Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Kippenlevertjesstoofpot

Door Felix Wilbrink

En daar is Ineke de Vries-Vlaskamp, zoals altijd met een heerlijk gerecht. Mijn favoriete kippenlevertjes.

Banaan in gerechten, ben ikzelf niet zo gek op. Maar daarom ook geef ik af en toe ook het woord aan jullie. Want ik weet dat heel veel Nederlanders gek op fruit in het eten zijn. Ineke, dank voor de inzending.

Ze schrijft: “Verhit de olie in een steelpan en fruit daarin de kerriepoeder en de bloem twee minuten. Voeg de kokosmelk, sambal, het kippenbouillontablet en 50 ml. water toe, breng aan de kook en laat het 5 min. zachtjes doorkoken, af en toe roeren. Laat saus beetje afkoelen.

Halveer de levertjes en bestrooi met beetje kerriepoeder. In braadpan boter verhitten en de levertjes eventjes snel bruinbakken. Voeg de saus, de slagroom en de ketjap toe, voorzichtig omroeren en met deksel op de pan tien minuten zachtjes gaarstoven. Bananen in schijfjes snijden en er voorzichtig doorroeren. En nog één minuut verwarmen.

Eventueel nog een beetje kokosrasp erover strooien… Lekker met rijst en een pittige slasoort.”

Dank Ineke. En winterrecepten blijven welkom! f.wilbrink@telegraaf.nl

Nodig voor 4 personen

Voor de kerriesaus:

• 1 eetl olie

• 1 eetl bloem

• 1 ruime eetl kerrie, madraskerrie

• 200 ml kokosmelk

• 1 theel sambal oelek

• ½ kippenbouillontablet

Verder:

• 3 bananen

• 2 eetl citroensap

• 400 gr kippenlevertjes

• 1 theel kerriepoeder

• 50 gr boter

• 1/8 l slagroom

• 2 eetl ketjap manis