Nieuws/Vrij

#high tea

Recept: Tea Brack

TLG

De culinaire hashtag-fotopagina in VRIJ van deze week staat geheel in het teken van de #high tea. Wil je zelf aan de slag? Misschien valt dit recept van Felix Wilbrink bij je in de smaak.

TLG

Benodigdheden:

  • 240 gr bruine suiker
  • 480 gr rozijnen en krenten, donkere en witte door elkaar
  • 6 dl lauwwarme sterke zwarte thee
  •  480 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 theel koekkruiden
  • 2 eieren
  • geklopt beetje melk 

Bereiding:

Staat de oven op 175 graden C? Mooi, dan kunnen we beginnen, wanneer je tenminste gisteravond het gedroogde fruit en de bruine suiker met lauw warme thee hebt overgoten. Goed roeren tot de suiker is opgelost.

Zeef de bloem met de koekkruiden boven een ruime kom. Klop de eieren krachtig en voeg toe, samen met het geweekte fruit. Als het heel erg droog voelt, hangt echt van het meel af, dan doe je er een klein scheutje melk bij.

Dit mengsel mag in een taartvorm of een flinke cakevorm, eerst bakpapier er in, natuurlijk, en leg een stuk klaar dat precies over de brack past. 90 minuten in de oven. Na 1 uur leg je het bakpapier op de brack om te voorkomen dat die te bruin wordt. Geen hete luchtoven gebruiken of dan slechts op 160 graden C. En dan na 3 kwartier al afdekken.

Lees meer over

POPULAIRE VIDEO'S