Nieuws/Vrij

Reizen

Uit & Thuis

1 / 3

TLG

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

1 / 3

TLG

'Poolse 'stage' korfbalteam'

 

Trainer Erwin Bartman: ,,We zijn uitgenodigd om tegen de nationale ploeg van Polen te komen spelen. Nederland staat aan de top van de internationale korfbalwereld en voor de Polen is het lastig om goede tegenstanders te vinden. Ze missen competitie.

Daarom vraagt hun Nederlandse trainer maandelijks een team uit ons land om daar te komen trainen en wedstrijden te spelen. Wij reageerden op zijn online oproep geplaatst.

Voor ons is dit een hele mooie kans. Je krijgt als amateur niet snel de gelegenheid om tegen een nationaal team te spelen! Op dit niveau - tweede klasse - is het bijzonder om voor een trainingsstage naar het buitenland te gaan. We hebben een heel jong team met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar, en de heren en dames zijn heel enthousiast.

Dit weekeinde is vrijwillig en toevallig hebben we meer heren dan dames mee omdat een aantal vrouwen op vakantie is.

We verblijven in een hotel in een buitenwijk van Warschau. De komende dagen brengen we de meeste tijd door in de sporthal waar het Poolse team traint. Zaterdag en zondag spelen we een soort interland. Officieel duurt het programma tot en met zondag, maar we plakken er een dag aan vast voor sightseeing." 

Wiekorfbalteam HKCBestemmingWarschau, PolenAccommodatiehotel MrowcaTijd4 dagenRedentrainingsstage

 

'Nieuw-Zeeland natuurparadijs'

 

'Een vriendin van ons doet onderzoek in Australië en zij is naar Nieuw-Zeeland gekomen om samen met haar vriend en met ons een rondreis te maken. Nieuw-Zeeland stond niet bovenaan ons lijstje, maar het was supertof. Alsof je een wereldreis maakt in één land: zoveel te zien en te doen. Die vriendin kent allerlei mensen die er al eens waren geweest, dus zij had een plan gemaakt met wat we ongeveer zouden doen op een dag.

Heel fijn, want daardoor konden we onze tijd nuttig besteden. De 'heli hike' was fantastisch. Je wordt met een helikopter afgezet op een gletsjer om er te wandelen. Heel indrukwekkend. Ook de overnight cruise was heel gaaf omdat je langs allerlei fjorden vaart waar je bijna alleen natuur ziet. Zo mooi! We hebben heel veel gezien, maar desondanks waren vier weken nog te kort. We hadden nog veel meer kunnen doen; we hebben concessies gedaan.

De eerste twee weken reden we met z'n vieren in de camper op het Zuidereiland, de laatste twee met de auto op het Noordereiland. Onze vriendin is terug naar Australië en haar vriend is een paar dagen met haar meegegaan. Een tip: zorg dat je een goede vlucht boekt. De reis is lang, dus wij betaalden liever iets meer waardoor we gelukkig maar één overstap hadden."

 

WieSarah van Giels (31) en Jelle van Eijk (30)WoonplaatsEtten-LeurTerug uitNieuw-ZeelandAccommodatiecamper en AirBnbTijdeen maandRedenvakantie

 

 

Lees meer over

POPULAIRE VIDEO'S

Gerelateerde artikelen