Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Rene Bouwman

Binnenkijken

Sloopfout schot in de roos

15 APR 2017

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij Charlotte te Wierik en Jasper van Houwelingen uit Hengelo.

Oeps! Daar brak bij het sloopwerk een stukje stucwerk af. Zat er plotseling een gapend gat in de wand. Heel even schrok Jasper van Houwelingen uit Hengelo zich rot, totdat zijn vriendin Charlotte te Wierik zag wat er schuilging achter die stuclaag van hun nieuw aangeschafte jarendertigwoning. „Een schitterende bakstenen wand!”

Het was vervolgens snel besloten: die stuclaag moest eraf. Helemaal. „Het heeft ons heel veel tijd en werk gekost om die hele wand kaal te steken”, vertelt Charlotte: „Een goede beslissing. De wand geeft het huis veel warmte en steekt perfect af bij de betonnen gietvloer en de strakke inrichting.” Je hoort aan alles dat deze interieurontwerpster, die je op Instagram via @hundred.ninety kunt volgen, weet waar ze over praat. Charlotte: „Het huis is nog steeds niet helemaal af, maar nu de zwartstalen deuren in de keuken en de hal zijn geplaatst, komt het erg in de buurt.”

Foto: Rene Bouwman
Foto: Rene Bouwman

Deze prachtige twee-onder-een-kapper uit 1938 kwam mede dankzij Berner Sennenhond Brooklyn op hun pad. Charlotte: „Ik was met Brooklyn aan het wandelen en zag dat dit huurhuis werd leeggehaald. Het werd koop en we konden het voor een mooie prijs van de woningbouwvereniging aanschaffen.”

Maar oud was het wel. Zelfs aan de bedrading (nog van textiel!) was nooit iets gedaan. Een schone lei dus voor Charlotte. „Er zit veel grond bij, dus we hadden ruimte zat om een grote woonkeuken en een bijkeuken aan te bouwen.”

Foto: Rene Bouwman
Foto: Rene Bouwman

Want dat was precies waar het stel naar op zoek was geweest: meer ruimte. „Ons vorige huis was ook uit de jaren 30, dus daar ontbrak het niet aan, maar het was allemaal net te iel.”

Dat is nu wel anders. Het huis is zo groot dat Jasper en Charlotte er gewoon naar binnen fietsen. Jaspers vintage fietsen passen geweldig in het decor. Charlotte: „Ze worden dagelijks gebruikt. Niets is hier zomaar voor de pronk. Ik hou ervan als het ook nuttig is of een verhaal heeft.”

Bewoners

Charlotte te Wierik en Jasper van Houwelingen

Huisdieren

Hond Brooklyn

Oppervlakte

117 m2

Woz-waarde

€178.000

Kamers

4

Beste woonkoop

Stalen deuren

Woonstijl

urban vintage design

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.7 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.83%