Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: .

Paleizen en wolkenkrabbers

Lezersreis naar Abu Dhabi

12 MEI 2017

De fortuinlijke staat van de Verenigde Arabische Emiraten kent geen grenzen. Deze 5-daagse reis naar Abu Dhabi is ideaal om het dagelijks leven even te ontvluchten in een compleet andere wereld. Blikvanger is de imposante Sjeik Zayed-moskee, maar ook musea als Guggenheim en het Louvre openen dependances in Abu Dhabi.Ga je mee?

Abu Dhabi leeft en groeit. Een interessante mix van moskeeën en paleizen met moderne wolkenkrabbers en winkelcentra. Met behoud van de eeuwenoude Arabische cultuur, religie en bijzondere tradities.

Lees ook het reisdossier!

Dag 1

U vertrekt ’s avonds vanuit Amsterdam naar Abu Dhabi. Hier komt u de volgende ochtend aan. Tijdens uw bezoek aan Abu Dhabi verblijft u in hotel Yas Viceroy of Radisson Blue Yas Island Hotel.

Dag 2: Stadsexcursie & Sjeik Zayed-moskee

Tijdens een halve dag-excursie ziet u verschillende bezienswaardigheden. U doorkruist de stad per terreinwagen onder begeleiding van een gids. Zo volgt u de populaire Corniche Road die u langs de kustlijn en de skyline van Abu Dhabi voert. Onderweg passeert u het bekende Emirates Palace Hotel. Laat u overrompelen door de Sjeik Zayed-moskee, de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Dit imposante witte bouwwerk biedt ruimte aan 40.000 mensen. Laat u versieren met henna, geniet van de geuren en kleuren op markten en bezoek de tentoonstelling in Manarat Al Saadiyat.

Dag 3: Shoppen, musea of Ferrari World

Deze dag is ter vrije besteding. Bezoek een van de vele musea, ga een middag shoppen in de moderne winkelcentra of ontspan simpelweg door te zonnen op een van de stranden rondom de stad. U kunt ook kiezen voor een optionele excursie naar bijvoorbeeld Ferrari World.

Dag 4: Kamelen, sandboarden of buikdansen

’s Ochtends is er gelegenheid voor een optionele excursie. In de namiddag vertrekt u voor een tocht door de woestijn. U bezoekt een kamelenboerderij, kunt een poging wagen met sandboarden of henna schilderen. Probeer een traditionele waterpijp en geniet van een barbecue, afgesloten door een buikdansshow.

Dag 5

U vliegt ’s ochtends weer naar Amsterdam en komt dezelfde dag weer aan.

 

Inbegrepen

• vlucht met Etihad Amsterdam – Abu Dhabi v.v.

• transfers lucht haven-hotel v.v.

• overnachtingen in hotel o.b.v. logies/ontbijt

• excursies conform programma

Niet inbegrepen

• toeslag 1-persoonskamer

• persoonlijke  uitgaven

• fooien

• bijdrage Calamiteitenfonds €2,50 per reservering

• administratiekosten €25 per reservering

Reserveren

020-4204482 of telegraaf@marcopoloreizen.nl

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.5 °C
ZW4
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%