Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Hundertwasser Haus
Hundertwasser Haus
Foto: Kim van Dam

Reizen

Genieten in Wenen

14 MRT 2017

Wenen is voor de achtste keer gekozen als beste stad om in te leven. In Amsterdam moeten we het doen met slechts de twaalfde plek. Maar wat heeft de Oostenrijkse hoofdstad nou te bieden, wat wij niet mogen missen?

Hundertwasser Haus

Hij wordt ook wel de Oostenrijkse Gaudi genoemd: kunstenaar en architect Friedensreich Hundertwasser. Begin jaren tachtig werd het door hem ontworpen fantasierijke wooncomplex midden in de stad gebouwd. Op zijn minst goed voor een kleurrijke foto.

Hotel Daniel

Vlakbij Wien Hauptbahnhof opende eind 2011 Hotel Daniel. Het hotel is bekend om de eyecatcher op het dak: een zeilboot van kunstenaar Erwin Wurm die over de rand hangt. Het café-restaurant, dat ook niet-hotelgasten verwelkomt, is gedecoreerd met jaren zestig-meubels, pallets, planten en spiegels. Vintage-liefhebbers die zich ook in deze stijl willen kleden, kunnen shoppen bij Carnaby.

Riesenrad
Riesenrad
Foto: Wien Riesenrad

Riesenrad

Eind negentiende eeuw werd het Weense reuzenrad gebouwd. De antieke attractie draait nog steeds. Op 65 meter hoogte heb je een uniek uitzicht over de historische binnenstad. Kinderen betalen online €4,50 en volwassenen €10.

Hotel Sacher

Wellicht een beetje cliché, maar wie in Wenen is hoort sachertorte te eten bij Hotel Sacher. Na het proeven van de donkere chocoladetaart, met een laagje abrikozenjam en ganache durven we die stelling niet te betwisten. Het is de 6,50 euro per punt waard.

Prunksaal
Prunksaal
Foto: .

Prunksaal

Met meer dan 10 miljoen verzamelingsobjecten is de Oostenrijkse nationale bibliotheek in het paleizencomplex Hofburg de grootste van het land. De barokke pronkzaal van twintig meter hoog met het met fresco's versierde plafond is een absoluut hoogtepunt. Ook zijn er verschillende musea aanwezig, zoals het Papyrusmuseum en het Literatuurmuseum, even verderop.

Naschmarkt

Naschmarkt is de beroemdste markt van Wenen. Je kunt er terecht voor producten uit alle windstreken: kruiden, specerijen, gerechten als Indiase curry en pasta, maar ook Weense schnitzel. Veel marktkramen zijn verbouwd tot kleine restaurants.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%