Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Felix Wilbrink

Recept

Bak zelf een paasbrood!

10 APR 2017 Felix Wilbrink

De bakkers staken? We zullen het zien. Maar je hoeft niet zonder paasbrood te zitten hoor. Afgelopen weekeinde hielden we weer de VRIJ paasbakdag. Een geweldig leuke dag met enthousiaste bakkers. We hebben de heerlijkste broden gebakken, onder andere dit Paasbrood. Als je het nu maakt, is het met Pasen het allerlekkerst!

Nodig voor een Paasbrood

  • 300 gram bloem (Amerikaanse patent 14%)
  • 6 gram zout
  • 9 gram suiker
  • 30 gram verse bakkersgist
  • 150 gram melk
  • 50 gram ei
  • 50 gram boter
  • Vulling: 250 gram gewelde rozijnen en 50 gram gebruineerde gebroken hazelnoten

BEREIDING

Bloem, melk, suiker en zout mengen.

Ei toevoegen en mengen met verse bakkersgist en begin met kneden. Meng de boter in 3 fasen door het deeg en kneed tot een soepel deeg van 26 °C.

Draai voorzichtig de vulling erdoor heen. Maak van het deeg een punt.

Laat het deeg 30 minuten rijzen bij een omgevingstemperatuur van 30-31 °C. Rol met een stok (of een bezemsteel) het deeg in de breedte uit. Niet helemaal uitrollen maar totdat je twee dikke lippen krijgt.

Laat het deeg vervolgens 45 minuten rijzen bij een omgevingstemperatuur van 30-31 °C

Bakken op 190 °C voor 35 minuten. Na bakken insmeren met geklaarde roomboter.

Zalig Pasen!

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.62
+ / - +0.11%