Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: TLG

Reizen

Uit & Thuis

17 MEI 2017

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

'Poolse 'stage' korfbalteam'

Foto: TLG
 

Trainer Erwin Bartman: ,,We zijn uitgenodigd om tegen de nationale ploeg van Polen te komen spelen. Nederland staat aan de top van de internationale korfbalwereld en voor de Polen is het lastig om goede tegenstanders te vinden. Ze missen competitie.

Daarom vraagt hun Nederlandse trainer maandelijks een team uit ons land om daar te komen trainen en wedstrijden te spelen. Wij reageerden op zijn online oproep geplaatst.

Voor ons is dit een hele mooie kans. Je krijgt als amateur niet snel de gelegenheid om tegen een nationaal team te spelen! Op dit niveau - tweede klasse - is het bijzonder om voor een trainingsstage naar het buitenland te gaan. We hebben een heel jong team met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar, en de heren en dames zijn heel enthousiast.

Dit weekeinde is vrijwillig en toevallig hebben we meer heren dan dames mee omdat een aantal vrouwen op vakantie is.

We verblijven in een hotel in een buitenwijk van Warschau. De komende dagen brengen we de meeste tijd door in de sporthal waar het Poolse team traint. Zaterdag en zondag spelen we een soort interland. Officieel duurt het programma tot en met zondag, maar we plakken er een dag aan vast voor sightseeing."
 

Wie korfbalteam HKC
Bestemming Warschau, Polen
Accommodatie hotel Mrowca
Tijd 4 dagen
Reden trainingsstage

 

'Nieuw-Zeeland natuurparadijs'

Foto: TLG

'Een vriendin van ons doet onderzoek in Australië en zij is naar Nieuw-Zeeland gekomen om samen met haar vriend en met ons een rondreis te maken. Nieuw-Zeeland stond niet bovenaan ons lijstje, maar het was supertof. Alsof je een wereldreis maakt in één land: zoveel te zien en te doen. Die vriendin kent allerlei mensen die er al eens waren geweest, dus zij had een plan gemaakt met wat we ongeveer zouden doen op een dag.

Heel fijn, want daardoor konden we onze tijd nuttig besteden. De 'heli hike' was fantastisch. Je wordt met een helikopter afgezet op een gletsjer om er te wandelen. Heel indrukwekkend. Ook de overnight cruise was heel gaaf omdat je langs allerlei fjorden vaart waar je bijna alleen natuur ziet. Zo mooi! We hebben heel veel gezien, maar desondanks waren vier weken nog te kort. We hadden nog veel meer kunnen doen; we hebben concessies gedaan.

De eerste twee weken reden we met z'n vieren in de camper op het Zuidereiland, de laatste twee met de auto op het Noordereiland. Onze vriendin is terug naar Australië en haar vriend is een paar dagen met haar meegegaan. Een tip: zorg dat je een goede vlucht boekt. De reis is lang, dus wij betaalden liever iets meer waardoor we gelukkig maar één overstap hadden."

 

Wie Sarah van Giels (31) en Jelle van Eijk (30)
Woonplaats Etten-Leur
Terug uit Nieuw-Zeeland
Accommodatie camper en AirBnb
Tijd een maand
Reden vakantie

 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%