Nieuws/Vrij

Culinair

Recept: honingmeloen

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Lekker fris en ook een beetje zoet. Dit weekend smullen wij op onze culinaire fotopagina van meloen in verschillende soorten en maten. Met dit recept kan je zelf aan de slag.

Hollandse Hoogte / EyeEm Mobile GmbH

Als hapje grijpen veel mensen al snel naar bitterballen of andere caloriebommetjes. Misschien kun je je er niet veel bij voorstellen, maar het kan ook anders. Kijk maar eens naar het hapje van vandaag. We gebruiken alleen maar verse en gezonde ingrediënten bij de bereiding. Ook wel eens een lekker idee dat je gezond aan het snacken bent. Kun je tenminste flink dooreten...

Bereidingstijd: 5 minuten

Benodigdheden:

½ honingmeloen

2 eetlepels honing

½ limoen

1/3 rode peper

3 blaadjes verse basilicum

Bereiding:

Snijd de meloen in partjes en verwijder zaad en schil. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng de meloenstukjes met het sap van de limoen, de fijngehakte peper en basilicum en de honing. Verdeel het mengsel over kleine glaasjes.

Serveren: Zet de glaasjes op een mooi bord en leg er kleine lepeltjes naast.

POPULAIRE VIDEO'S