Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Telegraaf Media Nederland | Landelijke Media B.V., Amsterdam

Video: Boottest Dock Steel 650

IJzersterke werker

18 MRT 2017 Epco Ongering

Van een stoere werkboot verwacht je dat deze tegen een stootje kan en zonder mokken mens en materieel vervoert. De Dock Steel 650 kan dat en biedt nog iets meer. Een boot waarin je ook als ’gewone watersporter’ gezien wil worden.

De Dock Steel boten zijn ontworpen door Ron Wiegmans en deze ervaren bootbouwer is duidelijk geïnspireerd door Amerikaanse legerboten uit de jaren 50.

De stoere en snel gelijnde consoleboten zijn gemaakt van 4 mm zeewaterbestendig aluminium en het casco is inderdaad zo sterk als staal. In de V-bodem met terugvallende kimmen zitten veel langsverstevigingen en het geheel is hierdoor stijf en niet te zwaar.

De Dock Steel 650 is helemaal ingericht als multifunctionele werkboot. Achter de console is een brede bank met eronder een plek voor de brandstoftank en de accu.

De stuurpositie is ergonomisch goed doordacht. Er is geen windscherm, maar zo blijft de doorvaarthoogte beperkt tot 1,14 m. Voor de console is een bankje met bergruimte en ook onder het grote voordek is een ruime plek om spullen op te bergen. De zelflozende traanplaatvloer ligt zo dicht bij het water dat deze zelfs bij felle zon geen hitte afstraalt.

Ondanks de no-nonsense uitstraling is ook aan comfort gedacht. Maar het is beslist geen boot voor watjes die zeuren over lage rugleuningen of een Spartaanse zit.

Voor de aandrijving zijn buitenboordmotoren tot 150 pk beschikbaar. De testboot was voorzien van een 75 pk Mercury SeaPro viertakt motor.

De boot vaart langzaam, net als een sloep, en toont zich ondanks de geringe diepgang koersstabiel. Ook de draaicirkel is lekker klein. Op het ruime water blijkt de boot snel klimmend in plané te komen zonder te steigeren.

Je voelt aan alles dat dit een ijzersterke werker is, ook geschikt om er heel veel watersportplezier mee te hebben. Het casco is vanaf €15.350 te koop, maar voor de motor, kussens, rugleuning en wrapping zijn er extra kosten. De complete boot met 75 pk kost ongeveer

 

Cijfer 8,0

Comfort & Ruimte * * * *  
Ergonomie * * *    
Afwerking * * *    
Vaareigenschappen * * * *  
Prijs / Kwaliteit * * *    

 

Technische Specificaties:

Lengte: 6,50 m

Breedte 2,16 m

Diepgang 0,32 m

Waterverplaatsing 780kg

Motorisering 25pk tot 150pk

Prijs: casco vanaf €15.350

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%