Nieuws/Vrij

Culinair

Recept: muesli met #nootjes

.

Amandelen, cashewnoten, hazelnoten, walnoten of pistachenoten. De culinaire hashtag-fotopagina in VRIJ van deze week staat geheel in het teken van nootjes. Wil jij zelf aan de slag? Misschien valt dit lekkere ontbijtrecept bij je in de smaak.

.

Benodigdheden

350 gram havervlokken 100 gr ongezouten ongebrande noten, 50 gr sesamzaad, 80 gr zonnebloempitten, 60 gr kokosrasp, 60 gr gedroogde abrikozen (let op, zonder zwavel) 2 theel kaneel, beetje zeezout, 4 flinke eetl kokosolie en 6 eetl dadelstroop mag ook. Eeen geweldig product met een prachtige diepe smaak.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Hak de noten en de abrikozen grof en meng alles, behalve de abrikozen, goed door elkaar. Maak de kokosolie vloeibaar boven een klein pitje. Meng met de dadelstroop en giet dan over de mueslimix. Bedek een bakplaat met bakpapier en vet deze met een beetje olie in. Stort het mengsel uit, verspreid het zoveel mogelijk en zet het een dik half uur in de oven. Elke 7 minuten helemaal omscheppen. Uiteindelijk is het knapperig en mooi bruin. Laat afkoelen. Doe er nu de abrikozen doorheen. Stop in een goed afsluitbare pot. Serveer over echte yoghurt.