dan spatten ze niet uit elkaar). Ontdoe de Madame Jeanette van de zaadjes en snij in kleine stukjes. Meng vervolgens de knoflook, zout en Madame Jeanette door elkaar en doe de stukjes kippenlever hierdoorheen. Laat de kippenlever even trekken in de marinade.

Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de versnipperde ui. Bak dan in het uienmengsel de eetlepel masala. Roer dit alles goed om en na een minuut gaan de gemarineerde leverstukjes hier ook in. Bak alles goed door, zodat ze rondom mooi goudbruin zijn geworden. Serveer de gebakken kippenlevertjes met rijst en komkommer op azijn.

Lees meer over

POPULAIRE VIDEO'S