Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Rene Bouwman

Binnenkijken

Licht maakt gelukkig

20 MEI 2017

Niets leuker dan gluren bij de buren! Wat hebben zij wat u niet heeft en wat heeft u wat zij niet hebben? Onze styliste Berber Govaars kijkt deze week binnen bij Susanne ter Heerdt en Henri van Veen uit Arnhem.

Susanne ter Heerdt zocht een huis met mooie oude details in Arnhem. Totdat ze haar huidige woning binnenwandelde. Weliswaar oud, maar nagenoeg elke herinnering aan vroeger leek er vakkundig uit gesloopt. Toch was ze klaar met zoeken. Dit werd ’m. En waarom? Vanwege niets anders dan het licht.

Susanne: „De woonkamer heeft voor en achter grote openslaande deuren en hoge raampartijen. Bovendien schijnt de zon er aan de voorkant bijna de hele middag door naar binnen. Prachtig!” Leuke toevoeging waren geen inkijk hebben en de ligging van de woning. Rustig, maar toch dicht bij het centrum, het bos en alle uitvalswegen. Maar de doorslag gaf echt het licht. „Ik heb een hekel aan donkere huizen”, zegt Susanne. „Eigenlijk überhaupt aan donkere ruimtes. Een bioscoop, vooruit, maar daar houdt het wel mee op. Ik heb licht nodig!”

Foto: Rene Bouwman
Foto: Rene Bouwman

Toch was er nog een voordeel aan het huis uit 1910. Een die voor veel mensen een nadeel zou zijn. „Er is een afgesloten keuken. Heerlijk. Open keukens vind ik verschrikkelijk. Koken waar je eters bijstaan... Letterlijk en figuurlijk pottenkijkers.”

Het is duidelijk dat Susanne over haar huis en de inrichting heeft nagedacht. „Ik probeer cursussen uit om te zien wat ik het leukste vind. Daar zit inderdaad ook een cursus woningstyling bij.”

 

Met een paar ’bijna chiropractische inrichtingsgrepen’ zette Susanne het hele interieur vervolgens om. „Vooral met verf eigenlijk”, aldus de Arnhemse. „Verder kwamen er alleen een nieuwe bank, vloerkleed en stoel. Ook kocht ik via Marktplaats een nieuw bovendeel op een oude Ikea-kast, waardoor het nu een nog oudere servieskast lijkt.”

Foto: Rene Bouwman
Foto: Rene Bouwman

Zichzelf opnieuw uitvinden bracht nog meer moois in huis. Aan een spoedcursus stofferen hield Susanne een stel eetkamerstoelen over. Het plan was om ze te verkopen, maar echtgenoot Henri van Veen stak daar een stokje voor.

 

Susanne: „Tja, vanwege de rozenstof op de stoelen kwam ik op het idee om een XXL-borduurwerk te maken.”

Het leverde een prachtig kunstwerk op die zij tegenwoordig via Instagram (Susanne.at.home) ook steeds vaker in opdracht maakt. Dat alles loopt parallel met een groeiende liefde voor interieurstyling. „Ik ontwikkel steeds meer een eigen stijl. Een kamer moet niet te druk zijn, maar ook niet te gepolijst. Het hoeft niet perfect. Net als dit huis. Er is hier niets recht, maar het licht maakt alles af!”

Bewoners

Susanne ter Heerdt en Henri van Veen

Oppervlakte

110 m2

Kamers

5

Woz-waarde

€155.000

Beste woonkoop

„De bank stond voor het raam, maar deze opstelling geeft veel meer licht en ruimte.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.84
+ / - +0.61%