Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte

Toen

De liefde voor de Kip

07 MEI 2017 Marjolein Schipper

Nederlanders zijn gek op hun (oude) Kip-caravan, dat blijkt wel uit de letterlijk honderden reacties die VRIJ binnenkreeg op de oproep een foto van dit knusse vervoermiddel op te sturen. Want dat is het geheim, zo laten veel liefhebbers weten; de gezelligheid en nostalgie van dit compacte rijdende vakantiehuisje!

Velen geven hun oldtimer zelfs een troetelnaampje zoals Kippie en Jip de Kip. Een Dennis Spijkers hing hem aan het plafond…. Hieronder nog een kleine selectie uit het ingestuurde pluimvee.

Foto: Joya de Boer

 

 

Hart van Nederland-journaliste Joya de Boer heeft een wel heel oud kippetje: een prototype uit 1958, die haar opa in 1961 kocht. “Hij is mee geweest naar Nieuw-Zeeland op de boot toen m’n vader emigreerde en ook weer mee terug gekomen bij de remigratie. Alles is nog origineel. Ik ben de derde generatie die hem gebruikt!

Foto: Marijke van Wijk

Marieke van Wijk noemt haar caravan liefkozend ‘Jip de Kip’. “Hij is van 1990. We hebben er een hele winter serieus aan geklust en nu is hij weer supermooi. Uiteraard met behoud van alle originele delen!”

Foto: Dennis Spijkers

Dennis Spijkers heeft zijn Kip-kuiken, nadat hij als trouwcaravan achter zijn Kever hing, opgehangen aan het plafond van het bedrijf. Kippie moet namelijk worden gerestaureerd maar Dennis heeft er nog even geen tijd voor, vandaar.

Foto: Hans Neutgens

Han Neutgens heeft een Kip-jubileum uitvoering uit 1984. “Het model is alleen in dat jaar gemaakt,” meldt Han trots.

Foto: Toon en Marjon

Toon en Marjon zijn niet alleen trots op hun 29 jaar oude Kip, ze gaan er ook nog heel graag mee op vakantie. Helemaal naar Portugal: “Heerlijk om met zo’n oud beestje te rijden en te caravanen.”

Foto: Kasper en Brigitta

Kasper (26) en Brigitta (27) hebben in 2015 de Kip Kompakt 300 van de opa van Kasper overgenomen. Dertig jaar had opa hem gebruikt en hij zag er nog reuze netjes uit. Kasper en Brigitta hebben hem helemaal eigentijds gemaakt en kunnen nu niet wachten om hem deze zomer te gaan gebruiken. “Helaas is opa vorig jaar overleden. Wij zullen nog vaak aan hem denken als wij de Kip weer van stal halen!”

Foto: Stella van Zuijlen

Stella van Zuijlen noemt haar Kip Kompakt een ‘bed op wielen’. ‘Fantastich ding!”

Foto: Aad en Titia de Ruijer

Aad en Titia de Ruijer kochten  drie jaar geleden net zo’n Kip Touring de luxe als ze in de jaren tachtig bezaten: “In één stap terug naar 1983. Precies dezelfde gordijnen, vitrage en bekleding. Rook totaal niet muf!”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%