Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: TLG

#high tea

Recept: Tea Brack

12 MEI 2017

De culinaire hashtag-fotopagina in VRIJ van deze week staat geheel in het teken van de #high tea. Wil je zelf aan de slag? Misschien valt dit recept van Felix Wilbrink bij je in de smaak.

Benodigdheden:

  • 240 gr bruine suiker
  • 480 gr rozijnen en krenten, donkere en witte door elkaar
  • 6 dl lauwwarme sterke zwarte thee
  •  480 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 theel koekkruiden
  • 2 eieren
  • geklopt beetje melk
     

Bereiding:

Staat de oven op 175 graden C? Mooi, dan kunnen we beginnen, wanneer je tenminste gisteravond het gedroogde fruit en de bruine suiker met lauw warme thee hebt overgoten. Goed roeren tot de suiker is opgelost.

Zeef de bloem met de koekkruiden boven een ruime kom. Klop de eieren krachtig en voeg toe, samen met het geweekte fruit. Als het heel erg droog voelt, hangt echt van het meel af, dan doe je er een klein scheutje melk bij.

Dit mengsel mag in een taartvorm of een flinke cakevorm, eerst bakpapier er in, natuurlijk, en leg een stuk klaar dat precies over de brack past. 90 minuten in de oven. Na 1 uur leg je het bakpapier op de brack om te voorkomen dat die te bruin wordt. Geen hete luchtoven gebruiken of dan slechts op 160 graden C. En dan na 3 kwartier al afdekken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

16.5 °C
WNW4
Beurs AEX
AEX 528.17
+ / - +0.06%