Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Toke Beerens

Octopus

Wat ligt er nou op mijn bord?

14 MRT 2017

Als je op reis bent, krijg je soms bijzondere gerechten voorgeschoteld. Iedere week vragen we een van onze VRIJ-redacteuren naar een bijzondere maaltijd tijdens een reis. Deze week: redacteur Toke Beerens in Barcelona.

“Eind februari was ik in Barcelona voor de technologiebeurs Mobile World Congress. Onze gastheer nam ons elke avond mee naar een ander restaurant waar steevast vis en schelpdieren op het menu stonden. Verse mosselen, garnalen, krab, calimari en vismousse passeerden de revue. Heerlijk!”

“Op de laatste dag besloot ik bij de lunch niet voor een veilig en tikje saai gerecht te gaan, maar te kiezen voor octopus. Ik wist echter niet exact wat me te wachten stond. Tot het moment dat het bord voor me werd neergezet met daarop twee grote tentakels en wat aardappels. Opeens was een veilig gerecht misschien toch wel fijn geweest, schoot er snel door mijn hoofd. Gelukkig smaakte het gerecht heerlijk, alhoewel ik moest wennen aan de rubberachtige textuur van de tentakels."

"Overigens is het niet aan te raden als lunchgerecht, want je zit heel snel vol. Verder dan één tentakel ben ik niet gekomen.”

 

Lees ook:

- Mosselen

- Kalfsmedaillions ‘Italian style’

- Kaiserschmarrn

- Gold Camel Burger

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%