Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

De aantrekkelijkste vakantielanden

11 APR 2017

Als het om vakantiebestemmingen gaat, heeft iedereen natuurlijk zijn of haar eigen voorkeuren. Een helpende hand kan natuurlijk wel handig zijn, dus heeft het World Economic Forum een lijst gemaakt van de meest aantrekkelijke vakantielanden ter wereld.

De onderzoekers kijken naar zaken als veiligheid, natuur, infrastructuur, gezondheid en de prijs-kwaliteitsverhouding. Dat heeft de volgende top tien opgeleverd:

Zwitserland
Zwitserland
Foto: W. Groenewoud

10. Zwitserland

Vooral de Alpen trekken toeristen naar Zwitserland, maar ook het natuurlijk schoon en de hygiëne zijn er goed. Skiën en wandelen zijn de belangrijkste activiteiten.

Foto: Hollandse Hoogte

9. Canada

De diversiteit van het op-één-na grootste land ter wereld is de belangrijkste trekpleister van Canada. Toeristen trekken voornamelijk naar de drie grootste steden: Montreal, Toronto en Vancouver.

Foto: REUTERS

8. Italië

De eeuwenoude cultuur en beroemde keuken zijn jaarlijks goed voor 50 miljoen toeristen over de vloer in Italië. Dat levert het land $176 miljard op.

Foto: Hollandse Hoogte

7. Australië

The Great Barrier Reef, Kangaroo Island en steden als Sydney en Perth zorgen voor veel aandacht voor Australië. Ook de overweldigende natuurpracht en het fijne klimaat  dragen bij aan de populariteit van het continent.

Foto: AFP

6.  De Verenigde Staten

Een combinatie van spannende steden en mooie natuur zorgt ervoor dat de VS de meeste toeristen ter wereld trekt. Chicago, New York en San Francisco zijn favoriet in de eerste categorie, Yellowstone National Park en The Grand Canyon doen het goed in de tweede.

Foto: Hollandse Hoogte

5. Verenigd Koninkrijk

Maar liefst negen procent van het totale nationaal inkomen van Groot-Brittannië is afkomstig van toerisme. Hoofstad Londen is de meest bezochte stad ter wereld.

Fuji
Fuji
Foto: Pixabay

4. Japan

Het land van de rijzende zon is nog altijd populair onder toeristen. In 2016 bezochten 24 miljoen reizigers het land, waarvan maar liefst twintig plekken op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

Foto: Hollandse Hoogte

3. Duitsland

Voor Nederlanders klinkt het misschien een beetje gek, maar Duitsland is het op-zes-na meest bezochte land ter wereld en Berlijn is na Londen de meest bezochte stad.

Foto: Hollandse Hoogte

2. Frankrijk

De kunst en de rijke geschiedenis zorgen ervoor dat Frankrijk zo hoog op deze lijst staat. Parijs is de vierde meest bezochte stad ter wereld.

Foto: Alina Wildenbeest

1. Spanje

Prachtige kusten, steden vol cultuur en bezienswaardigheden en natuurlijk geweldig weer: allemaal redenen dat Spanje de meest aantrekkelijke toeristische bestemming is.

En mocht je je nou afvragen waar Nederland op deze lijst staat: dat is plek zeventien. Helaas is dat wel een daling van drie plekken ten opzichte van 2015, de laatste keer dat het onderzoek is gehouden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.7 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%