Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Reizen

Waarom smaakt vliegtuigkoffie zo raar?

18 APR 2017

Iedereen die wel eens een kop koffie in een vliegtuig heeft gedronken, weet dat de smaak van deze bakkies pleur niet om over naar huis te schrijven is. Hoe komt dat toch?

Het ligt niet eens echt meer aan de bonen - veel vliegtuigmaatschappijen werken tegenwoordig samen met bedrijven als Starbucks of Dunkin' Donuts als het om de koffie gaat.

Toch gaat het ergens fout. De eerste plek: het water. Elk vliegtuig heeft een tank met water mee, maar dat is niet altijd het schoonste water. Uit een onderzoek uit 2012 blijkt namelijk dat zo'n 12 procent van de tanks coliforme bacteriën bevat. Dit wordt vaak gebruikt als indicatie dat er ook andere ziekteveroorzakende bacteriën aanwezig zijn. Niet heel schoon water, dus.

Dan is nog het feit dat water op vlieghoogte op een lagere temperatuur begint te koken, waardoor niet alle koffie goed opgenomen wordt in het water. En tenslotte zijn de omstandigheden in een vliegtuig - cabinedruk, droge lucht-  niet geweldig om de koffie goed te kunnen proeven, zo meldt Marie Claire.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 521.87
+ / - +1.0%