Nieuws/Vrij

100 JAAR REGENBOOGKLASSE

Olympische zeilers in de Regenboog

1 / 3

Regenboogclub

Het is dit jaar precies 100 jaar geleden dat de eerste Regenboog te water werd gelaten en dat wordt het gehele jaar door gevierd met allerlei bijzondere evenementen. Van 1 t/m 5 juni vindt het belangrijkste lustrumevenement plaats in Loosdrecht.

1 / 3

Regenboogclub

Tijdens Pinksteren wordt het hoofdevenement rondom 100 jaar Regenboog Klasse georganiseerd in Loosdrecht. Daar omtvangt de Koninklijke Watersport Vereeniging 'Loosdrecht' de Regenbogen en toeschouwers met open armen. De Regenboogclub heeft de ambitie om tijdens het evenement 100 regenbogen aan de start te krijgen. Op dit moment zijn al ruim 80 Regenbogen ingeschreven en dit is het grootste deelnemersveld sinds 1917!

Voor de viering van het jubileum zijn bekende Olympische zeilers, waaronder Dorian van Rijsselberghe, Lobke Berkhout, Dirk de Ridder, Roy Heiner, Gebroeders Van Werkhoven en Mark Neeleman uitgenodigd.

Deze Olympiërs uit verschillende Olympische zeilklassen, uit vele generaties, nemen het die dag tegen elkaar op. Dorian van Rijsselberghe, tweevoudig gouden medaille winnaar, is ook van de partij. Hij zal het opnemen tegen, onder andere, 470 topper Lobke Berkhout die een zilveren en bronzen medaille op haar naam heeft. Er hebben zich op dit moment 34 Olympiërs ingeschreven.

 

Van vrijdag 2 juni tot en met maandag 5 juni zullen de Loosdrechtse Plassen gevuld zijn met de reguliere Regenboogvloot en regenboogzeilers. Het zal een prachtig en uniek gezicht zijn om de 100 Regenbogen op deze plassen te zien varen.  De thuisbasis van dit evenement is de Koninklijke Watersport Vereeniging 'Loosdrecht', waar tijdens alle dagen voor het hele gezin een actief programma is gepland.

 

Dit jaar viert de Regenboogclub haar 100 jarige geschiedenis met vier hoofdevenementen. Met een tentoonstelling 100 jaar Regenboog, het boek 100 jaar Regenboog 'De Koningin van het Water' en een eigen kledinglijn zorgt de Regenboogclub dit jaar voor gespreksstof voor de komende 100 jaar. De volgende evenementen staan dit jaar op het programma:

1 t/m 5 juni 2017: 100 jarig lustrum evenement op Loosdrecht

23 juni t/m 17 september 2017: Tentoonstelling Fries Scheepvaartmuseum

19 t/m 25 augustus 2017: The Como Century Challenge in Italië

14 t/m 17 september 2017: NK Regenboog eeuwevenement Sneek

POPULAIRE VIDEO'S