Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Alex-makelaars

Huis te koop

Charme en sfeer

13 MEI 2017

Het was niet de bedoeling om in Kampen te belanden, maar de verleiding van zo’n schitterende oude woning kon Jelly Radema niet weerstaan. Ruimte, zowel binnen als buiten, en een schitterende locatie maakten dit tot een droomhuis.

De meeste mensen in de Randstad kunnen er alleen van dromen: een pand midden in het centrum, met veel ruimte en toch betaalbaar. In Kampen kan dat wel. Aan de 3e Ebbingestraat staat een in 1914 gebouwde eengezinswoning die de charme van die tijd heeft behouden.

„Ik hou niet echt van nieuwbouw, ik zocht echt iets met sfeer en historie”, vertelt huidig bewoonster Jelly Radema (61). „Toen we er in 2000 kwamen wonen, hebben we best wat gerenoveerd, maar met respect voor de originele ornamenten.”

Foto: Alex-makelaars
Foto: Alex-makelaars

„Zo hebben we geen radiatoren onder de ramen geplaatst, we wilden er niets achter verstoppen.” Op de eerste verdieping is nog een klein fonteintje te vinden en in menig kamer een haard. „Het was ooit een van de eerste huizen met gasverlichting, dus er hebben echte gaslampen ingezeten.”

„We hebben veel noodzakelijke dingen gedaan, bijvoorbeeld het dak vervangen en de keuken opgeknapt. Ook het dak van de berging in de achtertuin is destijds vernieuwd”, vertelt Radema verder.

Foto: Alex-makelaars
Foto: Alex-makelaars

De woonkamer op de begane grond heeft een kamer en suite. Verder beschikt het het huis over zeven kamers met hoge plafonds, een badkamer met ligbad en een aparte douche. Op de tweede verdieping twee slaapkamers en een grote zolderkamer.

De favoriete plek is de voortuin. „Je zit heerlijk verstopt achter een hoge heg, maar lekker aan de straat. ’s Morgens zit je in de zon en mocht het te warm worden, dan ga je achter zitten.”

Foto: Alex-makelaars
Foto: Alex-makelaars

Om het huis heen is ook genoeg te genieten. „Je zit met je neus in het park”, stelt Radema. Inderdaad: zodra je de straat oversteekt, zit je midden in het groen. Draai je je om, dan ben je met een paar stappen in het centrum van de oude Hanzestad. „Deze stad heeft m’n hart gestolen. We kwamen oorspronkelijk uit Middelburg en zochten in Zwolle een woning. Dat lukte niet en toen kwamen we in Kampen terecht.”

Een geluk bij een ongeluk: „Het was eigenlijk als tussenstap bedoeld. We zaten in een huurwoning om verder te kunnen zoeken. Maar het is zo’n leuk en gezellig stadje! Net als het huis ademt het sfeer.”

Eigenaren:

Familie Radema

Adres:

3e Ebbinngestraat 35, Kampen

Reden verkoop:

Op zoek naar iets kleiners

Woonoppervlakte:.

160 m2

Perceeloppervlakte:

109 m2

Prijs:

€335.000

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%