Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: TLG

#oranje

Recept: Koninginnesoep

21 APR 2017

De culinaire hashtag-fotopagina in VRIJ van deze week staat geheel in het teken van de #oranje. Koningsdag komt er immers weer aan. Wil je zelf aan de slag? Misschien valt dit recept van Felix Wilbrink bij je in de smaak.

Benodigdheden voor vier personen:

• 11/2 liter gezeefde en ingekookte kip- en kalfsbouillon

• 60 gr boter

• 60 gr bloem

• 100 gr kippendijvlees

• 100 gr kipfilet

• 1 deciliter room

• 1 eidooier

• 4 eetl doperwten uit de diepvries

• 4 eetl gekookte wortel in kleine blokjes

 

Bereiding:

Meng kip en kalfsbouillon door elkaar. Kook kippendijen en de kipfilet in de bouillon gaar. Snij in kleine blokjes. Doe het kippendijvlees samen met een paar scheppen bouillon in een blender. Draai glad. Voeg weer toe aan de warme bouillon.

Smelt de boter. Doe de bloem er in één keer bij, en roer tot een glad papje. Laat enkele minuten 'zweten'. Doe dan een lepel bouillon-met-puree erbij. Roer goed. Doe er weer wat bouillon bij, en roer tot er geen klontjes meer zijn. Ga zo door. Breng de soep uiteindelijk weer tegen de kook aan.

Giet de room bij de eidooier, klop tot een egaal mengsel. Giet dan een lepel hete soep erbij, roer goed, dan de volgende lepel, en zo voort.

Als het ei-roommengsel ongeveer zo heet als de soep is, giet je het in de pan. Goed roeren. Doe wat van de blokjes kip op de borden en schep daar de warme soep over. Versier eventueel nog met wat geblancheerde doperwten uit de diepvries en blokjes gekookte oranje wortel. Natuurlijk oranje.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - -0.48%