Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: .

Boottest Galeon 305 HTS

Compacte sportkruiser

08 APR 2017 Alfred J. Boer

Van een gerenommeerde werf die al 35 jaar op de markt is mag je best wat verwachten en met die gedachte stappen wij aan boord van de Galeon 305.

Deze in Polen gebouwde boot is verkrijgbaar in drie versies, waaronder de geteste hardtop, aangeduid als HTS. Voor de aandrijving zorgt een Volvo D4 diesel met een vermogen van 260pk, naar keuze levert Galeon dit model ook met dubbele motorisering, zowel in diesel- als benzinevariant.

Over smaak valt uiteraard niet te twisten, maar ondanks de relatief hoge opbouw, mag het profiel geslaagd worden genoemd. De combinatie van een groot, donkergetint glasoppervlak en zwarte vlakken op de romp draagt hiertoe zeker bij. Bijzonder is het comfortabele zonnebed op het achterschip, waaronder Tony Castro Design een grote opbergruimte heeft gerealiseerd. Daarin is plaats voor bijvoorbeeld een opgevouwen rubberbootje.

De salon/stuurhut is dankzij het standaard gemonteerde schuifdak lekker licht en op de loungebank is het comfortabel toeven. Dit geldt ook voor de U-vormige zitgroep. De stuurpositie is zowel staand als zittend goed en de afstandsbediening is juist gepositioneerd. Benedendeks voorziet de Galeon 305 in een tot 2-persoonsbed om te bouwen dinette in het vooronder, een complete pantry, een natte cel en niet te vergeten: een onder de kajuitvloer geplaatste eigenaarshut.

Deze Galeon laat zich gemakkelijk besturen, vertoont geen moment vervelende trekjes en draait binnen 1,5 scheepslengte.

Stroomafwaarts noteren we op de Nieuwe Merwede een snelheid van 46 km/u; een waarde die stroomopwaarts nog altijd een top van 41 km/u oplevert.

Over de prijs/kwaliteitverhouding kunnen wij kort zijn: voor een vanafprijs van 145.000 euro beschik je over een aantrekkelijk ogende, compacte sportkruiser met vier volwaardige slaapplaatsen.

Cijfer 8,0

Constructie * * *    
Comfort & Ruimte * * * *  
Ergonomie * * * *  
Afwerking * * * *  
Vaareigenschappen * * * *  
Prijs / Kwaliteit * * * *  

 

Technische Specificaties

Lengte over alles: 9,56 m

Breedte: 2,99 m

Diepgang: 0,72 m

Gewicht: 5870 kg

Motorisering: vanaf 260 pk

Prijs vanaf: vanaf € 145.000

Meer informatie: www.klopwatersport.nl

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
ZW2
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%